ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


INTER-FAȚA BISERICII?

Într-un interviu omagial cu și la adresa domnului Vasile Bănescu, interlocutoarea sa îi spunea copleșită că acesta constituie „interfața Bisericii Ortodoxe Române” de foarte mulți ani. Dl Bănescu precizează că și-a preluat misiunea de „interfață” imediat după tragedia Colectiv din 2015 pe care „tocmai am aniversat-o, pardon - s-a corectat el - am comemorat-o”. Ca civil deci, în termeni de civilie, are deja două mandate de patru ani ca purtător de cuvânt al Patriarhiei Române. Până și la Președinția României se pune capăt după două mandate. Fermecată de mina de fante neras din fața sa, realizatoarea, care ține să îi aprecieze până și „vocea baritonală”, ajunge să spună că în acești ani „să recunoaștem lucrul acesta, ați schimbat imaginea Bisericii Ortodoxe Române, care nu era chiar cine știe ce, înainte de a veni dumneavoastră”...

Interfața devine deja față. Chiar față a Bisericii. Dar orice față - chiar și interfața - are și un spate. Cine este în spatele feței?

Cancelar la fiică de cancelar trage

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt progresist al Patriarhiei Române, este, totuși, căsătorit, în ciuda imaginii sale de Raed Arafat al Bisericii pe care și-a luat-o. Ce importanță are? Are. Dacă era un Pomohaci și el? Apoi, dacă ar fi căsătorit cu o fiică de preot am ști că ține de și cu biserica iar dacă ar fi o țărancă de la coada vacii am aprecia aplecarea sa către tradiție.

Soția este importantă în viața unui bărbat dar nu numai în viața privată ci și, indiscutabil, în cariera sa, în viața sa publică. De acoperire sau nu, i se potrivește vorba-ceea: în spatele unui bărbat de succes - cum este, neîndoios, domnul Bănescu - stă o femeie puternică... De ce să o ții ascunsă, la cratiță, timp de două mandate?

Cu siguranță femeia din spatele tău îți influențează și viața publică sau profesională. Să explicăm: cazul domnului președinte al României, Klaus Iohannis. Dacă Primei Doamne, Carmen Iohannis, nu i-ar fi plăcut călătoriile, am fi avut un președinte ursuz, închis în bârlogul său, sau disponibil publicului larg doar pe terenul de golf sau la ședințele de tenis. Așa îl mai vede lumea și pe la Singapore, Doha, Piramide sau cine mai știe pe unde... dar măcar îl vedem.

Alt exemplu, la „vârf”: fostul domn prim-ministru de paie reciclate franceze care aspiră acum să devină președinte, Dacian Cioloș. Naționalitatea și înclinațiile spre ezoterism, meditație zen și mindfundness ale consoartei sale, Valérie Villemin, e posibil să-l fi distras de la practicile mai virile ale MISA până la atitudinile sale categorice de susținere a căsătoriilor homosexuale, la fel ca Monica Macovei. În mod cert, băiatul de la țară ridicat de urechi din colbul Periceiului și al Șimleului Silvanei de unchiulețul său, Virgil Ardelean, nu mai e același. A ajuns o carcasă umană fără de Dumnezeu, plină doar cu gunoaiele ideologiei anti-umane pe care o pomovează asiduu.

Ori, în cazul purtătorului de cuvânt al Patriarhiei s-a spus public că consoarta lui ar fi de altă religie decât cea a angajatorului soțului ei. Ba chiar mai mult. Ca să cităm din discuțiile publice în urma cărora Bănescu s-a victimizat conform manualului micului psyoptist - deși el era cel care ataca sub centură -, aceasta ar fi chiar „împotriva religiei ortodoxe”.

Oare să aibă legătură asta cu o întâlnire (tot) cu Monica Macovei din viața ei? Cum ar fi ca soția prea ascunsă a lui Bănescu să fie o altă Valerie cu aceeași pălărie? Sau poate și mai și?....

Soția a fost și este foarte importantă în viața unui bărbat. De exemplu, dacă în regimul comunist aveai o soție anticomunistă, încotro mergea cariera ta? Direct la Canal.

