ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ActiveNews retransmite AICI, ÎN DIRECT, interviul lui Tucker Carlson cu Vladimir Putin, președintele Rusiei, care a durat 2 ore și 7 minute și a fost transmis internațional la orele 1.00, ora României. VIDEO TRADUS ulterior de Ione Trandafir ȘI ORIGINAL:

ACTUALIZARE - INTERVIUL ESTE ÎNCĂRCAT ȘI TRANSMIS INTEGRAL ȘI PE TUCKERCARLSON.COM

La ora transmiterii interviului majoritatea televiziunilor și site-urilor de știri din România au ignorat, la ordin, subiectul. TVR avea ca știre principală ceva cu Eros Ramazzotti, România TV despre „o fraudă din mediul online”, Realitatea TV despre „pensii în funcție de anul nașterii”, Digi 24 despre un „scandal în AUR”, Mediafax și G4Media aveau ca cap de site demiterea șefului Armatei ucrainene, Agerpres o știre de o singură frază, pescuită de la AFP, că „Președintele Vladimir Putin a exclus ideea invadării Poloniei sau Letoniei, două țări în care Rusia "nu are interese"” dar inserează totuși filmarea integrală (posibil să mai dezvolte). Surprinzător, nici Știripesurse nu a avut până la ora închiderii ediției noastre (orele 3.30) vreo relatare pe acest subiect, ultimele știri fiind despre Ucraina și Israel. La fel de surprinzător, singura televiziune de știri care a redat extrase din el a fost Antena 3. Interviul avea pe Twitter 27 de milioane de vizionări la două ore de la difuzarea sa, la care se adaugă și milioanele de videospectatorii de pe site-ul lui Tucker Carlson.

Ideea centrală pe care o transmite Putin privitor la Război este că se arată în continuare dispus la negocieri, însă acestea nu pot să nu țină cont de drepturile istorice ale Rusiei față de teritorii considerate de conducerea de la Kiev ca fiind ale Ucrainei.

ActiveNews vă prezintă mai jos o relatare succintă a dialogului dintre cei doi interlocutori realizată în direct de redactorul de serviciu:

Putin către Carlson: „Ar trebui să-i mulțumim lui Dumnezeu că CIA nu v-a lăsat să intrați în rândurile ei” 

Interviul aranjat de ruși să se desfășoare la doi ani de la invazia din Ucraina este tradus în engleză și începe cu un Putin care domină situația, își scoate destul de demonstrativ ceasul de la mână, ca înaintea unei lupte, îl pune tacticos pe masă după care face o glumă legată de seriozitatea discuției, care îl face pe Tucker Carlson să se amuze în stil american. Nu este clar dacă semnalul cu ceasul și frecatul încheieturii nu este de fapt un mesaj ocult transmis pe această cale.

Putin amintește că Tucker a studiat Istoria așa că îi va oferi întâi câteva explicații istorice.

Episodul 1 al interviului constă într-un discurs detaliat al lui Putin despre istoria Rusiei și a inexistentei Ucraine - pământurile de la marginea imperiului rus, ținut devenit ulterior un stat format din teritorii ale Rusiei și Poloniei, dar și ale Ungariei și României.

Pe parcursul lecției de istorie a lui Putin, care începe de la anii 1600, din perioada lui Petru cel Mare și Ecaterina I și apoi a Ecaterinei cea Mare (a II-a) și merge până la Lenin și Stalin și care durează circa 23 de minute, președintele Rusiei îi înmânează lui Tucker un dosar cu un set de copii ale unor documente istorice care îi susțin afirmațiile, potrivit acestuia.

Când ajunge la perioada celui de-al II-lea Război Mondial, Putin subliniază că atât Ungaria cât și România au rămas fără pâmânturile lor naționale pentru a se forma Ucraina sovietică. [Din România au fost rupte nordul Bucovinei, Ținutul Herța, sudul Basarabiei și Insula Șerpilor]

„Ucraina este un stat artificial creat de Stalin.”, spune Putin.

„Credeți că Ungaria și alte state au dreptul să-și recupereze teritoriile de la 1600 încoace?”, întreabă Tucker Carlson, fără a menționa și România, amintită de Putin, și într-o evidentă necunoaștere a istoriei Ungariei care nu exista la acea data dar dorind să mulțumească prin această întrebare fostele lui gazde de la Budapesta

Tucker Carlson a fost plătit pentru a susține un discurs în Ungaria, anul trecut, când i-a luat și un interviu lui Viktor Orban.

„Nu chiar de la 1600”, rectifică președintele rus. „Cineva poate spune ca ar putea dar nu au acest drept”, spune Putin.

