ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepreședintele american Mike Pence va pleca spre Turcia „în următoarele 24 de ore”, cu speranța de a negocia o încetare a focului între forțele turce și kurde în nord-estul Siriei, a declarat marți un înalt responsabil american, citat de AFP și Agerpres

„Obiectivul nostru numărul unu este de a ne folosi diplomația pentru a încerca să ajungem la un acord privind încetarea focului și a readuce situația sub control” după ofensiva Turciei în nord-estul Siriei, a declarat acesta, sub protecția anonimatului.

Mike Pence, care a anunțat luni că ar urma să facă o vizită oficială în Turcia la solicitarea președintelui american Donald Trump, va fi însoțit de consilierul pentru securitate națională Robert O'Brien și de emisarul american pentru Siria, James Jeffrey.

Tot în cursul zilei de luni, președintele Trump a semnat un ordin executiv prin care SUA aplică noi sancțiuni economice Turciei, somându-l pe președintele Erdogan să oprească invazia din nord-estul Siriei, să decreteze un armistițiu și să înceapă negocieri cu forțele kurde din Siria, a anunțat Mike Pence pe Twitter.