Sau dimpotrivă: dacă soția sau viitoarea ta soție, să zicem un nume la întâmplare - Catrinel Petrulian -, turna pentru Direcția de Informații Externe a Securității Statului de la 19 anișori, pe când tu intrai mândru în PCR, pentru ca apoi, după „căderea regimului”, fosta recrutată să lucreze tot pe Externe, la Institutul Cultural Român, sub numele de Pleșu, oare contează? Probabil că da.

Una e să stai în viloiul cu etaj al soției ex-informatoarei DIE și a tatălui ei academician, decorat cu Ordinul Muncii, de pe strada Paris din București, colț cu Guvernul RSR, de unde să faci naveta la Paris, în timpul odiosului regim comunist, și alta e să mulgi seara în păpușoi, până iese ceva, o oaie țigaie de pe la Brăila, să spunem. Ce viață ar mai fi avut soțul doamnei dacă rămânea doar fiul oii? Probabil tot ca și cea de acum: una de lăutar.

Așa și cu cazul nostru: câte șanse sunt ca un cancelar să-și găsească o fiica de cancelar? Și ce cancelar! Tocmai Cancelarul lui Ceaușescu! Omul de la poarta Cabinetului 1! Să-l ai ca tată-socru pe însuși Silviu Curticeanu, celebrul cerber din anticamera dictatorului comunist aflată în clădirea CC al PCR, actualul Minister de Interne? Dacă ar fi fost Iohannis am fi auzit un: „ghinion”. Dar ce mai „ghinion”...

Culmea, așa cum Bănescu ocupă acum funcția de șef al Biroului de Presă al Patriarhiei, poziție din care, pe criteriul că funcția bate gradul, mai dă și comunicate în numele Cancelariei Sfântului Sinod, socrul lui, Curticeanu, a fost, cam la fel ca el - șef al Secției Cancelarie a CC al PCR.

Cine este Tata-Socru?

Din Rechizitorului Dosarului Revoluției aflăm că prin decizia nr. 37 din 20.04.1992 „s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor din infracțiunea de genocid prev. de art. 357 lit. a și b C. pen în complicitate la infracțiunea de omor deosebit de grav, prev. de art. 26 rap. la art. 176 alin. 1 lit. b C. pen și în complicitate la tentativă de omor deosebit de grav prev. de art. 26, 20 rap. la art. 176 alin. 1 lit. b C. pen, cu aplic. art. 41 alin. 2 și 42 C. pen pentru: Andrei Ștefan, Ciobanu Lina, Curticeanu Silviu, Fazekaș Ludovic, Gere Mihai, Mureșan Ana, Niculescu Mizil Paul, Popescu Dumitru, Stoian Ion, Toma Ioan și Totu Ioan. În baza textelor menționate anterior, Curtea Supremă de Justiție i-a condamnat pe inculpați după cum urmează: Curticeanu Silviu, Mureșan Ana și Totu Ioan la câte 16 ani închisoare și 8 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a și b C.pen.”

Condamnații au fost grațiați în 1994, prin decret prezidențial semnat de Ion Iliescu.

Cei 7 ani de stat la poarta lui Ceaușescu și de beneficiar al sistemului nomenclaturist la cel mai înalt nivel nu l-au împiedicat pe Curticeanu ca la scrierea memoriilor sale apărute la editura Historia să-l considere pe șeful său direct și primul președinte al României „un om incult și slab”.

Socrul de 89 de ani al lui Vasile Bănescu, Silviu Curticeanu, și-a început cariera în 1956 ca judecător la Tribunalul Poporului din Raionul Cluj. Născut în 1933, a intrat în Uniunea Tineretului Muncitoresc la 15 ani și a fost membru de partid din 1959. FOTO-DOC:

În cererea sa către PCR, după stagiul de doi ani, scria: „Atașat cu trup și suflet intereselor clasei muncitoare, doresc să devin membru de partid pentru a lupta alături de ceilalți comuniști pentru construirea socialismului în țara noastră".

A fost membru supleant al CC al PCR (28 nov. 1974 - 23 nov. 1979); membru al CC al PCR (23 nov. 1979 - 22 dec. 1989); membru supleant al Comitetului Politic Executiv a CC al PCR (24 nov. - 22 dec. 1989); membru al Secretariatului CC al PCR (22 mart. - 22 dec. 1989), șef de Cabinet al lui Ceaușescu până în ultima zi a regimului.  