Carlson îl întreabă pe Putin dacă a abordat vreodată această chestiune cu Orban.

„Nu am discutat niciodata cu Orban ceva pe tema asta - spune Putin - dar cred ca ungurii care trăiesc acolo vor recuperarea pamânturile lor istorice [de către Ungaria]”.

Tucker Carlson menționeză grăbit, în acest context, și Transilvania.

Putin începe apoi să spună o poveste despre cum a mers el în timpul URSS în Transcarpatia și cât de mândri erau maghiarii de acolo că sunt unguri.

În episoadele următoare, care se desfășoară pe parcursul celor două ore de interviu, se abordează următoarele subiecte:

00:25:04 - Extinderea NATO

00:30:40 - NATO și Bill Clinton - este menționat și Summitul NATO de la București, ca un punct de pornire a conflictului actual, prin anunțarea politicii ușilor deschise, inclusiv pentru Ucraina, perioadă în care președinte al SUA era George Bush

00:41:10 - Ucraina

„Ar trebui să-i mulțumim lui Dumnezeu că CIA nu v-a lăsat să intrați [în rândurile ei]” - afirmă Putin cu privire la acest amănunt biografic al lui Tucker Carlson, în jurul minutului 45

00:48:30 - Ce a declanșat acest conflict?

01:02:37 - O soluție pașnică?

„Nu-mi aduc aminte când am vorbit ultima oară cu Biden”, spune Putin declanșând râsul lui Tucker. „Oricum, înainte de declanșarea Operațiunii Speciale”, mai afirmă Putin. „Puteți să-l întrebați pe el ce am discutat, vă este mai ușor, pentru că sunteți cetățean american”, comentează Putin.

Sunteți o țară cu datorii de trilioane de dolari. Ce căutați în Ucraina? Nu ar fi mai bine să vă ocupați de probleme interne ale Americii?, spune Putin.

01:11:33 - Cine a aruncat în aer conductele Nord Stream?

„Voi, cu siguranță!”, spune Putin într-un joc de cuvinte (pronumele VOI fiind similar cu TU în engleză), declanșând din nou amuzamentul și devinovățirea lui Tucker.

„Dvs puteți avea un alibi dar CIA nu are nici un alibi”, afirmă Putin.

Putin arată cu degetul și asupra Germaniei, care susține Ucraina militar.

Putin atrage atenția asupra crizei economice a SUA și subliniază necesitatea cooperării cu China, pentru care face un lobby interesant de câteva minute.

01:24:13 - Restabilirea comunicării cu SUA

„Am avut o relație bună cu Bush, deși acesta a făcut greșeli în relația cu Rusia, cum ar fi cea de la București, de la summitul NATO, unde a anunțat că se deschid ușile pentru Ucraina.”, spune Putin.

„America e o țară interesantă, conservatoare pe de-o parte și care se transformă rapid pe de altă parte”, mai afirmă Putin, care reproșează politica de „Presiune, presiune, presiune” a SUA.

„Așadar, de două ori ați descris președinții SUA care iau decizii și apoi sunt subminate de șefii agențiilor lor. Așadar, se pare că descrieți un sistem care nu este condus de oamenii care sunt aleși în ceea ce spuneți dumneavoastră.”, comentează Tucker Carlson

„Așa este. Așa este.”, adeverește Putin.

01:36:33 - Cât de puternic este Zelenski?

Putin discută despre eșuarea negocierilor de la Istanbul, pentru care îl acuză direct pe Zelenski.

Pe la minutul 1.40, Tucker îi ridică la fileu o întrebare și îl pune pe Putin într-o oarecare dificultate cu o altă întrebare, pe tema ortodoxiei, afirmând că din câte știe Putin se consideră un lider creștin și atunci cum poate un lider creștin să ucidă. Putin deviază de la întrebare filosofând pe tema culturii și spiritualității rusești.

„Noi ne protejam poporul, pe noi înșine, patria și viitorul nostru. În ceea ce privește religia în general, știți, nu este vorba de manifestări externe. Nu este vorba de a merge la biserică în fiecare zi sau de a da cu capul de podea. Este în inimă, iar cultura noastră este atât de orientată spre om.” 

„Îl vedeți pe Dumnezeu la lucru, cum funcționează credința Dvs?”, mai întreabă Tucker

„Nu-l văd pe Dumnezeu la lucru ci ansamblul de legi care guvernează lumea”, afirmă Putin într-un moment al interviului care mai trebuie analizat.

01:48:36 - Elon Musk și inteligența artificială

Putin abordează chestiunea cipurilor implantate în creierul uman de Musk.

