ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Motto: „O întrebare la răsărit de soare: Recompensa, grija și zelul pentru vaccinare or fi având vreo asemănare cu a lui Iuda îmbrățișare?” - Leon Zăgrean

Una din oficinele de demascat „burghejii” și noii „dușmani ai poporului” semnala cu revoltă proletară existența pe o anumită platformă considerată „corectă” a unui articol „conspiraționist” din 1 aprilie 2020 al renumitului profesor doctor Leon Zăgrean, șeful Disciplinei de Fiziologie și Neuroștiinte din cadrul UMF „Carol Davila” din București. După cum se știe, profesorul, care este unul dintre principalii promotori ai Neuroștiințelor în România, a fost atacat samavolnic de sistemul ticăloșit și îndepărtat de la catedra sa după ce a afirmat că nu se va supune dictaturii politico-militaro-medicale și măsurilor ei aberante și anti-sănătate. De aceea ne-am gândit că e bine să reproducem analiza profesorului și pe ActiveNews, înainte de a dispare, cu acordul domniei sale și bucurându-ne de colaborarea cu distinsul profesor. Articolul profesorului din 1 aprilie 2020 confirmă o altă zicere a sa: „Bucură-te când vremurile îți susțin gândurile. Nu te bate cu pumnu'n piept, astfel Timpul iți va fi prieten!”

CERTITUDINI - INCERTITUDINI, COINCIDENȚE ȘI OPINII CU PRIVIRE LA CORONAVIRUS (COVID-19) 

La inceputul lunii martie, intr-o postare pe FB, mi-am exprimat opinia ca atitudinea politicienilor este un scenariu ale carui obiective si, mai ales, consecinte pot fi doar intuite. In urma analizei evolutiei ”crizei Covid-19” din ultimele trei saptamani am ajuns la urmatoarele:

CERTITUDINI-INCERTITUDINI. Covid-19 este un virus din familia coronavirusurilor cu o istorie mai putin cunoscuta deoarece produce o gripa obisnuita care, de obicei se rezolva de la sine. Virusul Corona a fost identificat pentru prima data drept o cauza comuna pentru gripa in 1960. In perioada 2001-2004 a produs la nivel global cca 10 000 de imbolnaviri si aproape 800 de decese cu sindomul respirator acut sever (SARS), motiv pentru care OMS a declarat stare de urgenta. Din aceasta perioada s-a constat ca coronavirusul nu este un virus stabil si se poate adapta pentru a deveni mai virulent, chiar letal, pentru oameni (SURSA)

Din literatura medicala din ultimele 3-4 luni (peste 1650 articole aparute in 2020) privind episodul Covid-19, am selectat din Revista LANCET, una dintre cele mai vechi si respectate reviste medicale, urmatorul fragment publicat luna aceasta:

„Intr-o lume polarizata intre neincredere si tensiuni comerciale, raspandirea bolii coronavirusului 2019 (COVID-19), atat in interiorul natiunilor, cat si la nivel international, este ajutata si atatata de dezinformari care inconjoara planeta in microsecunde. Astfel de dezinformari nu sunt in totalitate rauvoitoare, desi impactul poate fi devastator. Singurul bastion de aparare impotriva cresterii panicii publice, isteriei pietei financiare si neintelegerilor neintentionate ale stiintei si epidemiologiei COVID-19, este contrainformatia agila, precisa, disponibila la nivel mondial, care imbraca un nivel moral inalt si transmite constant o relatare bazata pe stiinta.” (SURSA)

COINCIDENTE - In aceasta perioada circula in mass media si, mai ales, pe retelele de socializare idea unei asemanari intre Covid-19 si descrierea unui microorganism intr-un roman de fictiune - „Eyes of Darkness” al scriitorului american Dean R. Koontz. Ceea ce este interesant in aceasta poveste este faptul ca desi descrierea virusului in roman este partial asemanatoare cu Covid -19, datorita publicitatii exacerbate, pe de o parte, si tentatiei spre senzational a majoritatii populatiei, pe de alta parte, s-a ajuns repede la previziunea sau predictia infectiei Covid -19. De fapt, aspectul cel mai interesant in aceasta interpretare este faptul ca epidemia a inceput din provincia chineza Wuhan, iar numele virusului (microorganismului din textul romanului) este Wuhan-400. Un alt aspect care a contribuit la sustinerea eronata a acestui mister este faptul ca romanul a aparut in mai multe editii. In prima editie publicata in 1981 sub pseudonimul Leigh Nicholas, virusul era numit Gorki-400, dupa numele unei provincii sovietice, Gorki. In a doua editie (1996) publicata cu numele adevarat al scriitorului, s-a pastrat descrierea virusului, schimbandu-i doar numele. (SURSA)

M-am oprit asupra acestui exemplu pentru a sublinia impactul aspra societatii a transmiterii unor informatii sau fapte si, mai ales, conectarea lor superficiala sau nedocumentata, voit sau uneori in scop strict financiar sau, mai grav, de manipulare a majoritatii populatiei. Recunosc ca si eu am fost impresionat de coincidenta faptelor descrise mai sus, in etapa in care am comparat fragmentul din textul romanului de care dispuneam cu cel din diferite surse de pe internet. Numai ca, nu era nicaieri precizat de diferenta dintre editii si nici din ce editie face parte cartea pe care am citit-o. Dupa o documentare mai sustinuta am descoperit cat de usor se poate crea un mister...

