ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În stare de criză sau nu, mie nu-mi place să stăm călare unul peste altul și evit cât pot asta. Chiar dacă în orele de vârf, solidară cu proletariatul digital, bestia ia o pauză, evit să circul cu metroul când știu că e ca la rugby. Mai bine merg pe jos. 

Azi am urcat în metrou, m-am așezat pe un scaun și mi-am pus poșeta pe celălalt. La următoarea stație vine ea. Cu pantaloni largi, scurți până la glezne, adidași, palton larg, căști în urechi. Privește lung și nemulțumită la poșeta mea și mai să se pună pe ea. „De ce nu mergeți pe alt scaun? Sunt locuri libere”, îi spun eu. Ea mă privește cu superioritate: „Stați liniștită, sunt safe, boosteriță”. Îmi trag poșeta și ea îmi aruncă, cu și mai mult dispreț: „Booster, și pentru dvs., să fiți în siguranță”. 

Nu mai zic nimic, dar la Victoriei, înainte să cobor, îi spun încet: „Am covid”. Și mă ridic. Ea se uită întrebător la mine. Și cu dispreț. Îi fac semn să-și scoată casca din ureche, mă aplec spre ea și-i spun: „Am covid”. Tipa s-a albit, a înțepenit, i s-au bulbucat ochii, iar când s-au deschis ușile și am coborât, a început să țipe: „Are covid, are covid, să o oprească cineva, să o ducă la poliție!”.
 
*******
Stai în frig și fără apă caldă. Rupi tastatura de furie, dar pe copilul tău nu-l încălzește asta. La propriu nu-l încălzește.

Prețurile cresc, vin facturi mari. Rupi tastatura de furie. Dar te duci și plătești. 

Băi, dar e exclus din magistratură o caricatură de judecător. E, altă poveste! După ce rupi tastatura, îți rupi hainele de pe tine și chemi poporul la lupta cea mare în piață. Dă-l dracului de copil, e afectată independența justiției. Ambasada Licuriciului ne pune pe boabe de porumb, și pe motiv de caricatură de judecător, și tu strigi la ăia care nu îngenunchează că sunt ticăloși și se dau cu rușii. 

Nu, nu e vina ta. E mentalitatea de sclav care a săpat adânc de secole. Tu nu renunți nici la demnitate, nici la libertate, pentru că tu nu știi ce sunt, nu le ai.

Citiți și: Cora Muntean: Bucureștiul, sub dictatura Coronavirus