ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu această ocazie, a evocării Pastoralelor la Nașterea Domnului 2021 și a trecerii în Noul An 2022, pentru întreaga sa activitatea din acest an greu, în care s-a remarcat ca un distins mărturisitor al dreptei credințe și apărător al românilor și drepturilor lor inalienabile, conferite de Însuși Dumnezeu creației Sale, ActiveNews îl proclamă pe Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, OMUL ANULUI!

VREDNIC ESTE!

ÎNTRU MULȚI ANI, TUTUROR ROMÂNILOR! 

În noul an trebuie să ne îmbrăcam în veșmântul curajului și al mărturisirii  

Protosinghel Dr. Sofian Costea: Am bucuria să le mulțumesc membrilor Sfântului Sinod al Bisericii noastre, tuturor slujitorilor și personalităților Bisericii Dreptmăritoare pentru mesajele pline de înțelepciune și extrem de încurajatoare adresate credincioșilor cu ocazia Crăciunului.

Totodată, profit de acest prilej pentru a-mi manifesta încă odată solidaritatea cu ierarhii și slujitorii Bisericii Ortodoxe Române, care sunt supuși atacurilor nedemne și dezonorante pentru cei care le formulează, venite din zona secularistă, pentru faptul că au curajul să mărturisească într-o manieră logică și argumentativă, adevărul.

Arhiepiscopul Tomisului IPS Teodosie, de exemplu, a avut o poziție clară, consecventă, luminoasă și extrem de tranșantă privitoare, atât la nevoia oamenilor de a participa la slujbele Bisericii, cât și la administrarea fără nicio schimbare a Sfintei Taine a Euharistiei, pentru că spune arhipăstorul ținutului apostolic de lângă mare, „Sfânta Linguriță este însăși Maica Domnului și credincioșii, care au dezlegare pentru a se împărtăși, trebuie să Îl primească pe Hristos din aceeași Sfântă Linguriță, în deplină comuniune”.

Am remarcat de asemenea, faptul că arhiepiscopul Tomisului a susținut tot timpul protejarea libertății și a drepturilor fundamentale ale omului, pentru că libera alegere trebuie să călăuzească deciziile persoanei.

Am apreciat și reacția PS Ambrozie, episcopul Giurgiului, care a reflectat în mod clar importanța Bisericii în istoria și viața spirituală a națiunii noastre, cerându-le pe bună dreptate demnitarilor și conducătorilor aflați pentru o vreme în funcții de decizie, să respecte Biserica și să prețuiască valorile veșniciei, specifice credinței dreptslăvitoare.

În același timp, mărturisesc faptul că am toată aprecierea pentru analiza pertinentă, concludentă și extrem de cuprinzătoare în privința a ceea ce se întâmplă în lumea de azi, analiză realizată cu multă pricepere, evident cu ajutorul Lui Dumnezeu, de către PS Părinte Sebastian, episcopul Slatinei și Romanaților, în pastorala transmisă credincioșilor cu ocazia Crăciunului.

Întitulându-și sugestiv scrisoarea pastorală „Pentru cine se va mai <<naște>> Hristos într-o lume resetată?", ierarhul Bisericii noastre surprinde limpede felul în care se încearcă înlocuirea firescului cu nefirescul și a tot ceea ce este normal și dăruit de Dumnezeu, cu anormalitatea.

Regăsim în scrisoarea pastorală o reflecție extrem de adâncă asupra felului în care așa-zisul progresism, defapt neo-marxismul zilelor noastre, atacă valorile fundamentale ale familiei, punând la îndoială singura căsătorie validă și legitimă, aceea dintre un bărbat și o femeie, și încercând să o înlocuiască, prin așa-numita ideologie de gen, în care după cum bine se subliniază în mesajul transmis „bărbații se pretind a fi femei și femeile se pretind a fi bărbați”.

Defapt întreaga agendă LGBT, incluzând așa-numitele căsătorii între persoane de același sex și educația deviantă obligatorie în școală, cu programa începând cu intervalul de vârstă 0-4 ani, arată fără drept de tăgadă, că se intenționează înfăptuirea unui veritabil asalt asupra familiei așa cum este ea lăsată de Dumnezeu.

Este extrem de adevărat și faptul remarcat foarte bine de PS Părinte Sebastian și anume acela că statul invadează de multe ori în mod brutal viața intimă de familie, împiedică educația  în duhul adevărului a copiilor, pe care îi motivează, din nefericire, să-și reclame părinții pentru motive artificiale, pentru că statul să-și permită să îi ia de lângă cei, care aducându-i pe lume, s-au făcut colaboratori ai Lui Dumnezeu. Numeroase familii, unele dintre ele de români, se confruntă cu astfel de abuzuri în statele din UE și nu numai.

Deși pastorala extrem de bine argumentată a PS Părinte Sebastian merită o aplecare mult mai profundă asupra a tot ceea ce cuprinde, mă voi opri în apropiere de final doar la încă un aspect, cred eu, foarte important.

Pastorala vorbește despre ceea ce se intenționează  prin instituirea unui lockdown care parcă nu se mai termină, fiind astfel afectate în mod grav drepturi și libertăți, cărora în calitatea Sa de Ziditor a tot și a toate, nici Dumnezeu nu le-a adus atingere niciodată.

Adevărul este că, certificatele care au cromatica discriminării și implicit obligarea la tratamente medicale, reprezintă sfidarea libertății omului, fiind o lovitură foarte puternică dată drepturilor cetățenești fundamentale și inalienabile.

Așadar, îi mulțumesc PS Părinte Sebastian, episcopul Slatinei și Romanaților, pe care necunoscându-l încă personal, nu am avut prilejul să îi cer să mă binecuvânteze dar primesc această scrisoare pastorală ca pe o adâncă și totodată înaltă binecuvântare, fiindcă prin aceasta se traduce mărturisirea Adevărului.

Revenind la „marea resetare” - subiect pe care îl aprofundează și PS Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord - , îndrăznesc în concluzie să afirm că o astfel de inițiativă i-a aparținut pentru prima dată lui Lucifer, care a dorit să reseteze cerul, crezând că se poate așeza la nivelul sau mai presus decât Tronul Sfintei Treimi. Rezultatul a fost, se știe, prăbușirea veșnică, iar iadul chinurilor este locul în care îngerii căzuți vor rămâne pentru eternitate.

Prin urmare mă întreb, ce se va întâmpla cu slujitorii întunericului din lumea de azi, aflați din nefericire în număr destul de mare la butoanele multora  dintre structurile decizionale din societatea în care trăim.

Este sigur că oricine slujește răului până la capăt, are o singură destinație „întunericul cel mai dinafară, acolo unde este plânsul și scrâșnirea dinților”, după cum ne spune Însuși Mântuitorul Hristos. Există însă șansa fiecărui om, oportunitate oferită de Iubirea Dumnezeiască și anume, aceea de a se întoarce acasă, la matcă, aruncându-se în brațele Creatorului.

Să-L rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne lumineze anul Domnului 2022, cu pace, lumină, adevăr și înțelepciune, într-un an proclamat de către Sfântul Sinod al Bisericii noastre ca An al Rugăciunii.

La mulți și binecuvântați ani!

Protosinghel Dr. Sofian Costea