ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Certificatul „verde” nu este despre și pentru sănătate. Certificatul verde este pentru a dezbina oamenii. Unii atei spuneau „Religia dezbină oamenii”. De fapt, dacă ar exista înțelegere, nu ar exista dezbinare. Doar că unii nu prea au înțelegere. Doar că nu poate exista înțelegere între adevăr și minciună. Ați uitat cuvintele Mântuitorului? 

„Nu socotiți că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa. Și dușmanii omului (vor fi) casnicii lui.” Matei 10, 34-36

Sfântul Nicolae Velimirovici face un comentariu extrem de interesant la acest pasaj. 

„Nu socotiți că pace am venit să aduc pe pământ; nu am venit să aduc pace, ci sabie”. Așa a grăit Domnul. A se citi: „Nu am venit să împac adevărul și minciuna, înțelepciunea și prostia, binele și răul, dreptatea și silnicia, dobitocia și omenia, nevinovăția și desfrânarea, pe Dumnezeu și pe mamona, ci am adus sabie ca să tai și să le despart, încât să nu se amestece”. Cu ce să le tai și să le desparți, Doamne? Cu sabia adevărului. Ori cu sabia cuvântului lui Dumnezeu, ceea ce e totuna. Fiindcă adevărul este cuvântul lui Dumnezeu, și cuvântul lui Dumnezeu este adevărul.”

Lupta aceasta de astăzi este tot între bine și rău, adevăr și minciună. Nu s-a schimbat nimic. De data aceasta ne desparte o hârtie care are un cod. Un cod care, cel mai probabil, va fi imprimat pe o brățară sau pe un suport de plastic care să fie la vedere. Până la urmă, hârtia se deteriorează, iar telefoanele se mai descarcă, pentru că nu au baterie nelimitată. De când au început ultimele restricții, a crescut și numărul celor care se vaccinează, după cum informează presa. Nu știm dacă numărul acesta este real sau sunt doar câteva cifre umflate ca oamenii să prindă curaj. Dacă în anii anteriori nu se putea filma la ATI sau se mai respecta demnitatea pacientului, iată că în ziua de astăzi se transmite zilnic din spitale pentru că ele parcă au devenit platouri de filmare. Probabil demnitatea și respectul pentru pacient este nesemnificativ. Acum trebuie să convingem lumea că este grav. Însă nu asta i-a convins pe oameni să treacă pe la centrele de vaccinare, ci accesul restricționat la mall, instituții, iar acum, mai nou, unii se zbat ca dracii când dau de aghiasmă să implementeze acest certificat și la locul de muncă. Asta mai este pentru sănătate?
 
Această perioadă grea ar fi fost mai ușoară dacă situația din spitale ar fi fost alta. În 2011 s-au închis 67 de spitale. Spitale care astăzi ar fi putut primi pacienți. Antivirale nu se mai găsesc, în timp ce țările noastre vecine, cu rata de vaccinare peste 15%, au sub control situația aceasta. Nu spun de la mine. Căutați statisticile pe Google. Acestea sunt la îndemâna oricui. Deci unde sunt medicamentele din țara noastră? De ce nu vorbește nimeni despre cum ai putea să îți întărești sistemul imunitar?
 
Am tot auzit „M-am vaccinat. Nu vezi că nu ne mai dă voie?”. Și asta este despre sănătate sau este despre unde nu ai tu voie? Cunosc un număr restrâns de persoane care au afirmat că "M-am vaccinat, dar nu folosesc certificatul. Este o dictatură. Am făcut-o pentru mine, dar prin gestul meu nu trebuie să îi limitez pe cei din jurul meu. Așa că eu refuz să intru în mall-uri și mă comport ca un om care nu are acest certificat”. Deci, în timp ce unii fac acest act medical strict pentru această hârtie, iată că cei care au certificat „verde” refuză să se folosească de el. Acum balanța încă se mai înclină spre cei nevaccinați, dar să vedeți când va fi invers! Să vedeți când nevaccinații vor fi minoritari! Atunci va fi interesant. Oare vom ajunge aici: „Feriți-vă de oameni, căci vă vor da pe mâna sinedriștilor și în sinagogile lor vă vor bate cu biciul.” Matei 10, 17 ? Oare se va întâmpla așa: „Va da frate pe frate la moarte și tată pe fiu și se vor scula copiii împotriva părinților și-i vor ucide.” Matei 10, 21? 

Dar, frați creștini, am uitat de puterea lui Dumnezeu? Am uitat noi, oare, ce putere are Dumnezeu? Vrem adevărul? „Deci nu vă temeți de ei, căci nimic nu este acoperit care să nu iasă la iveală și nimic ascuns care să nu ajungă cunoscut.” Matei 10, 26. Adevărul va ieși la iveală și să nu vă considerați constrânși pentru că „adevărul vă va face liberi.” Ioan 8, 32. Dacă o hârtie te condiționează să circuli liber, atunci nu ești liber. Cum ar fi fost să îți spună Dumnezeu „Dacă vrei să ieși din casă, trebuie să crezi în Mine”?  Dar nu ne spune asta. De ce? Pentru că Însuși Dumnezeu a lăsat liberul arbitru. Liber arbitru care astăzi este călcat în picioare tocmai de cei care în ultimii 32 de ani au promovat libertatea, democrația, drepturi la liberă exprimare și alte drepturi.
 
