ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Domnului Vasile Bănescu i-am dedicat articole; opinia mea este cunoscută.  Nu își înțelege atribuțiile. Se erijează continuu în instanță morală. 

Datoria lui nu este să dea verdicte și nici să se tragă concluzii. În niciun caz nu a fost ca să inspire publicul (ortodox) să se înțepe cu un ser experimental. 

Din punct de vedere politic, Vasile Bănescu este un progresist cu irizări useriste, întocmai asemenea altor intelectuali dilematici. 

În mod cert, este o calamitate pe acest post, fiind complet inadecvat. 

Este absolut de neînțeles de ce PF Daniel se cramponează în păstrarea unui purtător de cuvânt al instituției care face deservicii (calcă în străchini) permanent, inducând în rândul pleromei o stare de confuzie și tensiune. 

Încercarea de acomodare a Bisericii bimilenare la globalism, adică duplicitatea, nu are nicio legătură cu spiritul evanghelic. Nu există pericope în care Mântuitorul să îndemne la așa ceva. Nici măcar una. Dimpotrivă, Domnul Hristos ne îndeamnă să nu uităm că această viață este trecătoare, iar creștinul trebuie să trăiască mereu cu un pas în Veșnicie. La finalul Fericirilor, Domnul subliniază: "Bucurați-vă și vă veseliți, că plata voastră multă este în ceruri". (Matei 5;12)

Concluzionând: cu cât demisia d-lui Bănescu va fi luată în considerație cu celeritate, cu atât pagubele aduse de acesta Bisericii vor fi mai puțin ample.
 
Iulian Capsali