ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Încă mai este ministru al Educației doamna Ligia Deca.

I s-a semnalat în zeci de articole și sute de pagini că Universitatea Ovidius din Constanța este condusă de rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu, un personaj ridicol care nu respectă nici legile justiției nici carta universitară.

Când l-am semnalizat pe premierul Marcel Ciolacu, acesta a trimis problema spre rezolvare Ministerului Educației. Iar Ligia Deca a trimis și ea, mai departe, problema spre rezolvare, unei comisii. Evident că în România comisia face tot ce știe: analizează câțiva ani până când personajele actuale nu mai lucrează în minister, iar hoțul de la Universitatea din Ovidius se pensionează, eventual. Sau moare, eventual.

O întrebăm pe ministresă: cum este în stare de o asemenea nerușinare și lasă un hoț ordinar să conducă o universitate? Dacă un student copiază la un examen este exmatriculat. Cine-l exmatriculează? Un rector care a copiat toată teza de doctorat (pe care probabil nici n-a copiat-o cu mâna lui)?

Ministresa Ligia Deca, cu un doctorat obscur în Luxemburg, nu a învățat nimic din ceea ce înseamnă educația în Europa. A fost și un fel de consilier al președintelui Iohannis. Nu sunt curios să aflu ce putea să-l învețe Deca pe Iohannis. Probabil nimic. Din câte a aflat societatea românească, președintele Iohannis a pregătit vreo zece ani programul România educată. Ministresa, deși a auzit de mai multe ori sintagma România educată, n-a învățat nimic nici în anii în care a pierdut vremea la Cotroceni.

Universitatea Ovidius din Constanța s-a fondat când ministru al Educației era domnul Mihai Șora. A fondat Universitatea din Constanța la rugămintea mea, eu fiind rugat, la rândul meu, de către profesorul Marin Mincu. Cel puțin la Facultatea de Filologie au predat profesori celebri ai României. Fiindcă sunt „vinovat" de fondarea Universității Ovidius din Constanța îi cer ministresei să-l elibereze din funcție pe rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu. Iar dacă nu este în stare să-l demită, să-și dea chiar ea, ministresa, demisia.

În amintirea faptului că am propus chiar numele poetului Ovidius, ca patron spiritual al Universității din Constanța, am tipărit și peste 30 de volume cu manuscrisele Tristelor și Ponticelor,  scrise de Ovidius în vechiul Tomis. Așadar, am nostalgie și melancolie pentru numele Ovidius. Și o tristețe pontică pentru dezastrul în care se află Universitatea Ovidius, condusă de un analfabet pe numele lui Dan Marcel Iliescu, rectorul plagiator.

Dacă ministresa Deca vrea să devină celebră în Parlamentul Uniunii Europene să spună. Eu am talent literar și pot să scriu mai departe.

Anexă, pentru documentarea ministresei Ligia Deca:

ANCHETA - DOCUMENT - AICI

Citiți și Culmea ”României educate”: Un turnător al Securității ajuns vicepreședinte al Academiei deschide o conferință organizată de un plagiator. Mircea Dumitru alias ”Negulescu II” la braț cu ”Rectorul-plagiator” II de la Universitatea Ovidius din Constanța