Să nu uităm că acum sunt la putere acei copii ai comuniștilor de ieri. Să nu uităm că acolo sus sunt acum nepoții dictatorilor de ieri. Comunismul modern este mult mai periculos decât comunismul clasic. Atâta vreme cât noi stăm și ne supunem, ei vor sta acolo lejer și pe banii noștri. Credeți că ei intră în restaurante cu certificatul „verde” sau cu legitimațiile politice? Credeți că senatorul X comandă un curier cu ghiozdan în spate, ca să îi aducă cumpărăturile? Credeți că ei beau suc pentru că nu pot intra în baruri? Să fim serioși! Și, în timp ce ei beneficiază de toate libertățile, tu, cetățean de rând, cetățean cinstit, stai și te supui, stai și te duci după efectul de turmă pentru că altfel ...„nu vezi că nu te mai lasă?”. Da, frate român și creștin, dar cine i-a pus acolo sus are puterea să îi dea și jos. Ați vrut spitale, nu catedrale. Acum ce se întâmplă? Ați vrut politică modernă, politică ce scoate din ecuație Biserica, credința și care pune în valoare comunitățile minoritare cu probleme sexuale. Apropo, acum nu se mai aude nimic de această propagandă. Nu se mai aude nimic nici de educația sexuală în școli. Ați vrut o politică ce în campanie v-a promis că va scăpa țara de corupți, dar care astăzi colaborează fix cu aceia pe care îi amenințau cu închisoarea. Au trecut ani buni de atunci și nu am văzut nici un corupt la închisoare. L-au băgat doar pe unul dintre ei, dar asta pentru că știa prea multe, apoi restul au înțeles mesajul „Taci, că altfel te duci după el!”.
 
Astăzi sunt spitalele pline cu oameni de rând, în timp ce nimeni din clasa politică nu a fost măcar confirmat cu noul coviduț. Nu a ajuns nici unul dintre ei pe la ATI, nici ca pacient și nici ca vizitator, ca om din conducere care să fie la capul bolnavului. Într-o lume plină de minciună și dezbinare, haideți să trecem peste aceste încercări și să rezolvăm pandemia lipsei de iubire!
 
Am ajuns să ne urâm, să ne certăm, să vorbim doar despre vaccin și restricții. Din păcate, acest virus al dezbinării nu a ocolit pe nimeni, nici măcar pe preoți. În timp ce se spune că Biserica Ortodoxă Română nu se exprimă nici pro și nici contra vaccinului, unii sunt mustrați pentru că vorbesc despre efectele adverse sau despre clasa politică, în timp ce alți preoți cheamă medici ca să vorbească oamenilor despre vaccin și nu primesc alți preoți să slujească diferite servicii religioase pentru că cei din urmă nu sunt vaccinați. Și pentru aceștia care propovăduiesc „evanghelia” vaccinului nu mai există mustrări, nu mai există scrisori. Nu le mai spune nimeni „Ai greșit pentru că nu ai primit pe fratele tău slujitor din cauză că nu este vaccinat”. Nu le spune nimeni „Dacă oamenii vor opinia medicilor, lasă-i să meargă la medic. În biserică se propovăduiește Evanghelia lui Hristos".
 
Dacă dincolo de catapeteasmă există acest virus al dezbinării, ce aș putea să le mai spun eu celor care sunt în biserică?  Dar am ce să le spun. Da, am ce să le zic acestor credincioși. Le spun așa: „Păstorul cel bun Își pune sufletul pentru oile sale. Iar cel plătit și cel care nu este păstor, și ale cărui oi nu sunt ale lui, vede lupul venind și lasă oile și fuge; și lupul le răpește și le risipește”. Ioan 10, 11-12. Și cine este Păstorul cel bun? Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. După cuvintele Mântuitorului veți recunoaște și păstorul cel bun. Le mai spun oamenilor că Mântuitorul a spus: „Eu sunt ușa: de va intra cineva prin Mine, se va mântui; și va intra și va ieși și pășune va afla.” Ioan 10, 9. Le mărturisesc că Iisus Hristos ne spune că „Eu sunt vița, voi sunteți mlădițele. Cel ce rămâne întru Mine și Eu în el, acela aduce roadă multă, căci fără Mine nu puteți face nimic.” Ioan 15, 5.
 
Da, oamenii se întreabă „Dar de ce ne urăște pe noi lumea?”, iar răspunsul îl au de la Însuși Fiul lui Dumnezeu: „Nu voi M-ați ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi și v-am rânduit să mergeți și roadă să aduceți, și roada voastră să rămână, ca Tatăl să vă dea orice-I veți cere în numele Meu. Aceasta vă poruncesc: să vă iubiți unul pe altul. Dacă vă urăște pe voi lumea, să știți că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât. Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteți din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăște.” Ioan 15, 16-19. Iar în toată această nebunie, psihoză, furtună de constrângeri, am uitat o informație importantă: Biserica încă mai este deschisă! De ce aș fi supărat că nu mai intru la mall? Biserica încă mai este deschisă! Încă mai avem acces la Sfânta Liturghie, la Sfânta Împărtășanie, la unirea noastră cu Iisus Hristos.

Analizați cu atenție situația de astăzi. Ceea ce am scris aici este doar o mică radiografie. Nu reprezintă nici 5% din realitatea de astăzi. Acest RX este unul care nu va trezi interes pentru că nu este în ton cu.... vremea. Probabil nu va fi distribuit pentru că acum viral este să spui că te vaccinezi. Dar tocmai în această lume plină de minciună, răutate, falsitate și constrângeri, să nu uitați aceste cuvinte ale lui Dumnezeu: „Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul și trupul să le piardă în gheena. Au nu se vând două vrăbii pe un ban? Și nici una din ele nu va cădea pe pământ fără știrea Tatălui vostru. La voi însă și perii capului, toți sunt numărați. Așadar nu vă temeți; voi sunteți cu mult mai de preț decât păsările. Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi și Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor și Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri." Matei 10, 28 - 33.