ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Cu tot respectul pentru adevărul istoric prezentat în articol, dar tind să cred că toată lumea a plecat după "fenta" lui Putin.

Toată liota de generali izmană, foști experți covid -degrabă convertiți în experți militari, își freacă mâinile de bucurie că, vezi domnule, Putin nu va reuși să ocupe Ucraina, Kievul etc....(?).

Ținând cont că acest Putin dictator ticălos ( anti-român) este totuși școlit KGB, ...ne putem imagina că a fost atât de "prost" încât să încerce să ocupe o țară uriașă cu o populație de 44 milioane de locuitori...(?)

Nu ar putea fi plauzibil ca potențiala invazie totală să fie o perdea de fum pentru a ascunde adevăratul plan?

Planul real al ticălosului Putin nu ar putea fi ăsta (în ordinea probabilității de îndeplinire):

1) Marea Azov să devină oficial mare interioară rusească (adică Ucraina pierde orice bucată de pământ cu ieșire la Marea Azov)

2) Crimeea legată pe uscat de Donbas-ul separatist rusesc și asigurarea aprovizionării cu apă a acestei uriașe baze militare rusești.

3) Rusia să ocupe tot litoralul Mării Negre deținut de Ucraina ( Odesa, Bugeac) și să taie orice acces la Marea Neagră pentru tot ce este ucrainean. Rusia să devină vecin direct cu România pe Dunăre și, de acolo, are acces direct spre Vest pe Dunăre, ca țară riverană.

4) Insula Șerpilor (atât de tâmpit cedată de România Ucrainei) a devenit o bază militară rusească, unde, pe model chinez- Marea Chinei de Sud, Rusia să o extindă ca suprafață și să construiască câteva piste pentru avioane de luptă etc ( cum ar fi sa ai o bază militară aeriană la nici 40 km de baza NATO de la Kogălniceanu...?). Eu cred că Insula Șerpilor nu va mai reveni Ucrainei în vecii vecilor, indiferent de cum s-ar termina războiul / "operațiunea specială".

5) Dacă Putin ar reuși primele 4 puncte (le-am scris în presupusa ordine în care eu cred că și le dorește ticălosul) , atunci poate visa mai departe: la dezmembrarea Ucrainei în bucățele mici și "generos" să le redea țărilor cărora le-au fost furate (pentru că, oricum, în timp, când Rusiei îi va cădea bine, va ocupa și aceste țări ...Doamne, ferește!). Uitați-vă cum le curg balele ungurilor în anticipația „Ungariei Mari”...

Sper să mă înșel.