ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Limbricii cu tupeu maxim

Retragerea titlului de Doctor Honoris Causa acordat mareșalului Ion Antonescu, în anul 1941, nu îl înjosește, ci îl ridică în inimile celor care-i cunosc cariera militară în slujba Țării Românești, încă de dinainte de Marea Unire, la care a contribuit cum laude la fel ca și la Conferința de Pace de la Paris care ne-a adus România Mare. Cât privește jertfa, știm cântecul lui Ioan cel fără de mormânt (VIDEO).

Oricum era o decorație onorifică, dar trădătorii și nulitățile de acum nu înțeleg semnificația istorică și conjuncturală a acestor titluri și se luptă în continuare cu memoria țării. Titlul de Doctor Honoris Causa i-a fost conferit conducătorului statului după marea victorie românească de după trecerea Prutului la 22 iunie 1941 și „desrobirea fraților noștri, a Basarabiei și Bucovinei, pentru cinstirea bisericilor, a vieții și a căminurilor batjocorite de păgâni cotropitori”.

Ion Soldatul a fost ucis a nu știu câta oară. Bombonel îi pusese o tablă pe un bust modest de care împușcatul în pielița de la gât nu va avea parte în veci, oricât se va screme.

Apoi, decizia nu îl înjosește pe militar, că mârlănia s-a făcut la 15 februarie anul de la Hristos 2023 de corul de lachei ai Universității din București, conduși de un sociolog trecut ca peștele prin politică. Ei au percutat la cererea unui oportunist profesoraș fără vocație și operă, limbric strâmb la chip și la suflet, politric care-a supt la țâța băsistă și la cele ale Elenei Udrea, de pe urma cărora a trăit ca un pașă microsoftat în Parlamentul European. Mulțumită ciolanului aruncat și „principiilor” sale fluide a schimbat doar trei partide (PDL, PMP, USSR-PLUS) pentru că cel al procuroarei comuniste Monica Macovei, unde a încercat să mai fie înțărcat deși n-avea la ce, a sucombat ca avorton al politicii securistice! Mai înainte supsese și de la țâțele PCR și ale Elenei Ceușescu, arată documentele.

Acest avertizor rollerian, pereche ideală a Anei Pauker (Stalin cu fustă), nu avea cu ce să mai iasă în față. El formează studenții viitorimii de la care vă zic să vă luați orice nădejde politică și nu numai. Spălarea creierelor va fi deplină, macularea sufletelor aproape ireversibilă.

Sub ocupație mai ales ideologică, trăim vremuri absolut cumplite, fără repere, fără cernere a personalităților, în care inchizitori năimiți de puterea ocultă care ne calcă pe cap de ani de zile, cu nume fals românești, ne atacă în propria bătătură, ne înjură personalitățile istorice și ne execută oamenii în piață.

Rămâne să-l văd și pe ăsta bând bere în cinstea ispravei, cum a făcut-o ungurul grof șef al Harghitei, după ce Curtea de Apel Bacău a dat hotărârea de înlăturare a crucilor din Cimitirul militar internațional din satul Valea Uzului.

Cu vrăjmașii printre noi, lupi în blănuri de oi, probabil așteptăm ca vitele ziua când îi vor dărâma - Doamne, ferește! - biserica ctitorită la doi pași de Piața Eudoxiu Hurmuzachi (Muncii) din Capitală. Să nu fie!

Și ca o amară constatare, în vremea asta, de la mulțimea de prieteni și cunoscuți, inclusiv militari, în afara câtorva mesaje de substanță, atitudine și patriotism, primesc țâțe goale, floricele și cafeluțe. Ne prăbușim prin propria nesimțire.

Sau nu. Pentru că de noi depinde să stăm cu fruntea sus în fața Istoriei.

Azi am fost la Liceul ,,MIRCEA VULCĂNESCU” să apărăm ADEVĂRUL. Și mai mergem!