01:51:07 - Jurnalistul american încarcerat Evan Gershkovich

Putin susține ferm că jurnalistul opera cu informații clasficiate pentru serviciile speciale americane și ca acestea trebuie să agreeze asupra soartei lui, împreună cu serviciile speciale rusești, afirmând că el este de acord cu returnarea acestuia dar doar în urma unui dialog.

01.58.00  - CONCLUZIA - Putin îl așteaptă la negocieri pe Zelenski. Înainte de finalul interviului, Putin face din nou apel la istorie, la momentele în care NATO ar fi promis că nu se extinde spre Rusia și apoi s-a extins.

La final, cu un talent de povestitor specific rusesc, Putin încheie cu o istorioară care susține că este reală privind o luptă de pe front între militari ruși și militari ucraineni, soldată cu înconjurarea acestora din urmă, care ar fi strigat că sunt ruși și ei. „Este, așadar, un război civil”, conchide Putin. „De ce este atacată și ortodoxia?”, mai întreabă acesta, pentru a încheia cu afirmația că este, ca atare, „un război care țintește și sufletele”, lăsându-l fără vreo altă replică pe Tucker Carlson.

Vom reveni cu alte comentarii despre interviu și eventual cu extrase din transcrierea acestuia în alte materiale ActiveNews.

Vedeți și ENGLISH. Putin-Carlson interview: Full transcript. Interviul lui Tucker Carlson cu Vladimir Putin - Transcrierea în Engleză plus VIDEO

Citiți sub fotografia de mai jos o Opinie a lui Iulian Capsali pe această temă, de dinainte difuzării interviului.

Vedeți și Ce s-a spus mai exact despre Transilvania și România dar și despre creștinismul președintelui Rusiei în interviul lui Tucker Carlson cu Vladimir Putin - TRANSCRIERE PARȚIALĂ în Română a discuției despre Istoria Ucrainei

Jurnalistul american a publicat pe Instagram prima poză cu anunțul interviului-eveniment puțin înainte de transmiterea acestuia:

Vă oferim și opinia publicistului Iulian Capsali privind Chestiunea Zilei:

lNTERVIUL CARE ÎNSPĂIMÂNTĂ ÎNAINTE DE A FI FĂCUT PUBLIC

Un reprezentant al UE, această mașină totalitară defectă, a cerut sancțiuni pentru Tucker Carlson. Motivul? I-a luat un interviu lui Vladimir Putin.

Deci sclavii davosienilor, că asta e conducerea nealeasă a UE, vor sancțiuni pentru un interviu care nici nu a apărut. Deja sunt speriați.

E un fel de închis în spital cu forța a asimptomaticilor, cum a făcut Arafat în țara care i-a dat tot ce are.

În fine, propagandiștii orwellieni ai războiului dintre Rusia și Ucraina (deși Ucraina pierde zilnic teritorii și a devenit un lagăr în care drepturile omului sunt lovite cu bocancii, vecinii care distrug comunitatea istorică românească au mai primit zilele trecute un booster de 50 de miliarde de euro, colectați inclusiv din banii noștri) trebuie să înțeleagă faptul că jurnalismul trebuie practicat nu ca în regimul comunist, ale cărui deșeuri ideologice sunt actualii lideri UE (care, nu uităm, i-au ridicat statuie lui Marx și l-au omagiat oficial), ci liber, așa cum NU se prea mai practică în "lumea liberă", în Occidentul Colectiv, inclusiv în SUA.

Tucker Carlson se află deja pe Lista Morții de la Kiev după ce a afirmat că regimul Zelenski este cel care a distrus barajul de la Kahovka de pe Nipru în vara trecută. Pe lista întocmită de publicația Mirovorets cu sprijinul SBU, se află și alte nume sonore, ca Elon Musk sau prof. Andrei Marga. Mulți dintre cei de pe listă deja sunt morți.

Pe pagina sa de pe X, Musk a afirmat: "Dacă este adevărat (că lui Tucker i se vor aplica sancțiuni de către sclavii globaliști care conduc UE -n.m.), acest lucru ar fi într-adevăr deranjant. S-ar putea să fie de acord cu Tucker sau nu, dar el este un important jurnalist american și o astfel de acțiune ar jigni foarte mult publicul american”.

Interviul lui Tucker Carlson cu Vladimir Putin va fi dat publicului joi, adică în seara aceasta.

Sunt mulți, inclusiv la noi în țară, care ar prefera să arunce bombe atomice decât să iasă interviul.

VIDEO: Cum explică Tucker Carlson interviul lui cu Vladimir Putin - VIDEO Tradus în Română