ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul maghiar, Viktor Orban și-ar fi informat colegii parlamentari despre existența unui  'pact secret' între Germania și Turcia privind transportarea a 400.000-500.000 de persoane direct din Turcia către teritoriul Uniunii Europene, relatează publicația ungară Magyar Idok.

Conform înțelegerii, însă, migranții nu ar fi opriți doar de Germania, ci ar urma să fie împărțiți între restul țărilor UE. Mai mult, Orban susține că implementarea unui asemenea plan nu ar opri migrațiile, ci ar duce la o adevărată "invazie" asupra Europei în următorii ani.
 
Nu este prima oară când se vorbește, la nivel înalt, despre o înțelegere între Turcia și Germania privind primirea migranților în Europa.
 
În România, fostul consilier al fostului premier Victor Ponta, Mirel Palada, spunea că "ipocrizia" este cea care caracterizează politica europeană.

"Berlinul discută cu Ankara să dea drumul Turciei la Shengen, în schimbul bunăvoinței turcilor de a nu mai exporta milioane de refugiați. Știam de mai mult timp că nici politica europeană nu e mai brează decât cea românească. Știam că și la ei crește ipocrizia mai mare decât rapița. Dar nu credeam că pot să ajungă în asemenea hal de jegoșenie, să funcționeze pe față legea celui mai tare și a șantajului politic util”, a scris Palada, atunci,  pe facebook.