ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mă tot gândeam ce ne-a adus aici, la abolirea libertății, la a deveni prizonierii unei minorități zgomotoase și bine augmentate propagandistic. Fenomenul nu e de azi-de ieri și nici din 2020. E de mai demult.

Dacă noi am fi reacționat ferm și unitar la fiecare asalt nesimțit al puținteilor ăstora, punându-i la locurile lor, n-am fi fost astăzi unde suntem.

Nu ne-am fi lăsat înjurați și făcuți știrbi, nedeștepți, deplorabili pentru că am votat împotriva dislexicului de etnie săsească. Nu ne-am fi lăsat prostiți să nu ne susținem valorile strămoșești și Biserica națională prin neparticipare decisivă la Referendumul normalității. Nu ne-am fi lăsat conduși încă un mandat de dușmanul care vrea să introducă porno-curcubeo-educația la copii de școală primară pe deasupra capetelor părinților lor. Nu am fi girat excitarea unora la cătușe, izolete, spitale de carton, arest la domiciliu, ordonanțe militare, amenzi abuzive și stări excepționale care au dus la suspendarea CEDO și a Constituției în România. 

O fabulă pentru copii prezintă situația unei păsări domestice care a clocit în cuibul ei niște ouă de șarpe. Șerpii care nu-s anihilați din fașă se lungesc și te fac să-ți pierzi casa, situația materială, libertatea, viața.

Dacă noi am fost proști, EI AU FOST PERSEVERENȚI. Iar acum majoritatea stă și se refulează online și se "strecoară" în viață, iar minoritatea zgomotoasă și incultă conduce cu mână de fier destinele tuturor,  având grijă să înăsprească batjocura o dată la două săptămâni, ca să nu uităm cine-i șeful.

Strofa a 4-a din varianta oficială a imnului național e mai valabilă azi ca niciodată: "Murim mai bine-n luptă cu glorie deplină decât să fim sclavi iarăși în vechiul nost' pământ". Ne explică, pe scurt, că țara (pământul, teritoriul) e a noastră, nu a lor; că a fi sclavi iarăși e ceva INACCEPTABIL; că libertatea se cultivă prin luptă, nu prin pasivitate; și că e de preferat să mori cu demnitate decât "să te descurci" în lanțuri fiind (a se citi: botnițe, certificate, teste, scutiri -da, Novak!-, ace, chiuvete ș.a.).

COABITAREA cu șarpele înseamnă RENUNȚAREA la propria-ți viață. Mai devreme sau mai târziu, șarpele te căsăpește. Pentru binele tău, desigur!