ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rețeau Deschisă Soros - Soros Open Network. Așa își numește, pe față, George Soros, organizația. O Rețea globală ale cărei interese în legătură cu statele naționale sunt clare. Soros, oricât de paradoxal ar părea pentru unii, aplică Manualul KGB de distrugere a oricărei țări stă în calea dezideratelor organizației.

Căile de atac ale unei națiuni au fost sintetizate de fostul agent KGB Iuri Bezmenov și cuprind 4 puncte: Demoralizare; Destabilizare; Criză; Normalizare. Cea din urmă, faza în care ne aflăm acum, trebuie citită cu ghilimelele de rigoare.

Este mult mai ușor să cucerești sau distrugi mințile și sufletele unor oameni decât teritoriul unei națiuni, folosind tehnică militară grea, explică unul dintre marii învățați KGB, reșapați acum pentru „Marea Resetare” a lumii.

După Bezmenov, pentru a se obține rezultatele dorite de cei care urmăresc destabilizarea și apoi „normalizarea”, respectiv controlul total al unei societăți preschimbate, sectoarele țintă asupra cărora se va acționa prin măsuri coordonate, sunt: 

Religia, apoi Educația, unde se va induce și încuraja indulgența și relativitatea: „Distrage oamenii de la învățarea unor materii constructive, pragmatice, eficiente; în locul fizicii, matematicii, chimiei, predă-le lecții despre istoria conflictelor urbane, hrană naturală, economia familială, sexualitate”.

La capitolul Media, măsurile KGB (sau ale oricărui serviciu sau societăți secrete rețelare) urmăresc ca aceasta „să fie monopolizată, manipulată, discreditată, se va concentra pe scandaluri, subiecte minore, false sau care provoacă disensiuni, cum ar fi homosexualitatea mai degrabă decât moralitatea sexuală”.

La Cultura: „vor fi creați falși eroi sau modele, în paralel discreditându-se și aruncându-se în derizoriu eroii clasici, tradiționali ai națiunii”.

Toate acestea sunt îngemănate, la fel cum Rețeaua Deschisă Soros se întrepătrunde azi cu alte Rețele, la fel de „deschise”. Și ele au ajuns și au intrat, pe căi lăturalnice, chiar în Biserică.

Despre una dintre acestea am mai vorbit: Mormonii și Mișcarea New Age au trecut la (re)educarea României printr-o Rețea de Milionari în Euro. SuperTeach sapă Biserica Ortodoxă Română de la Sihăstria Putnei. SCRISOARE DESCHISĂ a societății civile românești către SFÂNTUL SINOD al BOR

Două duzini de organizații reprezentative ale societății civile românești au solicitat un răspuns, care nu a venit nici azi.

Din câte se vede, din lipsa unei acțiuni concrete, povestea se repetă, cu accente din ce în ce mai clare, spre propaganda homosexuală din mediul școlar, care se duce la un nivel din ce în ce mai ridicat, după cum reiese și din articolul nostru de ieri SCANDALOS. Falsă dezbatere pe egalitate de gen respectiv propagandă homosexuală în școli. Coaliția pentru Egalitate de Gen a interzis accesul profesorilor, avocaților și jurnaliștilor veniți la București din întreaga țară. AU FOST LĂSAȚI LA UȘĂ

Faptașă: Aceeași Arhiepiscopie care a publicat un Comunicat al Mănăstirii Sihăstria Putnei, asumându-și oficial un text scris de o persoană din afara Bisericii, cu înclinații clare spre organizațiile incriminate - SuperTeach, Arbinger, Rețeaua Mormonilor - și care în loc să răspundă acuzelor mai mult le adâncea.

