ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A avut loc lansarea oficială a celor de la Coaliția pentru Națiune.

Când mi-a transmis Răzvan Constantinescu ce ispravă a reușit, anume aceea de a-l avea invitat pe Dan Puric, i-am atras atenția că este o mare, mare greșeală — argumentul meu era acela că genul de extravaganță gratuită pe care acesta o practică îndepărtează toți oamenii echilibrați, care preferă pastelurile. În stilu-i caracteristic, deținător al concluziilor definitive, Răzvan mi-a explicat în rezumat că știe el mai bine. (A câta oară, Răzvan?)

Și a venit ziua lansării oficiale. Chiar și printr-o transmisiune de proastă calitate, spre public a răzbătut plenar vocea invitatului-minune, Dan Puric. Domnul Dan Puric, în punctul culminant al discursului (și al evenimentului, căci de-asta ne-am dorit stridențe, nu?), ne-a prezentat o întâmplare (permiteți-mi să o evaluez ca fiind inventată cel puțin pe alocuri, dacă nu pe de-a-ntregul) cu niște englezi pe care i-a dus într-o biserică ortodoxă. După ce le ironizează bine pe "babele” noastre de prin biserici, domnul Puric ne spune că, tocmai la momentul trecerii pe sub masă, un obicei ortodox (pe care-l traduce pentru englezi printr-o altă bășcălie), a auzit vocea lui Dumnezeu însuși, care i-a zis să se dea la o parte că pune El mâna să plaseze accentul, sub forma unei curve pe tocuri de 17 cm, pe care o aduce exact la momentul potrivit (Dumnezeu, da?), cu o fustă mai scurtă decât sacoul invitatului nostru minune, care a parcurs și aceasta traseul în patru labe, și că după șocul general care-a încremenit biserica, domnul Puric le-a tras și concluzia străinilor: "La noi și curvele sunt ortodoxe.”

Dragă Răzvan, chiar pe la începuturi, imediat după anunțul ieșirii în lume a Coaliției pentru Națiune, mi-ai cerut să fiu critică la adresa ta. În prezentarea pe care v-o făcusem, chiar dacă ție ți s-a părut amuzant, am reamintit toate evaluările naive pe care le-ai făcut cu mult entuziasm de-a lungul timpului unor scursuri și unor îndoielnici din viața publică, fapt pentru care am traversat perioade lungi în care nu a mai existat motiv de comunicare între noi. Mie nu mi s-a părut amuzant. Ambalajul ironic, prietenesc a fost modul meu discret de a-ți atrage atenția că există o limită în toate. Iată că pentru tine nu există. Vei continua să validezi la infinit indivizi teatrali care fie fac foarte mult rău, fie cel puțin împiedică binele să se întâmple, îndepărtând oamenii de bun-simț.

Ai reușit într-adevăr să introduci teatrul pe scena lansării voastre, dar când apelezi la stridențe trebuie să știi că stridențele rămân. Astfel, din toată lansarea partidului vostru dominat de ideea de ortodoxie a rămas esențialul:

"La noi și curvele sunt ortodoxe.”...

Nota Redacției: Stăm la dispoziția celor vizați cu spațiu publicistic, în cazul în care doresc să se lanseze într-o polemică cordială cu autoarea Opiniei de față, altfel o (fostă) susținătoare a celor de la CPN. Vedeți și A apărut Coaliția pentru Națiune! Anca Radu: STABILITATEA PRINCIPIILOR CORECTE