Un alt exemplu despre pandemia Covid-19 care mi se pare mai verosimil si, in acelasi timp, care merita atentie, este posibilitatea ca aparitia acestei pandemii sa fi fost fie provocata artificial fie sa fi fost ”asteptata” si sa se profite de aparitia ei. Sunt cateva coincidente care sustin prima varianta. Astfel, conform jurnalului Corriere Della Sera, in 2015 postul de televiziune Leonardo a prezentat un reportaj cu privire la crearea unui virus himera cu capacitati toxice deosebite pentru om (termenul himera este folosit in cazul crearii unor organisme ce conti gene extrase de la organisme din specii sau familii diferite). (SURSA)

O informatie proaspata, provenita de la Business Today, din 26 martie, sustine ca SUA a intentat proces in justitie Chinei pentru prepararea si eliberarea coronavirusului Covid-19 ca arma biologica. Despagubirea solicitata este de 20 de trilioane $, suma ce depaseste bugetul anual al Chinei. (SURSA)

Un argument care, in opinia mea, conecteaza cele doua posibilitati cu privire la aparitia acestei pandemii, fie provocata artificial fie sa fi fost ”asteptata”, este pozitia lui Jacques Attali, o personalitate deosebit de creativa care a indeplinit si indeplineste un arsenal de functii importante in Franta si internationale. (SURSA - acum dezactivată)

„Intr-o zi, cu mult inainte de sfarsitul acestui secol, lumea va avea un Guvern care sa se ocupe de problemele care afecteaza intreaga umanitate. Nu va fi vorba despre implementarea de noi tratate sau impunerea unor reguli, nici macar sa incredintam aceasta misiune institutiilor internationale, ci unui Guvern real.” ... A venit momentul sa ne gandim la asta, sa ne pregatim, sa ne gandim la arhitectura acestui Guvern Mondial. Mai mult, J. Attali afirma in unul dintre interviuri ca „Istoria ne invata ca umanitatea evolueaza semnificativ doar atunci cand ii este cu adevarat frica”... Pandemia care a inceput ar putea declansa una dintre aceste frici structurante”.(SURSA - acum dezactivată)

Referindu-se la opinia lui J.Attali, cu privire la crizele declansate in ultimele doua decenii, revista franceza Solidarite et Progres concluzioneaza in titlul „Attali: une petite pandémie permettra d’instaurer un gouvernement mondial”: „acolo unde crahul financiar a esuat, o mica pandemie ar putea precipita (determina pe) liderii nostri sa accepte instituirea unui Guvern Mondial”.

OPINII. Dupa acest periplu in realitatea zilelor noastre se pot desprinde cateva concluzii:

1. Coronavirusul Covid-19, indiferent ca este rezultatul unei mutatii naturale sau al unei interventii umane (himera), este, cel putin dupa datele oficiale disponibile, mai putin agresiv decat alte tulpini din aceeasi familie, are, posibil, o capacitate mai mare de transmitere. (SURSA OMS - acum dezactivată)

2. Masurile intreprinse impotriva raspandirii lui sunt exagerate si au, in opinia mea, si ai unor specialisti mai putin aliniati la alte criterii decat cele de inalt profesionalism, o motivatie ascunsa, cel putin la prima vedere.

Consecintele acestei crize provocata de interese financiare si politice vor prejudicia majoritate populatiei, firmele de mai mica anvergura, si tarile cu economia dependenta de marile puteri economice nationale sau de companiile multinationale.

Mai mult, consider ca impunerea unor legi urgente care nu implica dezbaterea publica ci doar vointa unui numar restrans de politicieni poate deveni un pericol pentru societate. Nu exclud posibilitatea ca declansarea acestei crize sa fie un exercitiu in vederea diminuarii identitatii individului si a identitatii natiunilor mai mici si cu o economie vulnerabila.

Virusologul Prof. Dr. Karin Mölling spune intr-un interviu: „Corona nu este un virus ucigas grav! Propagarea vestilor alarmiste este problema” (SURSA - acum dezactivată), iar Prof. univ. dr. Adrian Restian afirma intr-un articol ce urmeaza sa fie publicat: „Nu este suficient sa ne ascundem de virus”. De fapt, simulam ca ne ascundem deoarece exista multe exemple de persoane care desi convetuiesc intr-o familie sau in alte tipuri de grupuri unele sunt infectate iar altele nu; mai mult, exista numeroase exemple de purtatori de virus dar nu prezinta nicio simptomatologie

In concluzie, consider ca aceasta criza este artificiala, generata din motive ascunse dar cu posibile consecinte sociale si economice dezastruoase. Ca urmare, propun intoarcerea cat mai grabnica din acest drum pana nu va fi prea tarziu.

PS: Scuze pentru dimensiunea acestui text dar tinand seama de restrictiile de deplasare, am incercat sa fac ceva util...

Invitația Redacției: Urmăriți în continuare și intervenția prof. dr. Leon Zăgrean la Conferința Medicilor pentru Libertate de la Palatul Parlamentului, 25 februarie 2023. VIDEO: