ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se pare că aberația de a mă bloca pentru 30 de zile în urma unui articol care a fost publicat pe ActiveNews ulterior (unde a fost printre cele mai citite articole, deși pe Fb fusese deja șters), în care încercam să dau o notă diferită „cazului Calistrat”, a fost reconsiderată azi. Facebook este într-un picaj fără precedent: tinerii folosesc Instagram și Tik-tok, iar maturii ies de aici, de scârba propagandei și a cenzurii.
 
Între timp, m-am uitat cu amuzament la încercarea comilitonilor și a presei cu epoleți de a-l salva pe Vasile Bănescu - cel mai inadecvat și bizar purtător de cuvânt al Patriarhiei Române din istorie, probabil - printr-o diversiune securistă: "facțiunea Kiril" (adică dirijată de Rusia, pentru profani) din cadrul BOR, vrea să-l schimbe, că - vezi Doamne - e incomod agenturilor.
 
Hai să fim serioși, V. Bănescu calcă în străchini pe toate temele pentru că este într-un duh străin de Tradiția Bisericii, fiind mai degrabă steril - occidentalizant ca toți prietenii filocatolici de la Dilema, iar politic este neocon, un userist din zona Clotilda - Nicușor, adică apără familia "tradițională" și e împotriva ideologiei LGBT. În rest, ventilează toate poncifurile useriste, gen: "fără penali", "corupția ucide", "vaccinează-te", poartă mască", "slava Ucraina" șamd, instrumentele perfecte de imbecilizare și colonizare a României. Nu veți auzi din gura celor ca el cuvinte ca "național", "suveranitate", "apărarea libertății", "drepturi cetățenești încălcate". Nu, ei sunt preocupați să demoleze stâlpi duhovnicești de tipul IPS Teodosie, chiar și Calistrat, să atace cadrul politic naționalist/suveranist, pe toți cei indezirabili sistemului globalist. Ei se pot umple de "suveranism luminat" doar dacă le dă voie Ursula, via Hellvig.