ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forumul Economic Mondial de la Davos  consideră că oamenii sunt „mâncători inutili” și consideră „creierele și corpurile” ca un produs care poate fi piratat, controlat și aruncat. Publicația "Natural News” și alte titluri din presa alternativă americană relatează despre noile elucubrații emise de către unul dintre cei mai virulenți și mai cinici promotori ai transumanismului, unul  din creierele cele mai din frenetice aflate în spatele Forumului Economic Mondial, autoproclamatul profet Yuval Noah Harari. 

El pledează deschis pentru Marea Resetare, pentru distrugerea populației și pentru crearea unui guvern global care să controleze specia umană la nivel biometric. 

Harari are  protectori și susținători de forță, între care Bill Gates, Barack Obama, Mark Zuckerberg și Klaus Schwab, liderul Forumului de la Davos.

El vorbește despre „ființe umane inutile” care nu au sens sau scop. Și mai spune că Biblia este cea mai mare știre falsă. Iar creștinismul este greșit și oamenii sunt aici, pe Pământ, pentru „nimic”. „Iisus Hristos este o știre falsă”, proclamă el dezinvolt. Nu crede nici că ar exista „un plan cosmic grozav” în care oamenii să aibă un rol de jucat. Harari consideră că oamenii sunt „mâncători inutili” care pot fi piratați și manipulați folosind supravegherea digitală sub piele.

Si-ar dori, de aceea, eliminarea populației după ce se  întreabă cu o falsă ingenuitate: „Pentru ce avem nevoie de atât de mulți oameni?”.

Yuval Noah Harari este un transumanist care vrea să spargă și să manipuleze populațiile umane, afirmă autorul articolului.

Recent, Harari a spus că lumea intră într-o nouă revoluție industrială, dar produsele ei nu vor fi bunuri fizice. Harari crede că provocarea cea mai mare a științei, tehnologiei și industriei a secolului 21 va fi „să încercăm să câștigăm controlul asupra lumii din interiorul nostru, să învățăm cum să proiectăm și să producem corpuri, creiere și minți”. El spune că acestea ar putea fi „produsele principale” ale economiei secolului 21.

Și argumentează: „Odată ce știi cum să produci corpuri, creiere și minți atât de ieftine în Africa și Asia de Sud, restul pur și simplu nu mai contează.”

„Cea mai mare întrebare, poate în economie și politică a următoarelor decenii, va fi ce să faci cu toți acești oameni inutili”, se frământă el cu o candoare atroce. Iar dacă tehnologia va asigura că toată lumea este hrănită și „hrana nu este problema”, o problema există, totuși: "În lume e mai multă plictiseală și n-ai ce să faci cu ei. Cum își vor găsi ei un sens în viață, căci practic ei sunt fără sens, fără valoare pe lume.” Și dă totuși o soluție, prescrie medicamente și jocuri pe calculator ca variante pentru a distra creierul oamenilor „inutili”.

Harari ar vrea ca un guvern global să colecteze și să folosească date despre fiecare persoană pentru a învăța cum să producă corpuri, creiere și minți. El spune că datele și biometria vor fi folosite pentru a pirata ființele umane și a reproiecta viitorul vieții umane în sine. 

„Designul inteligent” nu a existat niciodată și orice noțiune privitoare la un Dumnezeu Creator va fi alungată din societate, pe măsură ce oamenii devin piratabili și programabili, afirmă el categoric.

Harari susține că legile selecției naturale și ale biochimiei organice vor fi eliminate și înlocuite cu un viitor transumanist, în care oamenii vor deveni  animale piratabile, manipulate și controlate.

„Avem tehnologia pentru a pirata oamenii la scară masivă”, asigură el omenirea. Iar crizele vor trebui exploatate pentru a asigura mai multă supraveghere în societate, astfel încât „elitele” să poată monitoriza, colecta date și proiecta traiectoria viitoare a vieții umane. 

În mare parte, dă el ideea, această supraveghere va „veni de sub piele”, pe măsură ce datele biometrice devin o cale de manipulare a populațiilor umane . Dealtfel, spune Harari, există deja capacitatea de a pătrunde sub piele pentru a colecta date biometrice, iar astfel „elitele” vor avea puterea de a reproiecta însăși viața. „Îi vom transforma pe oameni în zei”, își asigură el semenii.

Harari mai susține că, în situații de urgență, oamenii au încredere în „oamenii de știință”, iar această "credulitate” trebuie exploatată. „Chiar și liderii religioși au încredere în oamenii de știință”, mai spune el. Și dă ca un exemplu acțiunile preoților și slujitorilor care își închid bisericile pentru a dovedi că Dumnezeu a murit. În viitor, spune el, oamenii își vor pune încrederea în elita științifică și în guvernul global.