ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ceea ce s-a întâmplat aseară la Spitalul Foișorul de Foc nu este doar incompetență. Pentru mine este mult mai grav. Este o dovadă de cruzime, de un act împotriva umanității și încă o dovadă de lipsă de respect față de oamenii bolnavi. Ceea ce nu se spune este faptul că s-au încălcat mai multe drepturi internaționale. Da, cine nu știe, avem dreptul la sănătate. Pentru faptul că medicii curanți ai pacienților nu și-au dat acordul ca pacienții lor să fie "transferați" la alte spitale, înseamnă chiar și încălcarea Constituției României. Pentru cine nu știe, în Constituția României este menționat în Art. 34 (1) Dreptul la ocrotirea sănătății este garantat.

(2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei și a sănătății publice. Știu, acum comentatorii de serviciu veți spune "Păi a fost evacuat Spitalul pentru a fi dedicat pandemiei covd și această măsură face parte din asigurarea igienei și a sănătății publice". Da? Bine. Atunci vă rog să mai îmi menționați un Spital dedicat acestei specialități ORTOPEDIE și care să fie de stat. Au fost evacuați peste 70 de pacienți, unii abia operați. Despre ce vorbim? Cine i-a ocrotit pe acești oameni? Dacă unul din acești pacienți moare din cauza "transferului" de aseară, cine își asumă responsabilitatea? Pe cine dai în judecată? Pe medicul curant care oricum nu și-a dat acordul pentru acest transfer al pacientului? Nu. Dar pe cine? Pe cine dai în judecată pentru că ruda ta a fost evacuată dintr-un spital deși acest act îi poate pune viața în pericol? Tot în Constituția României avem Art. 35 și care stipulează dreptul la un mediu sănătos, ceea ce reprezintă o măsură de prevenire a îmbolnăvirilor.

Dacă în urmă acestui "transfer", expui pacienții la noul virus? Dacă în urma acestui "transfer" se agravează starea de sănătate a pacienților? De asemenea au mai fost încălcate și câteva drepturi internaționale din diferite tratate:


• art. 12 (1) din Pactul pentru drepturi economice, sociale și culturale;
• art. 25 (1) din Declarația Universală

În Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene avem următorul articol:

Articolul 35 - Protecția sănătății

Orice persoană are dreptul de acces la asistența medicală preventivă și de a beneficia de îngrijiri medicale în condițiile stabilite de legislațiile și practicile naționale. În definirea și punerea în aplicare a tuturor politicilor și acțiunilor Uniunii se asigură un nivel ridicat de protecție a sănătății umane.

Care protecție a sănătății??? Voi, cei care ați urlat "Vrem o țară ca afară", asta ați vrut? Ați văzut așa ceva în alte țări? Există în alte țări aceste proceduri de "transfer"?

A fost încălcată Legea drepturilor pacientului, Legea Nr. 46 din 21 ianuarie 2003


ART. 2

Pacientii au dreptul la ingrijiri medicale de cea mai inalta calitate de care societatea dispune, in conformitate cu resursele umane, financiare si materiale.

ART. 3

Pacientul are dreptul de a fi respectat ca persoana umana, fara nici o discriminare.


Unde a mai fost respectul aseară? Ce respect a fost? Nici unul! Să mai zic și de dreptul de a muri cu demnitate?

ART. 31

Pacientul are dreptul la ingrijiri terminale pentru a putea muri in demnitate.

Care demnitate? Sacii negri?

Raed tocmai a oferit distincții unor societăți comerciale, precum și Auchan SA și Leroy Merlin. De ce? Pentru că în anul 2020 aceste societăți comerciale au demarat organizarea unui centru de spitalizare în București. Interesant este că pe site-ul oficial Auchan nu mai există acest articol din 2020 și a fost șters. Ce se mai știe de acest centru inaugurat cu fală nu mai știe nimeni. Auchan a șters articolul dar va rămâne cu distincția.

Ceea ce s-a întâmplat aseară la Spitalul Foișorul de Foc se numește CRUZIME, nu strategie.