A fost deputat în Marea Adunare Națională, ales în circumscripția electorală nr. 5 Pogoanele, jud. Buzău și în circumscripția electorală nr. 4 Dragalina, jud. Călărași, în perioada 1980-1989.

Sava Curticeanu, bunicul dinspre tată al soției purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, a fost membru de partid încă din ’45 pentri a ajunge ulterior director administrativ la Spitalul Unificat din Oradea și propagandist în Cabinetul Orășenesc PMR Oradea. 

Avea cea mai mare vilă de la Gospodăria de Partid, după Ceaușescu

În Arhivele CC ale PCR s-au păstrat statele de plată ale celor mai bine plătiți salariați din România în de­cembrie 1989, scria Jurnalul în suplimentul Scînteia: "Baronii" partidului erau în număr de 10 - secretarul ge­neral al partidului, secretarii CC ai PCR, șeful Cancelariei CC și pensio­narul de lux, Ion Gheorghe Maurer. Notați cu inițiale după cum urmează: NC (Nicolae Ceaușescu), VB (Vasile Bărbulescu), EB (Emil Bobu), IC (Ion Coman), SC (Silviu Curticeanu), IM (Ilie Matei), CO (Constantin Olteanu), CR (Constantin Radu), IS (Ion Stoian) și IGM (Ion Gheorghe Maurer).  

Socrul lui Bănescu avea un salariu tarifar fix de 11.200 de lei, plus indemnizația de conducere de 3.200 de lei. Pentru necunoscători, un salariu mediu în România sub comunism era în jur de 2000 de lei.

Curti­cea­nu avea cea mai mare casă primită de la PCR din grupul nomenclaturiștilor de mai sus, potrivit documentelor de arhivă, pentru care plătea o chirie la Gospodăria de Partid de 1.677 de lei. Era urmat de Emil Bobu cu o chirie de 1.613 lei. Ceilalți, cu vilă mai mică, plăteau sub 1.000 de lei. Nu ne imaginăm suprafața casei în care și-a trăit copilăria și adolescența viitoarea doamnă Bănescu. Poate ca cea a Linei Gheorghiu, construită de tatăl său, Gheorghe Gheorghiu Dej, în care dormea Tismăneanu când venea în România ca să-și cerceteze originile comuniste, actuala vilă „Lac 2”?

Într-un articol din Jurnalul, Curticeanu poveștește cu lux de amănunte cum a schimbat statutul PCR împreună cu Ceaușescu și cum era o zi de lucru tete-a-tete alături de acesta.

Martor la sinuciderea lui Milea și falsificator al Stenogramelor CPEx

A fost printre ultimii oameni pe care i-a văzut Ceaușescu în sediul CC și unul dintre martorii care au susținut teza sinuciderii generalului Milea. Potrivit Rechizitoriului, evidențiat de revoluționarul și cercetătorul timișorean Marius Mioc, „Martorul Silviu Curticeanu enumeră astfel ipotezele motivului sinuciderii lui Milea: „Ori s-a speriat de faptul că Ceaușescu l-a amenințat că îl pune în fața plutonului de execuție, ori a văzut că armata nu-i mai răspunde și nu mai poate face nimic, sau pentru că știa că și armata poartă o vină în legătură cu cele întîmplate”.” Un alt martor evocă: „Curticeanu a confirmat că e vorba de sinucidere, mi-a spus „E adevărat cu Milea, dar nu e încă mort, am chemat salvarea și a plecat la spital”.”

Curticeanu a fost omul-cheie al cosmetizării ultimelor stenograme ale Comitetului Politic Executiv (CPEx) al CC al PCR, ceea ce a dus ulterior la încadrări greșite în instanță ale unora dintre participații la aceste ședințe, cum ar fi, cea mai notabilă, a generalului Iulian Vlad, ultimul șef al DSS. Despre versiunile Stenogramelor am scris un articol menționat și în lucrările istoricului american Larry L. Watts.

