ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De doi ani și jumătate, vedem uluiți cum Occidentul se sinucide ca urmare a politicilor halucinante ale liderilor săi. De la bun început întrebarea a fost: Prostie sau Ticăloșie? Acum avem răspunsul.

Pe 2 septembrie, G7 a decis să impună plafonarea prețului petrolului rusesc.

Măsura ar urma să intre în vigoare pe 5 decembrie. În plină iarnă. Când se anunța deja frig, foame, întuneric.

Scopul declarat al deciziei G7 este de a împiedica Moscova, mare exportatoare de petrol, să profite de pe urma Războiului din Ucraina și a crizei energetice declanșate de sancțiunile occidentale împotriva Rusiei.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a explicat principiul de funcționare:

TEORETIC:Plafonarea ar urma să permită în continuare petrolului rus să „curgă” pe piețele internaționale, ceea ce ar menține prețurile scăzute. Dar, în același timp, va reduce veniturile obținute de Rusia din vânzarea petrolului, ceea ce ar urma să îi slăbească economia și capacitatea de război în Ucraina.

Care sunt șansele EFECTIVE ca acest plan al G7 să se realizeze?

Javier Blas, analist Bloomberg în domeniul energiei, a rezumat situația:

„Eu și prietenii mei am decis să impunem plafonarea prețului la berăria de lângă noi. Noi nu avem deloc de gând să bem bere acolo. Proprietarul berăriei spune că nu va vinde bere nimănui care respectă plafonarea. Alți clienți, care beau mult acolo, spun că nu vor respecta plafonarea. Succes.”

Asta a și făcut Rusia. A anunțat că nu va mai vinde petrol țărilor G7 și altora care respectă plafonarea.

(Exact la fel a procedat când a anunțat că nu mai vinde gazele decât pe ruble. Și manevra a fost un succes. Veniturile Rusiei din exporturile de gaze au crescut iar Rubla a fost numită „Moneda Anului”. Iar Occidentul a ajuns să importe gaze rusești via China.)

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a anunțat imediat după decizia G7:

„Companiile care impun un preț plafonat nu vor mai fi printre beneficiarii noștri. Pur și simplu, nu vom mai coopera cu ei pe principii contrare libertății pieței.”

În aceste condiții, este la mintea cocoșului  că, pentru ca plafonarea să funcționeze, numărul de țări și de companii care susțin această măsură trebuie să fie suficient de mare, încât Rusia să nu mai aibă UNDE să vândă petrol la prețul pe care îl dorește.

Aici e HIBA.

Din G7 nu fac parte nici China, nici India, mari importatoare de petrol și alte materii prime energetice, și aliate ale Rusiei în BRICS.

Pe de altă parte, Statele Unite și Marea Britanie, membre G7, au interzis deja importurile de petrol din Rusia cu mult înainte, la două săptămâni după invazia din Ucraina.

Iar o a treia țară din G7, Japonia, a anunțat că petrolul rus importat prin conducta Sahalin-2 va fi exclus de la plafonare.

O altă condiție pentru ca măsura G7 să funcționeze era ca pe piața internațională să fie SUFICIENT petrol, pentru ca prețul să nu crească și astfel să îl favorizeze pe Putin.

La jumătatea lui iulie, Joe Biden a vizitat Arabia Saudită și i-a cerut prințului moștenitor Mohammed bin Salman să își utilizeze influența pentru a convinge țările OPEC să mărească producția.

Drept răspuns, pe 5 septembrie, OPEC a anunțat că își REDUCE producția cu 100.000 de barili pe zi.

Presa americană a calificat gestul drept „o umilire a lui Biden și a Uniunii Europene”.

În consecință, în loc să scadă, prețul petrolului va CREȘTE.

Încă din iunie, când G7 discuta despre posibilitatea plafonării, experții au avertizat că măsura va duce la o EXPLOZIE a prețurilor.

De la mai puțin de 90 de dolari barilul, cât este în prezent, la 200 de dolari barilul. O creștere de peste 100%.

Prețul acesta nu va fi plătit de Biden, Macron, Scholz sau Von der Leyen. Va fi plătit de oamenii de rând din Occident. De NOI.

Imaginați-vă ce vor afișa stațiile de benzină la iarnă!

Încă o pacoste în cârca noastră. În plină criză energetică. În plină iarnă de coșmar.

Între timp, prima reacție a Rusiei, la anunțul de vineri al G7 a fost să sisteze livrările de gaze prin Nord Stream 1 către Europa.

Fiecare cu armele lui. Unii cu HIMARS, alții cu Conducta.

Se întâmplă din nou: la fel ca și în cazul sancțiunilor, Occidentul pretinde că vrea să îl otânjească pe Putin. Dar și de data aceasta, Putin iese întărit. Își va vinde petrolul la preț dublu.

Iar Occidentul dă o nouă gherlă: tot ce reușește este să își nenorocească (și mai mult) propriii cetățeni.

La început puteai crede că e vorba de prostie. Acum a devenit evident: este Ticăloșie Premeditată.

Demenții planetei urmăresc Demolarea Controlată a Occidentului, creând astfel terenul viran necesar pentru Reconstrucție. Build Back Better. Marea Resetare.

Pentru a aduce Raiul lor de coșmar pe Pământ.