ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu există zi în care să nu aflăm noi detalii reale sau inventate despre aventurile extraconjugale și extrabisericești ale fostului paroh din Cartierul Militari, Visarion Alexa. Și ActiveNews a relatat despre cele mai importante, fără a intra în detalii ca toată mass media, altă dată atât de favorabilă preotului-vedetă, așa cum nici el nu a făcut-o în fața Comisiei de Disciplină a Arhiepiscopiei Bucureștilor, potrivit comunicatului transmis de Vasile Bănescu, fostul său coleg de platou și campanie pro-vaccinare pe toate ecranele, de la Digi 24 la Trinitas TV.

Noi, din decență. Acuzatul, din eroare. Pentru că înaintea duhovnicilor B.O.R. (între care poate erau și arhierei), care l-au chemat la ascultare și judecată, părintele Visarion Alexa a invocat dreptul civil (afirmând că așa a vorbit cu avocata, ca să nu dea detalii) deasupra dreptului Bisericii de a-l judeca după canoanele ei. În felul acesta, nesocotind dreptul Bisericii din care face parte, regretabil, părintele Visarion Alexa s-a așezat, din nou, în tabăra haștagiștilor și progresiștilor a căror prietenie o curta adeseori.

Categoric, este păcat să judecăm, așa cum am fost criticați de comentatori care ne judecau la rândul lor, căutându-ne paiul din ochiul nostru. Dar cât de simplu ar fi fost să nu ajungem aici. În primul rând dacă faptele n-ar fi existat. Apoi, dacă am fi văzut o minimă tentativă de pocăință.

Straniu este că, deși ambii sunt, teoretic, buni comunicatori, pentru că altfel nu erau folosiți ca vectori ai campaniei letale de vaccinare din și prin Biserică, nici Visarion Alexa nici Vasile Bănescu nu au știut să comunice, până azi, pocăința acuzatului. Vocalii „experții” din pandemie acum au tăcut. Vaccinul le dezlegase limbile, devoalarea păcatului li le-a legat.

Ne-am așteptat ca fostul paroh interzis de la slujire să-și fi exprimat public rugămintea de iertare față de Biserica națională, târâtă din cauza faptelor lui în noroi, față de Maica Domnului, reprezentanta tuturor femeilor, față de victimele agresate, despre care forurile bisericești știau de destul timp (dar deh, nu putea risca să strice imaginea „vectorului”) și, nu în ultimul rând, față de vrednica de milă soție a sa.

Acolo, pe treptele de la Poliție, unde e urmărit de foștii lui colegi de la televiziunile de scandal, trebuia să să se oprească și să facă puțină audiență în fața celor care îl întreabă zilnic dacă are ceva de spus: „Da, am să spun ceva: draga mea soție, iartă-mă!; credincioase în fața cărora am greșit, iertați-mă!; Preafericite Părinte Patriarh și Vasile Bănescu care m-ai trimis pe la televiziuni, iertați-mă că v-am înșelat așteptările!; Biserică-mamă, iartă-mă!”.

Ar fi fost un prim pas spre pocăința de care are la fel de mare nevoie ca fiecare dintre noi.

Ca să lămurim totuși nelămuriții: noi nu judecăm preotul. Îi iubim pe preoții și monahii României mai mult decât propria noastră persoană. Dar de altfel, chiar el, potrivit înregistrărilor electronice, a spus că actele sale nu sunt comise în calitate de preot ci ca „prieten”, ca bărbat. Departe de noi dorința sau gândul de a judeca virtuțile sale preoțești, destul de necunoscute nouă.

Mai grav a fost și este ceea ce Anca Radu a reliefat de la bun început: CAZUL VISARION ALEXA SAU „BALENA ALBASTRĂ”, cu referire la implicare sa în campania de injectare cu seruri dezvoltate din copii avortați de vii, un act totalmente împotriva lui Dumnezeu. Mai precis, de-a dreptul demonic.

Am pus așadar accent pe acest caz doar pentru că el este oglinda spartă a unui fenomen care, din păcate, lovește însăși Biserica din care facem cu toții parte și pe care ne simțim obligați să o apărăm, ca pe maica noastră: Fenomenul vedetelor. Vedete care încearcă să preia „imaginea” și reprezentarea Bisericii naționale, împotriva chiar a ierarhilor Sfântului Sinod și a Patriarhului României, Preafericitul Părinte Daniel.

Sigur că nu vor reuși. Dar încearcă. În mod organizat.

În plus, ce se mai observă la aceste „vedete”? Nu cred că trebuie neapărat să ai ani de experiență de ziarist sau om de informații ca să vezi când de sub vreo dulamă se întrevede o vipușcă sau să auzi când tablele de pe umerii vreunui civil cu aere de „eminență cenușie” sună mai ceva ca zurgălăii... „Fenomenalii” sunt străvezii și, vorba clasică, „put de la o poștă”. Aceasta am reclamat noi.

Este vorba de un Fenomen al unei „Biserici paralele” despre care s-a mai discutat la ActiveNews. Rădăcinile lui sunt mai vechi, dar au prins aripi negre după povestea cu tragedia de la Colectiv, abil speculată de tovarășii sistemului, când, chipurile, s-a elaborat o nouă „strategie” de comunicare bisericească, care să includă marii intelectuali ai patriei, profitorii tuturor regimurilor. Vezi Doamne, fără ei ar fi suferit amarnic cei 1% din necredincioșii din România, între care se numără cei care au aruncat cu pietre în Catedrala Mântuirii Neamului la momentul instrumentării Afacerii Colectiv.

Este de ajuns să te uiți o zi la Trinitas TV - de unde nu a lipsit propaganda pentru vaccinare succedată de alte aberații ale sistemului - pentru a te cutremura, găsind lăbărțate pe ecran personaje care nu numai că fac parte din astfel de structuri la care facem referire dar sunt și anticreștine, cu toată subființa sau chiar neființa lor.

Sunt și ierarhi care cad în păcatul prozelitismului „Bisericii paralele”. Un filosof cu operă de mucava, care s-a împotrivit ticălos Referendumului pentru Familie, era laudat mai deunăzi în predica unui astfel de preasfințit. Pupilii lui, inclusiv cei care susțin „căsătoriile” între homosexuali sau care s-au înfrățit politic pe serpentinele lor de traseiști cu muma homosexualilor din România, se scaldă pe sticla Trinitas TV încasând salarii din bănuțul văduvei și lumănările dreptcredincioșilor.

Un ministru care voia să ne bage forțat injecția pe undeva, prin vaccinarea obligatorie, și care ne-a aruncat trupurilor fraților noștri goale în saci negri de gunoi și fără autopsie, era chiar premiat de o Episcopie, în plină plandemie. Pentru marile lui merite „creștinești” probabil!

O Arhiepiscopie îmbrățișează „credința” new-age pe propriul site și în bătătura sfinților noștri sfidând prin oamenii ei încadrați după „training”-uri prelungite de „mentalitate deschisă” până și bunul simț strămoșesc.

O altă „super”-vedetă care-și ascunde crucea ca un ceas de buzunar și care făcea tandem cu vaccinatorii Raed Arafat și Valeriu Gheorghiță  - primul interlocutor al lui Visarion Alexa de la „podcast”-ul Trinitas TV - , mai nou, scoate cărți de popularizare a „paralelismului” cu alte vedete similare, din mass media și diverse bisericuțe, amestecând inadmisibil borcanele.

Cui folosesc toate acestea? Cărui tată?

Pe acest altar a fost sacrificat bietul Visarion Alexa, spre nefericirea noastră, a tuturora. Ridicat pe culmile mass media anti-românești, idolatrizat pe capiștea tuturor idolilor, a avut de unde să cadă.

Colegul nostru mai sfătos, Ștefan Constantinescu, care arareori își iese din forul său interior pentru rubrica de Opinii, ne dă tuturor o lecție duhovnicească în editorialul său puternic de astăzi despre Duhul lumii și Duhul lui Dumnezeu.

El redă chintesența Cazului Visarion Alexa, ex-răsfățatul mass media din România, o penibilă excrescență a minciunii mondiale: „De ce a mai fost lăsat să se erijeze în reprezentant al Bisericii în mass-media, când el era de fapt prin discursul său un agent al mass-media infiltrat în Biserică. Și nu este singurul.”

Și nu este singurul.

Cineva trebuie să spună asta. Ca să ne se mai repete. Ca să se pună capat „fenomenului”. Și să înceapă pocăința.

„Bine faci, bine găsești”, cu opusul lui, și „Dumnezeu nu bate cu parul”, sunt zicale strămoșești la care ar trebui să mediteze zilnic, în genunchi, rugându-se la Dumnezeu să fie iertați, toți cei care au dus oameni la moarte și vătămare gravă prin injectarea cu seruri experimentale Covid. Mai ales când erau proprii lor credincioși.

PS: Ca parte a procesului de pocăință, nu ar strica să se înceapă cu o demisie/demitere a richelieului din spatele „fenomenului”, pontiful încornorat, pardon, neîncoronat al „Bisericii Paralele”.