ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Când guvernul care scria pe afișe oficiale până pe 15 mai 2020 că masca nu trebuie purtată decât de cei bolnavi sau de cei aflați în contact cu aceștia, după care și-a schimbat ca prin farmec comanda în „Fii responsabil, poartă mască!”, generalizând obligativitatea unui obicei pentru bolnavi la toți oamenii sănătoși, puțini și-au pus întrebarea CUM NAIBA ACEEAȘI AUTORITATE STATUEAZĂ DOUĂ LUNI UN LUCRU ȘI ALTE NOUĂ LUNI OPUSUL ACELUI LUCRU?
 
Ei bine, luați-o pe-asta: în curând nu vor mai fi valabile măștile de farmacie, ci doar alea de chirurgie. Aceeași autoritate, două decizii diametral opuse: până în decembrie erau valabile, bune, dezirabile măștile comune, din ianuarie sunt rele, indezirabile, amendabile. Să ne răspundă, deci, comandantul acțiunii CÂND ANUME A MINȚIT ÎN ACTE PUBLICE: atunci când a impus prin lege măștile comune „pentru că protejează” sau acum, când le scoate în afara legii „pentru că nu protejează destul”? Și, cel mai important: dacă ne-a mințit și până în mai 2020 și până în decembrie 2021, cum să avem încredere că în ianuarie 2022 ne spune - sanki - adevărul despre cât de „mântuitoare” sunt măștile FFP2? Sunt doar câteva întrebări de logică elementară, dar vă îndemn să gândiți cu capul vostru și să vă formulați propriile întrebări. Pentru că minciuna oficială scârțâie rău și se contrazice mereu, iar acolo unde nu e loc pentru logică, nu e loc nici pentru știință în ansamblul ei.
 
O vorbă din popor spune că dacă te-a înșelat cineva o dată, ar trebui să-i fie rușine; iar dacă te-a mai înșelat și a doua oară, ar trebui să-ți fie rușine ție!
 
P.S.: L-am întrebat pe Raed Arafat pe Facebook de ce ne obligă să purtăm în locuri publice accesorii chirurgicale. Mi-a răspuns, în schimb, Varujan Vosganian: „Poate că ar trebui să umblăm și în halat”. Așa este, dacă un psihopat conduce România, tratând-o ca pe un spital de nebuni în aer liber, atunci va trebui să vă pregătiți halatele! Fiindcă, evident, comandantul acțiunii nu se va opri doar la masca FFP2... Și cine știe ce-o să vă mai ceară să purtați mâine sau peste o lună sau peste un trimestru? Câtă vreme lumea se supune, „sky is the limit” și nu mai există limite pentru dictatură în România fără frână. Una dintre ele, cea mai importantă, originea tuturor relelor, e „necesitatea” prelungirii stări de alertă chiar și când țara se află în scenariul verde. Dar de ce? Dar până când?