ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă a trecut Covidul, e vremea de alte epidemii. Cârmacii lumii nu vor sa lase oamenilor timp de gândit, de acționat. Panica trebuie sa continue. Așa se menține controlul...
 
Odată cu venirea primăverii, doctorii Andrei Baciu, Alexandru Rafila și alții (1) au emis un avertisment asupra riscului poliomielitei, odată cu venirea refugiaților din Ucraina. Doctorul Andrei Baciu (9 martie Realitatea TV, ora 16.40), dar și alți doctori ca dr. Florin Roșu (Managerul Spitalul de Boli Infecțioase din Iași) afirmau că se ia în calcul administrarea unei doze booster chiar pentru adulți (ex. personal medical, persoane expuse) (2). 

În mod ciudat, tot în această perioadă au fost emise alerte de reapariție a cazurilor de poliomielită și în Israel, țară care nu are legătură cu emigrarea refugiaților ucraineni (3).  În unele țări din Asia și Europa de Est (Afganistan, Iran, Pakistan, Tajikistan, Ucraina, Yemen), precum și  din Africa este anunțată de CDC alertă de gradul 2 din 3 (precauții crescute) de la sfârșitul lunii decembrie 2021 -februarie 2022 (4, 5). Am scăpat de Covid și se anunță o altă pandemie/epidemie???

Ce știm despre poliomielită ?
 
OMS afirmă (6) 
 
 "Poliomielita este o boală foarte infecțioasă cauzată de un virus  (ARN). Invadeaza sistemul nervos și poate provoca paralizie totală în câteva ore. Virusul se poate transmite de la persoană la persoană în principal pe cale fecal-orală sau, mai rar, prin apă sau alimente contaminate și se înmulțește în intestin. Simptomele inițiale sunt febră, oboseală, dureri de cap, vărsături, rigiditate a gâtului și durere la nivelul membrelor. 1 din 200 de infecții duce la paralizie ireversibilă (de obicei la nivelul picioarelor). Dintre cei paralizați, 5% până la 10% mor atunci când mușchii lor respiratori devin nefunctionali. Poliomielita afectează în principal copiii sub 5 ani. Nu există tratament pentru poliomielita, ea poate fi doar prevenită. Vaccinul antipolio, administrat de mai multe ori, poate proteja un copil pe viață. (...)Dintre cele 3 tulpini de poliovirus sălbatic (tip 1, tip 2 și tip 3), poliovirusul sălbatic de tip 2 a fost eradicat în 1999 și nu a fost găsit niciun caz de poliovirus sălbatic de tip 3 de la ultimul caz raportat în Nigeria, în noiembrie 2012.

În 1988, Adunarea Mondială a Sănătății a 41-a a adoptat o rezoluție pentru eradicarea poliomielitei la nivel mondial. A fost lansata Inițiativa Globala de Eradicare a Poliomielitei (GPEI), condusă de guvernele naționale, OMS, Rotary International, Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), UNICEF la care s-au alăturat ulterior si alți parteneri cheie, inclusiv Fundatia Bill & Melinda și Gavi, Vaccine Alliance. De la lansarea GPEI, numărul cazurilor a scăzut cu peste 99%”. 

Diagnosticul paraclinic se stabilește, după cum afirmă CDC (7), astfel: 
 
„Poliovirusul este identificat în probele clinice (de obicei din scaun) obținute de la un pacient bolnav. Eliminarea în fecale poate fi intermitentă și scade în timp, dar poliovirusul poate fi detectat până la 60 de zile după debutul paraliziei. În primele 3-10 zile de la debutul paraliziei, poliovirusul poate fi detectat și din probele orofaringiene, dar probele de scaun sunt sursa preferată pentru diagnostic. Poliovirusul este rar detectat în sânge sau lichid cefalorahidian. Poliovirusul este detectat prin cultură celulară, care este urmată de analiza PCR a izolatelor pentru a identifica serotipul și dacă este WPV (poliovirus sălbatic) , VDPV (poliovirusul circulant derivat din vaccin) sau tulpina de vaccin (Sabin). Secvențierea genomică a izolatelor de poliovirus determină originea geografică a WPV și timpul estimat de circulație de la doza inițială de vaccin oral pentru VDPV”.

Desi OMS afirma că poliomielita afecteaza in principal copiii sub 5 ani, se pare ca aceasta boală afectează acum adolescentii, asa cum afirma HotNews (8): ”Pe 6 octombrie 2021, o fată de 17 luni din regiunea Rivne, din partea de vest a Ucrainei, a fost lovită de poliomielita paralitică, la 19 ani după ce Europa a fost declarată liberă de poliomielită. Un al doilea caz de boală a apărut în regiunea Zakarpatia din sud, pe 24 decembrie. Alți 20 de copii au fost testați pozitiv pentru poliovirus, deși cu cazuri subclinice, neparalitice, ale bolii.” Cauza reaparitiei acestei infecții ar fi încetarea campaniei de vaccinare in Ucraina, odata cu invazia rusa. 

Nu putem să nu observăm și să menționăm că vaccinarea anticovid, promovată și efectuată pe cale largă în întreaga lume,  are ca principale reacții adverse, reacțiile neurologice. La data de 15.03.2022 existau 835.162 reacții adverse raportate în Europa doar pentru vaccinul Pfizer, dintre care peste 300.000 erau reacții adverse neurologice (9). Unele din aceste reacții adverse pot să mimeze manifestările neurologice ale poliomielitei. Știind câte minciuni au fost propagate despre covid, nu pot să nu mă gândesc că ar putea să se intenționează ascunderea unor reacții adverse postvaccinale sub masca poliomielitei ...

Este important de știut că și vaccinurile antipoliomielitice pot avea reacții adverse care sunt similare cu tabloul clinic al poliomielitei, așa cum menționeaza si CDC-ul „ Rareori, OPV (vaccinul oral antipoliomielitic) poate provoca poliomielită paralitică la primitorii de vaccin sau la contacții lor apropiați (poliomielita paralitică asociată vaccinului sau VAPP).” (7).  Un studiu publicat in 2018, a descris creșterea paraliziei acute flaccide în India, necauzată de poliomielita, corelată cu creșterea numărului de doze de  vaccin antipoliomielitic administrate (10). 

Deoarece sunt voci oficiale care „prevestesc”, făra să argumenteze știintific, alte amenințări de epidemii cum ar fi tuberculoza, este util să știm că sunt studii care arată că vaccinarea anticovid determină scăderea imunității (11, 12). Scăderea imunității înnăscute si adaptative poate determina predispoziție pentru infecții si cu alți germeni decât covid și creșterea incidenței cancerelor. Asa cum a afirmat și profesorul Bhakdi (13), imunodeficiența cauzată de vaccinarea anti-covid, ar putea fi o explicație pentru recrudescența unor astfel de boli. Chiar și în studiul Pfizer - evaluarea la 6 luni postvaccinare – au  existat 3 decese prin sepsis în grupul vaccinat cu două doze (14). 
Să nu uitam că lucruri simple ca odihna, mișcarea, soarele și gândirea pozitiva cresc imunitatea!