ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-ministrul ungar Viktor Orbán a denunțat elitele globaliste și „imperiul Soros” care vor să stăpânească Occidentul, însă spune el, „spiritul adevărat al epocii” arată o renaștere a valorilor conservatoare bazate pe țară, familie și tradiție.  Globaliștii înțeleg tot mai mult că există un curent de opinie care se întoarce împotriva lor, așa că au inventat cuvântul magic „populism” pentru a denigra tot ceea ce este național, tradițional creștin și civic, acuză șeful guvernului de la Budapesta, continuând războiul dus pe toate planurile cu magnatul american de origine maghiară George Soros.

Într-un discurs rostit săptămâna trecută, șeful guvernului de la Budapesta a vorbit despre linia care separă  „majoritatea tăcută” a oamenilor obișnuiți, care  cred în familie, își iubesc patria și insistă asupra rădăcinilor lor creștine” și „elitele globalizatoare, birocrații care le slujesc, politicienii aflați în solda acestora și agenții rețelelor de tip Soros care le reprezintă interesele”.

„Ar trebui să ne dăm seama că melodiile liniștitoare care izvorăsc prin vocile unor corporații puternice la nivel mondial și ale unor organizații politice globale,  voci de sirene care încurajează iresponsabilitatea, consumul frenetic și lăcomia nelimitată,  nu sunt deloc la fel cu spiritul veacului,” a declarat Viktor Orbán, conform site-ului Breitbart.com.

„Sub pătura moale a viselor stabilite de elita globală, se află, de fapt, realitatea crudă a vieții. Vedem azi cum  zeci de milioane de europeni muncesc din greu și se luptă zi de zi pentru a se ține pe ei și familiile lor pe linia de plutire. Vedem cum tânjesc pentru securitate și ordine”, a continuat Orban, arătând că europenii par să se agațe tot mai mult de identitatea lor culturală, luptându-se zilnic pentru fiecare metru pătrat al unei vieți normale.

Orbán a mai spus că globaliștii înțeleg tot mai mult că există un curent de opinie care se întoarce împotriva lor așa că au inventat cuvântul magic „populism” pentru a denigra tot ceea ce este național, tradițional creștin și civic. Dar, spune premierul ungar, „globaliștii repetă acest cuvânt magic în zadar, incantațiile lor sunt în zadar iar voodoo lor politic este și el în zadar.”

„Realitatea, oamenii adevărați, instinctele, dorințele, visele și speranțele reale ale omului vor cuceri elita globalistă care încă guvernează Europa! Și vor face din nou Europa măreață și Ungaria în interiorul ei”, a punctat premierul ungar.

El mers mai departe, făcând o comparație între idealul ungar al cetățeanului productiv, legat de vecinii săi mai degrabă de legăturile identității naționale decât de rasă sau de clasa socială, și idealul globalist al lui „Homo Brusselicus” - Omul de la Bruxelles - „o creatură lipsită de identitate națională, religioasă, cuturalî și de gen ... un nou tip de ființă umană pentru o epocă nouă”.

Orbán a sugerat că acest lucru face parte dintr-un proces prin care unele țări europene „au decis să se opună creștinismului și să-și abandoneze identitatea națională”. „Vor să intre într-o epocă post-creștină și post-națională”, așa-numitele" Statele Unite ale Europei ".

„Este arhi-cunoscut că noi, maghiarii, nu vrem imperii”, a spus premierul ungar.  „Astăzi, un imperiu ne amenință din  nou. Pentru că stăm în calea unui plan care încearcă să elimine națiunile ... Stăm în calea unui imperiu financiar și politic care încearcă să pună în aplicare acest plan, cu orice preț. „Să o spunem clar: pentru a pune în aplicare Planul Soros, în toată  Europa ei doresc să îndepărteze guvernele care reprezintă interese naționale”, susține șeful guvernului ungar.

Orban acuză organizațiile neguvernamentale legate de George Soros că „au pătruns în toate forurile influente ale procesului decizional european”, denunțând modul în care aceste ONG-uri activeaază ca niște „activiști ai Departamentului de propagandă din Partidul Comunist Sovietic”.

„Trupele Soros folosesc metode mai rafinate, ei vor să ne spună ce să facem, ce să spunem, ce să gândim și chiar cum ar trebui să ne vedem”, este de părere șeful guvernului maghiar.
„Milioane de oameni sunt încurajați să vină în Europa; ba chiar sunt transportați aici, pentru a slăbi națiunile și a da lovitura de grație culturii creștine”, declară el.

Orban a amintit că în multe din statele din Europa, actele de terorism au devenit ceva obișnuit, rata criminalității este în creștere, violența împotriva femeilor a crescut, iar antisemitismul revine. ƒ„Asta este ceea ce trebuie să prevenim  și este amenințarea împotriva căreia trebuie să ne apăram țara. Deci, când spunem că trebuie să apăram Ungaria, declarăm că trebuie să apăram munca, familiile, securitatea, autoritatea legilor noastre, realizările și viitorul. Ceea ce nu am tolerat în timpul Imperiului Sovietic nu vom tolera în Imperiul Soros. Ne vom apăra granițele, vom împiedica punerea în aplicare a planului Soros și, în cele din urmă, vom câștiga această bătălie”, a promis Viktor Orban.