ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


47 din cei 78 de rezidenți ai unui azil de bătrâni din estul Franței au fost testați pozitiv pentru Covid-19, deși toți au fost vaccinați la mijlocul lunii ianuarie, informează SmartRadio.
 
Caroline Guillotin, directorul unității: „Duminică, 31 ianuarie, 7 persoane aveau febră, așa că au fost testate, iar verdictul a fost pozitiv. Suntem astăzi la 47 de persoane. Sperăm că imunizarea, care a fost efectuată la mijlocul lunii ianuarie, îi protejează pe rezidenții noștri de forme severe ale bolii, ceea ce pare să fie cazul momentan. Însă eu rămân precaută. Dintre cei 47 de rezidenți infectați în prezent, foarte puțini au forme grave, iar majoritatea au simptome ușoare, care dispar în câteva zile”.

Vaccinul nu previne infectarea. Nu există dovezi care să arate că vaccinul împiedică contaminarea sau transmiterea bolii. Singura certitudine este că vaccinul Pfizer/BioNtech protejează împotriva formelor grave de Covid-19.
 
Consecință directă: risc mai mic de spitalizare sau de a ajunge la terapie intensivă și, prin urmare, mortalitate mai mică. La o săptămână după prima doză, eficiența este de 50%, iar la câteva zile după a doua doză eficacitatea depășește 90%.

Prin urmare, te poți îmbolnăvi după vaccinare, dar dezvolți forme mai ușoare. Asta pare să se întâmple în acest azil din Franța.
 
Poate că ar fi existat mai multe decese sau forme mai severe dacă rezidenții nu ar fi primit o primă doză. Pacienții bolnavi vor trebui să mai aștepte înainte de a primi a doua doză.
 
În Germania, 14 rezidenți ai unui cămin de bătrâni au fost testați pozitiv la coronavirus la sfârșitul săptămânii trecute, deși le-au fost injectate ambele doze de vaccin Pfizer/BioNTech, cea de-a doua fiindu-le administrată pe 25 ianuarie 2021, informează Deutsche Welle.

În Spania, nouă rezidenți ai unui azil de bătrâni au murit după ce în centrul respectiv a izbucnit un focar de Covid. Decesele au survenit  la 10 zile după ce aceștia primiseră prima doză de vaccin de la Pfizer, relatează The Sun.

Focarul a izbucnit în azilul din El Salvador din Lagartera, toți cei 78 de rezidenți, cu excepția unuia, fiind infectați.
 
În Israel, printre cei aproape un milion de israelieni vaccinați împotriva coronavirusului la începutul lunii ianuarie, aproximativ 240 au fost diagnosticați cu virusul Covid-19 la câteva zile după ce au fost vaccinați, potrivit Times of Israel.