ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul domină scena politică. Președintele e în sală sau în culise?, remarcă azi maestrul Ion Cristoiu. Dar ce ne-am face dacă purtătorul de cuvânt al primului ministru ar domina scena politică, de nu s-ar mai vedea nici premierul, nici președintele, după cum se întâmplă la Patriarhie?

A mai auzit cineva-ceva de Prea Fericitul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române în ultimul timp, pe la posturile frecventate asiduu de „Înțepatul de la Patriarhie” care i-a fost strecurat la sân la Colectiv 1 pentru a-l strânge puternic de gât acum, la Colectiv 2? Posibil să fie plecat cu președintele României pe undeva?

O monitorizare de presă ne-ar arăta probabil un rezultat de 1 la 100 în favoarea lui Vasile Bănescu-Curticeanu, purtătorul de cuvânt USR-ist al Patriarhiei, în privința aparițiilor media.

Nu trece o zi fără ca „câinele Patriarhului”, după cum l-a aghesmuit IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, să nu apară pe la vreun post de TV sau Radio arondat sistemului, pe lângă pițifelnicele și ursarele oraliste din coloana a cincea online.

Deunănoapte, vocea lui pițigăiată de eunuc îmbătrânit în rele, a iritat și urechile ascultătorilor Radioului Național. La România Actualități, Vasile Bănescu a fost desemnat „să pună concluziile în urma abuzurilor din cămine...”.

Cu elan bezbojnik, emițătorul de cuvânt al Patriarhiei a reușit să readucă din negurile istoriei anticreștine prin plagiat sinistru o imagine odioasă a creștinului, scoasă din afișele de propagandă bolșevice cu credincioși ortodocși.

El a „văzut” și a „expus” - CĂCI EL ȘTIE, CĂCI TOȚI ȘTIAU - cum satrapii vârstnicilor din „azilurile groazei”, cu o mână își făceau cruce și cu alta sau cu aceeași zdrobeau oasele bătrâneilor, ceea ce arată, potrivit bezbojnikului de la Patriarhie - care își schițează din nou un autoportret destul de reușit, deși extrem de sumar și repetitiv -, „un grad de ipocrizie maximă, un grad de impostură morală și creștină, de asemenea, maxime”.

Spre final, la fel ca înaintașii lui bolșevici, trage o concluzie mult-așteptată, și anume că problemele României sunt cauzate de „populiștii de serviciu”, „fake-news” și... „naționalismul deșănțat”.

Iată că nu degeaba îl lăuda stahanovistul presei anitcreștine, scânteistul CTP. A văzut că calfa vine tare din urmă și-l întrece. Mâine-poimâine îl vedem și ca candidat US(S)R la Cotroceni...

După atacul calculat la „Doamne-ajută!”, acum și la Sfânta Cruce, mai rămâne ca Bănescovici să ridice și steaua, de data asta curcubeică, pe turla Patriarhiei.

Dar nu mai bine îl punem pe Remus Cernea, tovarășul lui, purtător de cuvânt la Patriarhie? Ăsta măcar e mai cinstit...

În speranța că Patriarhul își va face și ne va face un cadou binemeritat și se va debarasa de această ciumă bubonică bolșevică deghizată în teolog-fantomă fără operă și biografie, noi îi urăm adevăratului Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române, la ceas aniversar, multă sănătate și La Mulți Ani!