ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalista Ludmila Cojocaru, fosta mea colegă de la Facultatea de jurnalism a Universității din Chișinău, dar și de la Radio Moldova, care locuiește acum la București, îmi scrie următorul mesaj:
 
„Doamne ajuta, Stefan! Bănuiesc ca m-ai blocat de nu mai apari deloc pe pagina mea… sunt nedumerită pentri ca nu-mi apar mai multe persoane… Va salut cu drag!”.
 
I-am răspuns Ludmilei că nu am blocat-o, nici nu am eliminat-o din lista de prieteni Fb. Nu aveam niciun motiv să recurg la un asemenea gest!
 
Din contră, eu sunt blocat de Facebook!
 
Observ și eu că nu-i văd în ultima vreme pe foarte mulți dintre prietenii mei cu care contactam mai inainte!
 
E o cenzură criminală a Facebook-ului, care mi-a blocat, mai întâi (timp de vreo câteva săptămâni), materialele de pe blogul meu.
 
A fost nevoie sa intervin, să fac demersuri, inclusiv cu ajutorul unor prieteni ziaristi de la Bucuresti, pentru a anula blocarea blogului!
 
Dacă au văzut că nu m-am lăsat bătut cu una cu două, stăpânii rețelei au recurs la un alt șiretlic de cenzurare: reducerea la maximum a numărului persoanelor cu acces la pagina mea de Fb!
 
Cum o fac? Numai Facebook-ul, această uriașă mașinărie de propagandă neomarxistă, știe!
 
Dacă i-au închis ei conturile Președintelui Donald Trump, vă imaginați cum procedează stăpânii de la Fb (sau Twitter) cu milioanele de susținători ai actualului șef de la Casa Albă, inclusiv umila mea persoană!

Apropo, recent, directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, și cel al Twitter, Jack Dorsey, au fost citați de către Comisia Judiciară a Senatului SUA pentru a depune, începând cu săptămâna asta, mărturie cu privire la modul în care aceștia au suprimat/cenzurat o serie întreagă de articole ale New York Post, al patrulea ziar ca mărime din America, articole ce acuzau că Hunter Biden, fiul vicepreședintelui Joe Biden, a intermediat legătura dintre tatăl său și un membru al conducerii Burisma, compania energetică ucraineană la care era angajat, de la care cei doi Bideni au primit sume importante de bani! 
 
 
Ambele site-uri de socializare au suprimat aceste știri.
 
Dacă un asemenea grad de cenzură a fost atins în SUA, vă dați seama care este cenzura operată de Fb sau Twitter în raport cu noi, muritorii de rând, susținători deschiși ai lui Donald Trump, din Republica Moldova și restul României?
 
Poziția noastră nu se înscrie în proiectul neomarxist derulat de aceste rețele de socializare!
 
Așa cum poziția noastră, a românilor cu inima curată de pe cele două maluri ale Prutului, susținători sinceri ai politicii promovate de Donald Trump, nu se înscrie în proiectul dughinist al lui Vladimir Putin, desfășurat la noi prin înspăimântătoarea rețea propagandistică a Kremlinului, Sputnik, în capcana căreia nimeresc foarte mulți români de bună-credință (am văzut atâtea personașlități marcante din dreapta Prutului aduse de agentul serviciilor Federației Ruse Iu. Roșca în studiourile televiziunilor rusești de la Chișinău pentru a fi intervievate de acesta și băgate astfel, pentru a fi compromise, în schemele lui Dughin)!
 
Problema care stă în fața românilor, în primul rând a noastră – a românilor din teritoriile românești înstrăinate în urma pactului banditesc din 1939 dintre Rusia și Germania, este asta: Cum rezistăm în fața celor două mari valuri care au venit peste noi – cel dughinist al lui Putin și cel neomarxist și globalist reprezentat de Joe Biden și de susținătorii lui de peste ocean și de dincoace de ocean, inclusiv de la București și Chișinău?
 
Cum ne ținem aproape unul de altul, chiar dacă unii vor să ne despartă?