ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziarul cu profil economic, cândva o publicație serioasă, le sugerează americanilor disperați de explozia prețurilor la alimente să mănânce doar două mese pe zi în loc de trei.

În articolul cu titlul „Pentru a economisi bani, poate ar trebui să sari peste micul dejun”, Wall Street Journal notează:

„Prețurile la ouă au crescut în ianuarie față de luna precedentă cu 8,5% și sunt cu 70,1% mai scumpe decât anul trecut, cea mai mare scumpire anuală din 1973 încoace.”

Și articolul din WSJ continuă:

„Cea mai devastatoare epidemie de gripă aviară din istorie a distrus efectivele de pui din Statele Unite, făcând ca prețurile la ouă să crească mai mult decât la orice alt articol de băcănie în 2022, potrivit Information Resources Inc.

„Stocurile de ouă în Statele Unite au fost cu 29% mai mici în ultima săptămână a lui 2022 decât la începutul anului 2022, potrivit USDA.”

Articolul continuă pe același ton și în legătură cu alte produse care se consumă de obicei la micul dejun: cereale, suc de portocale, cafea.

La toate acestea, prețurile au sărit în aer în ultimul an.

Între altele, Wall Street Journal nu uită să acuze pentru această criză alimentară „efectele continue ale invadării Ucrainei de către Rusia”.

La o lună după începerea Războiului din Ucraina, Joe Biden a anunțat că sancțiunile împotriva Rusiei vor aduce foamete în multe țări, inclusiv în Statele Unite. Puțină lume a dat atunci atenție acestui avertisment.

Soluția trecerii peste criză pe care o oferă WSJ? Oamenii să sară peste un așa mic dejun costisitor! Să mănânce mai puțin!

Îndemnul de a mânca mai puțin este chiar mai cinic decât îndemnul de a mânca insecte.

Dar în perfectă logică cu măsurile de combatere a celorlalte crize: dușurile mai scurte, mai rare sau în doi, răbdatul de frig sau statul pe întuneric.