ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După mascarada electorală din 8 noiembrie, devine din ce în ce mai evident că Donald Trump NU trebuie lăsat să candideze din nou.

Înainte de 1989, îi reperai negreșit pe traseele pe care circula Ceaușescu. Mai ales pe Calea Victoriei.

Îi vedeai de la o poștă: îmbrăcați în costume de tergal ieftin de culoare închisă, care cădeau pe ei ca pe gard, cămăși de un alb îndoielnic, tunși „pierdut” pe ceafa arsă de soare ca tractoriștii, privirea moronă care te scruta dacă nu reprezinți un pericol pentru „Obiectiv”.

Lumea se obișnuise cu ei: „Securiștii lui nea Nicu.” Majoritatea nu le acordau mai multă atenție decât stâlpilor care le serveau ca reper pentru amplasament și cutiilor de gunoi aferente.

Și securiștii și stâlpii băteau la fel de tare la ochi.

Din când în când, printre ei trecea, tot civil, un superior rubicond, cu ochi critic, deranjat că oamenii lui sunt prea ușor reperabili în peisaj și le șoptea suficient de tare cât să acopere zgomotul traficului: „Mai răsfirați, băieți, mai răsfirați!”

*

La fel de deși ca stâlpii de pe Calea Victoriei sunt și fanii apăruți peste noapte ai noii vedete americane, Ron DeSantis.

Victoria la scor de maidan a guvernatorului de Florida în ultimele alegeri a fost salutată cu suspectă unanimitate de la stânga la dreapta spectrului politic din America și din Europa, de la Potomac până pe Dâmbovița.

Ca la un semn, noul june prim al politicii americane a fost proclamat la unison de Stânga și Dreapta candidatul ideal al Republicanilor la prezidențialele din 2024.

Ca la un semn, s-a produs o lepădare în masă de Trump. Vechi simpatizanți și publicații conservatoare, care l-au susținut necondiționat în ultimii șase ani, s-au grăbit acum să-i cânte prohodul fostului președinte.

Ca și cum ar dori cu tot dinadinsul să îl descurajeze să își anunțe candidatura pe 15 noiembrie, așa cum intenționa.

*

Dacă entuziasmul față de apariția unei stele noi pe firmamentul de la Washington este parțial justificat (și totuși de ce se bucură Stânga?), graba lepădării de Trump este ciudată. Foarte ciudată.

Până acum, Trump a fost privit de Democrați și de Sistem ca inamicul lor nr. 1.

- De aceea, Trump este singurul președinte din istoria Americii pus de două ori sub acuzație de Congres.

- De aceea, lui Trump i s-a înscenat scandalul RussiaGate, o făcătură monstruoasă care ar fi trebuit să îi bage după gratii pe Hillary și pe Obama.

- De aceea, pentru înlăturarea lui Trump, în 2020, s-a organizat cea mai mare fraudă electorală din istoria Americii.

De aceea, pentru stigmatizarea lui Trump, s-a pus la cale grosolana diversiune din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu.

- De aceea, Trump este singurul fost președinte din istoria Americii cu domiciliul percheziționat de FBI.

- De aceea, Trump continuă să fie ținta atacurilor sistematice ale actualei administații. Inclusiv în faimosul „discurs infernal” de la începutul lui septembrie (de asemenea, ceva nemaivăzut în istoria Americii), când, într-un cadru amintind de Hitler și Orwell, Biden l-a acuzat pe Trump că este „dușmanul poporului”. Noul Emmanuel Goldstein.

*

Straniu este că, spre deosebire de diabolizatul Trump, vinovat și pentru că respiră, DeSantis a fost menajat de Stânga chiar și când s-a opus dictaturii Covid în Florida. Pentru asta era înjurat tot Trump.

Aceeași Stângă se bucură acum că DeSantis i-ar putea lua fața lui Trump.

Nu trebuie să ai cine știe ce calități detectivistice ca să te prinzi că DeSantis este o unealtă. Un hârleț cu care se urmărește îngroparea definitivă a lui Trump.

Capitalul de popularitate al lui Trump continuă să rămână uriaș pentru că el este ÎNCĂ perceput ca SINGURA speranță – nu doar a americanilor ci și a tuturor celor ce doresc libertatea din lumea întreagă.

Prin CREAREA în laboratoare a unui Concurent se urmărește diminuarea pe cale naturală a acestui capital de simpatie.

Se mizează pe „uzura morală” a produsului politic „Trump”. Opinia publică, obosită de atâtea atacuri împotriva favoritului său și pradă unui simptom înrudit cu „Stockholm”, începe să își creeze singură scuze pentru lepădarea de Trump.

Apariția pe scena publică a unui Crai Nou, ca DeSantis, face lepădarea mai ușoară – atât în plan logic cât și moral.

*

Dar dacă Trump nu renunță? Și sunt deja indicii că nu o va face. Deși nu și-a ascuns simpatia pentru DeSantis, Trump l-a amenințat pe acesta – în eventualitatea unei candidaturi - cu dezvăluiri „nu foarte flatante”, „care l-ar putea lovi foarte rău”.

„Știu mai multe despre el decât oricine altcineva – cu excepția nevestei lui, poate”, a mârâit Trump într-un interviu la Fox. „Nu cred că alegătorilor le va plăcea, nu cred că ar fi bine pentru partid.”

