ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Războiul din Israel a răsturnat masa de joc. La Washington, s-a terminat cu faimosul „sprijin atât cât va fi necesar” acordat Kievului. Ponoasele le trage România.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională al Statelor Unite, John Kirby, a rostit ceea ce – cu doar câteva zile în urmă – părea inimaginabil.

El a afirmat că finanțarea americană pentru Ucraina nu este „pe termen nelimitat” și că „s-a apropiat funia de par”.

Kirby a făcut această declarație incendiară miercuri după-amiază, cu ocazia unui briefing de presă, în care, paradoxal, a anunțat o nouă tranșă de ajutoare pentru Ucraina, de 200 de milioane de dolari, din pachetul aprobat anterior de Congres.

Întrebat în legătură cu sprijinul acordat Israelului, Kirby a răspuns adăugând și cazul Ucrainei:

„Pe termen scurt, acum, putem continua să sprijinim – cu aprobările pentru creditele pe care le avem – atât Israelul cât și Ucraina. Dar, știți... ne apropiem de capăt. Și nu poți conta pe un sprijin pe termen lung atunci când se apropie funia de par.”

Și, pentru a nu exista nici un echivoc, Kirby a adăugat:

„Iar, în cazul finanțării Ucrainei, se apropie funia de par. Adică, astăzi anunțăm 200 de milioane de dolari și vom continua acest ajutor atâta timp cât vom putea, dar nu va fi pe termen nelimitat.” 

În condiții normale, declarația explozivă a lui John Kirby ar fi trebuit să producă un tsunami în presa mondială.

Însă, ea a fost ascunsă în spatele paravalului mediatic reprezentat de Războiul din Israel.

Ceea ce dovedește – după cum sugerează și cuvintele lui Kirby – că Războiul din Israel va servi ca pretext pentru așezarea batistei pe țambalul Ucrainei.

Halucinant este că, în timp ce Statele Unite caută să se descotorosească de Povara Ucraineană, pare că aceasta este luată în cârcă de România.

Sau i-a fost pusă în cârcă... De cine, nu e greu de ghicit.

Altfel cum se poate explica „Parteneriatul Strategic” pe care Iohannis l-a semnat zilele trecute cu un muribund politic ca Zelenski?

Klaus Iohannis trebuie să dea socoteală: să explice în detaliu TOATE clauzele „Parteneriatului Strategic” cu Ucraina.

CE DĂM și CE PRIMIM?

Altminteri, avem toate motivele să bănuim că Licuriciul vrea să scoată castanele din focul războiului cu mâna românilor.