Vedeți și Consilierul Diavolului a intrat și în Sihăstria Putnei. Andrei Dincă: Satanistul psihopat al „Marii Resetări”, Yuval Noah Harari, propovăduit la „team-building”-ul Asociației SuperTeach de la Mănăstirea Sihăstria Putnei

Cu alte cuvinte, responsabilii de sectoarele Cultural, Media, Educațional care au publicat Comunicatul fără contextul real și fără o revenire cu Scrisoarea societății civile către Arhiepiscopie și Sfântul Sinod și-au asumat inclusiv invocarea în cadrul mănăstiresc a „valorilor” consilierului lui Klaus Schwab, homosexual „căsătorit” Yuval Noah Harari, care spune direct și pe față că „acum, la începutul secolului XXI, pur și simplu nu mai avem nevoie de marea majoritate a populației”. Cine sunt cei care „nu mai avem nevoie” de creația lui Dumnezeu, nu explică consilierul. Poate ne lămurește Sihăstria Putnei.

Din lipsa acțiunii, repetăm, acum asistăm la o perpetuare a „erorii” Arhiepiscopiei. Și știm cu toții cui aparține perseverarea în „eroare”.

RĂZBOIUL SEXUAL CONTRA COPIILOR NOȘTRI

Iată că, după ce peste 200 de ONG-uri și intelectuali au cerut, printr-o Scrisoare Deschisă, demisia purtătoarei de cuvânt a ISJ Suceava, prof. Daniela Ceredeev, ca urmare a poziției sale cu privire la „Manualul pentru predarea și integrarea la clasă a egalității de gen”, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a făcut un nou gest neașteptat, publicând fără niciun temei legal, pe pagina proprie, un așa-zis „drept la replică” al preotesei și profesoarei de religie cu nume răsunător, din nou fără să redea materialul la care se făcea „drept la replică”. Practic, o comunicare către credincioși într-o ureche.

Dincolo de penibilul situației, remarcăm că purtătoarea de cuvânt a ISJ Suceava nu are nici cea mai mica intenție de a se dezice de conținuturile scandaloase pro-homosexuale și pro-transsexuale promovate în paginile manualului, mulțumindu-se cu argumente de tipul „afirmațiile la adresa mea, și personal și profesional, sunt tendențioase, discriminatorii, neverificate și îmi încalcă dreptul la demnitate, onoare, viață privată și imagine.”

După o lungă înșiruire a propriilor merite și distincții, prof. Daniela Ceredeev conchide:„Cred în puterea educației și a valorilor Ortodoxiei așa cum cred în Hristos și în Biserica pe care El ne cheamă să o mărturisim și s-o întărim.”

Ar fi bine să fie așa, dar nu știm cum se împacă aceste afirmații cu ghidul Propuneri non-formale pentru un spirit european de educație incluzivă, material coordonat de prof. Daniela Ceredeev, cuprinzând elemente de propagandă homosexuală.

Lansat cu mare fast pe data de 22 iulie 2019 la Liceul „Vasile Cocea” din Moldovița (partener asociat în cadrul proiectului), pe vremea când prof. Ceredeev ocupa funcția de director cu bube al unității de învățământ, ghidul a încununat cei doi ani (2018 – 2019) de desfășurare a proiectului „TWINS”/GEMENII, propunând „o serie de metode nonformale experimentate în proiecte de incluziune din școli și din mediul asociativ”.

Iată ce putem citi la paginile 14 – 15 ale ghidului respectiv - care se deschide cu un citat din Dalai Lama (!?) - , la capitolul „Ziua discrimării zero - Strada discriminării”:

„Ai 18 ani si te pregătești să termini școala. Vrei să lucrezi în poliție și ai abilitățile necesare. Acesta a fost visul tău de mic. Toți prietenii tăi au iubite, tu nu; iar lumea consideră asta un lucru ciudat. Pentru tine nu e ciudat. Ești homosexual și ai un iubit despre care nu știe nimeni." (pag. 14)

„Te simți confortabil să vorbești despre orientarea ta sexuală?" (pag. 15)

Nici soțul profesoarei susținute de Arhiepiscopia Sucevei nu este străin de dorințele de sodomie ale copilului inventat de Ghidul doamnei preotese. Căci da, soțul e preot. Și de pe verso-ul paginii de titlu aflăm că chiar el, preotul Dan Ceredeev, soțul purtătoarei de cuvânt a ISJ Suceava și paroh în satul Ciumârna - Vatra Moldoviței, s-a ocupat de formatul și design-ul publicației, implicit de corectură și conținut, toate asezonate în culorile curcubeului acum LGBT, regăsit și în logo-ul organizației Merito, care i-a recompensat soția cum laude.

Suntem curioși, totuși, care au fost soluțiile oferite copiilor din proiectul „TWINS” - copii de toate vârstele, inclusiv de școală primară, după cum se vede în fotografiile de propagandă ale proiectului - de către preotul Dan și soția sa, evlavioasa Daniela.

Deci ce trebuie să facă un „copil homosexual” (ipostază prezentată din start drept o normalitate) dacă vrea să intre în Poliție după școală? Am rămas într-o dilemă totală! Poate ne lămurește onor Arhiepiscopia Sucevei, într-un nou „drept la replică” într-o ureche.

REȚEAUA DIN REȚEA

Însă nici atitudinea îngăduitoare față de conținuturile revoltătoare ale Manualului de Gen și nici conținutul pro-LGBT al ghidului implementat la Liceul „Vasile Cocea” din Moldovița nu ne miră, deoarece sursele de finanțare ale proiectelor coordonate de soții Ceredeev vorbesc de la sine.

Astfel, Asociația Proiect Pro Europa, al cărei președinte este pr. Dan Ceredeev, a derulat, în perioada 2009 – 2014, proiectul Centrul de Dezvoltare Locală (CDL) Ciumârna, operatorul programului fiind Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC).

Ȋn perioada 2006 - 2012, FDSC a primit peste un milion de dolari de la „The Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe” (CEE Trust), organizație condusă de miliardarul american George Soros.

Oficial, George Soros a înființat la București, în 1990, fundația care îi purta numele: „Fundația Soros”. Președintele ei, Alin Teodorescu, secondat de Mihai Șora, era și președintele Grupului pentru Dialog Social, locația unde a aterizat George Soros la București, în ianuarie 1990, ținut de mână de Silviu Brucan. Ulterior, numele a fost schimbat: „Fundația pentru o Societate Deschisă” (FSD). A fost printre primele ONG-uri înființate în România. De fapt, era vorba de o adevărata Rețea: „Soros Open Network Romania” (Rețeaua Deschisă Soros din România). În cadrul acestei Rețele funcționează o mare varietate de organizații, asociații, instituții, cluburi etc. Iată doar câteva din aceste ONG-uri din siajul organizației-mamă: "Soros Advising and Placement Center", "Soros Educational Advising Center" , "Centrul pentru Resurse Juridice”, "Centrul de Parteneriat pentru Egalitate”, "Centrul pentru Dezvoltare Economică”, Fundația "Concept” , "Centrul pentru Drepturile Omului - București",  "Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România - Comitetul Helsinki (APADOR-CH)", Asociația "Pro Democrația", "Societatea Academică Română”, Grupul pentru Dialog Social etc., care, la rândul lor, au dat naștere altor ONG-uri, într-o structură rețelară asemănătoare celei profesorale create de Institutul Dezvoltării Personale cu SuperTeach și Merito între proiectele primare.

De-a lungul timpului, FSD a finanțat masiv activități anti-ortodoxe, anti-românești, pro-avort, pro-homosexualitate, oamenii săi împânzind viața politică și culturală din România. O ancheta a organizației americane conservatoare Capital Research Center, sintetizată de România liberă, arată „Cum a fost acaparată România de Rețeaua Soros”. Și Evenimentul Zilei i-a expus exemplar, cu date și documente. Și Ziarul ZIUA a furnizat la timpul lui o listă a acestor personaje.

Dintre agitatorii lor teleghidați sunt binecunoscute eforturile lui Remus Cernea și cele ale lui Emil Moise de a scoate icoanele din școli și orele de religie din programa școlară. De asemenea, sunt cunoscute eforturile Asociației ACCEPT de a eradica „homofobia din sistemul de învățământ”, scop pentru care a primit, de-a lungul timpului sume considerabile de la Fundația Soros.

Ar mai fi de adăugat că, din informațiile primite de la reprezentanții ONG-urilor semnatare ale scrisorii deschise, doamna Ceredeev cenzurează în stil securist orice comentariu care contravine  poziției sale și restricționează accesul contestatarilor pe pagina sa de facebook. Dacă intențiile sale sunt onorabile, de ce se tem soții Ceredeev de argumentele întemeiate și probate cu dovezi? Ce au de ascuns aceștia?

Considerăm absolut necesară o poziție din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, exprimată prin reprezentanți abilitați și nu prin tot felul de persoane ale căror acțiuni și declarații sunt incompatibile cu morala creștină.

Ceea ce ne miră, însă, este susținerea pe care Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților o acordă inspectoarei de religie, care se pare că a fost desemnată purtătoare de cuvânt și a acestei instituții. Dar n-ar trebui să ne mire prea tare dacă am descoperi că consilierul Sectorului Educațional – Teologic (Învățământ) al Arhiepiscopiei, Arhid. drd. de numai 27 de ani Ionuț Isopescu este prins în Rețeaua Arbinger-SuperTeach-Merito.

Dacă pe pagina oficială a Arhipiscopiei îi apare un CV prescurtat în care nu îi apar toate aptitudinile, la o căutare mai amănunțită, într-un colț al site-ului, se găsește pitit și CV-ul integral, „european”. Aici descoperim că tânărul Arhid. drd. a urmat cursurile „Programul de formare Mentalitatea Deschisă în Educatie” al Institutului Dezvoltării Personale, program bazat pe un model internațional, dezvoltat de Institutul Arbinger (USA) și derulat prin platforma SuperTeach. Ulterior a urmat și programul de „perfecționare”, respectiv de „formare de formatori”.

De pe pagina celor deschiși la minte aflăm „Cum te poți înscrie în Programul de Formare Mentalitatea Deschisă în Educație. Selecția pentru program se va face dintre profesorii care au participat la o conferință SuperTeach.”

Așadar, Arhiepiscopia Sucevei are, deja, cadre formate prin Institutul Arbinger, dispuse să "producă o schimbare în sistemul de învățământ." Dacă Departamentul Educațional este coordonat de un adept al "mentalității deschise", predate după modelul mormon al Institutului Arbinger, ce așteptări să mai avem de la ierarhia suceveană în ceea ce o privește pe prof. Daniela Ceredeev?

Daniela Ceredeev se laudă că este profesor laureat al organizației „Merito”, care îi are drept parteneri media pe Republica.ro, site fondat și prezidiat de notoriul iubitor de extratereștrii Cristian Tudor Popescu, și Școala9, susținut de BRD, două dintre cele mai insidioase portaluri anticreștine, antiromânești și neomarxiste din România, dintre care cel din urmă ne încântă și cu articole de tipul „Centre studențești pentru tinerii gay: E un spațiu în care te simți acceptat și împărtășești experiențe cu alții care au trecut prin aceleași lucruri”

Soții Ceredeev sunt susținuți de o Rețea infiltrată în Biserică, care îmbrățișează aceleași valori și este finanțată prin aceleași surse. Astăzi se văd și roadele acestor programe de formare: acceptarea tacită, din partea ierarhiei, a manualelor otrăvite de ideologia de gen și propaganda homosexuală, precum și lipsa de reacție în fața atacurilor fără precedent care ne  vizează în mod direct copiii.

PS: Să-i spună cineva Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, că „preoteasa” Ceredeev își bate joc de el când afirmă sus și tare că „Nu, nu sunt membru al Asociației SuperTeach” - deși SuperTeach o laudă pentru activitatea ei din Merito - după ce a apărut o fotografia cu ea și Dragoș Anastasiu, magnatul Eurolines, președinte al Camerei de Comerț Româno-Germane, între multe altele, și unul dintre „ambasadorii” de vază ai Rețelei Institututului Dezvoltării Personale cât și membru al „board”-ului SuperTeach. Nu avea nevoie să fie membră a SuperTeach. Pentru că SuperTeach și Merito sunt GEMENE / „TWINS”. Ele sunt emanate ca proiecte ale aceeași organizații-mamă: Romanian Bussines Leaders. Ca să fie mai ușor am atașat și capturile de ecran de mai jos:

1.2.

3.

4.