ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 10 ani de la accidentul aviatic din Apuseni soldat și cu moartea pilotului Adrian Iovan și a tinerei studente Aura Ion, sora acesteia, Mariana Ciucă, a transmis următorul mesaj:

„În aceste zile, am decis să rămân în sfera privată, chiar dacă la 10 ani de la tragicul accident din Munții Apuseni, era de așteptat să ies în public pentru a striga împotriva nedreptății.

Am tot întrebat de ce a trebuit să moară sora mea, iar accidentul aviatic să rămână nesoluționat timp de 10 ani... De ce nu se face dreptate?

Am ales să păstrez tăcerea în aceste zile și să evit să răspund invitațiilor mass-media, pentru că îmi doresc să acord procuraturii o șansă să facă ceea ce trebuie. Încă am încredere în justiție și sper că, în ciuda presiunilor din partea celor interesați să ascundă adevărul, justiția va reuși să câștige această luptă și să acționeze conform legii.

De-a lungul anilor, am ieșit în repetate rânduri și am spus adevărul atunci când am simțit că mass-media răspândește minciuni. Astăzi, sunt nevoită să atrag atenția asupra unor declarații apărute în presă, declarații care nu reflectă realitatea și adevărul.

Mă întreb din nou, de ce la 10 ani de la acest accident, trebuie să continuăm să luptăm pentru adevăr în ceea ce privește moartea Aurei? De ce nu putem să recunoaștem vina?

Apelul nostru, este un apel la onestitate și responsabilitate, evidențiind dorința de a păstra memoria persoanei pierdute intacte și de a asigura că justiția este servită.

Onorăm memoria Aurei făcând declarații conforme cu realitatea și cu documentele de procedură din dosar. Vom emite în curând un comunicat de presă din partea familiei pentru a dezminți informațiile apărute în media în ultimele zile.

Nu putem permite ca familia noastră să fie în continuare agresată, și nici ca la 10 ani de la accident să nu putem găsi liniștea pe care o merităm...”

Mariana Ciucă

Citiți și 9 ani de la uciderea Aurei Ion în accidentul aviatic din Apuseni. Familia îl acuză de moartea tinerei pe RAED ARAFAT. KOVESI a mușamalizat ancheta. Moment de reculegere la locul accidentului aviatic. Sora victimei cere finalizarea dosarului. VIDEO

La locul accidentului din Apuseni, unde oamenii locului au ridicat o troiță: