ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Viktor Orban a declarat sâmbătă la Universitatea de Vară 'Tusvanyos' de la Băile Tușnad că țara sa se va folosi „de toate mijloacele” pentru a-și exprima solidaritatea cu Polonia și cu polonezii, pe fondul „inchiziției” împotriva acestui stat, scrie Agerpres.

„Ungaria va continua să-și promoveze interesele naționale și din cauza prieteniei cu Polonia și din cauza intereselor comune. Trebuie să spunem clar, această inchiziție împotriva Poloniei nu va avea rezultate pentru că noi, Ungaria, ne vom folosi de toate mijloacele ca să ne exprimăm solidaritatea cu Polonia și cu polonezii”, a afirmat Viktor Orban, potrivit traducerii oficiale asigurată de organizatori. 

Premierul ungar s-a referit la ultimele reacțiile venite din partea Comisiei Europene și a Departamentului de Stat American, pe fondul adoptării legii privind reforma Curții Supreme poloneze, despre care Opoziția susține că va slăbi independența sistemului judiciar.
 
După ce parlamentul polonez, sfidând toate avertismentele Bruxelles-ului, a adoptat un set de legi privind justiția, Comisia Europeană a amenintat că este "foarte aproape” să activeze Articolul 7 din Tratatul de la Lisabonam, prin care Poloniei i-ar fi  suspendat dreptul de vot, scrie Politico.eu.