Ei bine, dacă Trump nu renunță de bunăvoie, atunci Sistemul plănuiește să îi aplice o lovitură cu cazmaua în moalele capului pentru a-l lichida definitiv.

Este Arma Secretă pe care Sistemul și-a pregătit-o încă de la sfârșitul mandatului lui Trump și o ține pitită după ușă pentru a o folosi la momentul oportun.

Joe Biden a dezvăluit-o, probabil prematur, la conferința de presă de miercuri, de după alegerile din 8 noiembrie.

Un reporter a constatat că mișcarea MAGA continuă să rămână „foarte puternică” și l-a întrebat pe Biden cum va proceda pentru a se asigura – el și întregul sistem globalist - că Trump NU revine la putere.

Iată întrebarea exactă:

„Ce asigurări veți da (G7)... că fostul președinte nu va reveni sau că mișcarea sa politică, încă foarte puternică, nu va prelua din nou puterea în Statele Unite?”

(După cum vedeți, eliminarea lui Trump este privită ca o chestiune de siguranță – nu națională, ci globală.)

Biden a răspuns:

„Mă voi asigura că, prin utilizarea mijloacelor legitime ale Constituției noastre, (Trump) nu va deveni viitorul președinte, din nou.”

Biden nu a oferit detalii la ce mijloace se gândește pentru blocarea candidaturii lui Trump. Dar invocând Constituția, el a divulgat suficient ca să pricepem care este planul.

Publicația de foarte stânga Liberty Voice a vorbit despre această armă constituțională încă de acum un an.

„Incitarea la violență a lui Donald Trump cu intenția de a răsturna rezultatul alegerilor din 2020 pe 6 ianuarie 2021 îl împiedică să candideze din nou. Al 14-lea Amendament, secțiunea 3, din Constituția Statelor Unite oferă această garanție.”

Iată ce prevede paragraful cu pricina:

„Nici o persoană nu poate fi Senator sau Reprezentant în Congres, sau elector al Președintelui sau Vicepreședintelui, sau deține nici o funcție, civilă sau militară, în Statele Unite sau în orice alt stat (american), care, anterior, a depus un jurământ (...) pentru a susține Constituția Statelor Unite, dacă se angajează într-o insurecție sau rebeliune împotriva acestora, sau oferă ajutor ori sprijin dușmanilor acestora.”

Acum devine limpede scopul diversiunii din 6 ianuarie de la Capitoliu. Devine clar de ce forțele de ordine au deschis porțile, încurajând mulțimea să pătrundă în clădire.

Acum capătă pe deplin sens de ce evenimentelor de acum doi ani li s-a acordat o importanță apocaliptică, de ce procesul, audierile și perchezițiile continuă până azi și se vor prelungi probabil până în pragul alegerilor viitoare.

Acum se explică atmosfera care amintește flagrant de mascaradele judiciare staliniste și de teroarea pe care o răspândeau, cu oameni zăcând de luni de zile în închisoare fără vreo sentință dată împotriva lor. În America, nu în URSS!

Devine limpede de ce Trump a fost făcut țap ispășitor și transformat într-un monstru al istoriei.

*

În tot acest haloimăs propagandistic, cine să mai stea să vadă că, pe 6 ianuarie, Trump NU a incitat la violență. NU s-a angajat în nici o rebeliune (lasă că nici nu a fost vorba de așa ceva!).

Dimpotrivă, Trump a îndemnat în mod repetat la calm. La o manifestație pașnică. Așa cum demonstrează transcrierea discursului oferită de agențiile de presă.

Dacă Secțiunea 3 a Amendamentului 14 ar trebui aplicată, prima sa victimă ar trebui să fie Biden însuși, care a continuat să instige la violență împotriva lui Trump și a simpatizanților săi până în ajunul acestor alegeri.

Dar Trump este cel care trebuie împiedicat să candideze în 2024. Cu orice preț.

Înscenarea din 6 ianuarie de la Capitoliu, pusă la cale probabil simultan cu frauda electorală, a avut un dublu scop:

-       Să distragă definitiv atenția de hoție

-       Să asigure instrumentele juridice pentru împiedicarea revenirii lui Trump.

Un come-back al lui Trump în 2024, purtat de valul nemulțumirii populare fără precedent, riscă să fie mai periculos decât primul mandat.

Pentru că acum Trump cunoaște Sistemul din interior. Și pare acum mai bine pregătit să lupte împotriva lui.

Propulsarea lui Ron DeSantis ca rival al lui Donald Trump este o nouă diversiune.

Statul Paralel știe despre scheleții din dulap ai lui DeSantis cel puțin tot atât cât știe și Trump. După ce își va fi jucat rolul de „iepure”, junele prim din Florida va fi mâncat fript de Sistem. Sau împăiat și jucat pe sfoară, în funcție de interese.

În schimb, Trump este imunizat. Împotriva sa au fost folosite toate armele și nu l-au doborât. La Mar-a-Lago i-au căutat schelete în toate dulapurile (inclusiv în garderoba Melaniei) și nu i-au găsit.

De aceea, văzând îmbulzeala entuziastă de adulatori în jurul lui DeSantis, îmi vine în minte securistul rubicond de pe Calea Victoriei care șuiera greu:

„Mai răsfirați, băieți, mai răsfirați!”