„În momentul în care citești stenogramele, îl vezi pe Silviu Curticeanu în patru labe, nu are nimic din alura șefului de promoție care fusese. El a fost un om care și-a dorit foarte mult să ajungă unde a ajuns și care s-a manifestat ca atare. În preajma lui Ceaușescu, în anii ’80, nimeni nu se putea manifesta altfel și la toți cei care au ajuns acolo, faptul că au ajuns acolo este o probă a croiului lor”, a consemnat istoricul Lavinia Betea.

A girat vânzarea evreilor și germanilor

Un aspect interesant este că socrul lui Vasile Bănescu a girat vânzarea evreilor și germanilor.

După cum stă scris în documentarul „Adevărul” - „Apostolii Epocii de Aur”, Episodul 24, la 25 ianuarie 1983 Curticeanu semna o notă adresată ministrului de Interne George Homoștean privind renegocierea acordurilor cu Germania democrată și cu Israel privind emigrarea etnicilor germani și a evreilor. În document, se cerea mărirea sumelor care urmează să fie plătite pe cap de emigrant astfel: 4.500 de dolari de persoană și un nivel de 13.000 de persoane ce pot pleca anual, în cazul RFG, iar pentru Israel: 2.000 de persoane au plecat anual, valorând până la 19.000 de dolari – pentru persoanele cu studii superioare de până la 60 de ani. Semnătura lui Curticeanu pe documentul cinic mercantil arată, de fapt, implicarea lui în subteranele politicii ceaușiste, oricâtă distanță ar prefera bărbatul să-și asume în volumele de memorii, consemnează autorii documentarului, Laurențiu Ungureanu și Radu Eremia.

Cei doi autori mai afirmă că Curticeanu era responsabil și de „potemkimiada” din vizitele de lucru ale lui Ceaușescu în orașe sau județe. Foto, într-o astfel de vizită, din Roșiori de Vede cu Ion Dincă - Te Leagă și Silviu Curticeanu în spatele celui cu șapcă muncitorească model „Nea Nicu”:

Oare relațiile cât și practicile lui Curticeanu pe Zona Germană i-au fost de folos ulterior fiicei sale? Citiți și raționați:

Cine este fiica lui tata, fiica Apostolului Epocii de Aur?

Fiica lui Silviu Curticeanu și a profesoarei de filologie Valentina Marin Curticeanu, Cristina, căsătorită Popa, a mers pe urmele mamei sale și a devenit profesoară de limba română la Colegiul Goethe și traducătoare de limbă engleză.

Totodată, Cristina Popa a înființat o grădiniță privată, „Mami și Tati”, cu predare bilingvă, română și germană, unde tarifele în prezent per copil pe lună sunt între 1490 lei și 1850 lei, la care se adaugă și costul mesei de 25 de lei pe zi.

Bănescu, administrator la „Mami și Tati”

Ei bine, dacă ați auzit despre Vasile Bănescu că a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă (1988-1992) din Cluj, că a beneficiat de burse de studii și specializare în Germania (1997-1999, un institut din Regensburg; 2002-2003, Universitatea din Heidelberg) și de burse de cercetare în Elveția (2000, Basel; 2001, Zürich), aflați că anul 2014, cu puțin timp înainte de a fi numit Purtător de Cuvânt al Patriarhiei Române - ba chiar „al Bisericii Ortodoxe Române”, cum scriu afonii din presă care vor să-l umfle - , îl găsește ca... administrator al... Grădiniței „Mami și Tati”!

Exact cum ați citit și puteți citi în detaliu în continuare:

„Descriere: Gradinita MAMI si TATI - Gradinita Micilor Talente. Gradinita Mami si Tati a fost infiintata in anul 2004 si a fost autorizata conform legii de Ministerul Educatiei si Cercetarii, cu Autorizatia de Incredere 817/08.09.2005. Urmareste programa propusa de Minister si lucreaza cu personal calificat in acest sens. La 3 min. de P-ta Romana, suntem situati intr-un cartier rezidential, linistit si sigur, intr-o cladire cu spatii amenajate special pentru a oferi copiilor conditii deosebite. Echipa Gradinitei Mami si Tati este formata din: Director educativ: Profesor Cristina Popa - specializari in Germania: Weimar, Sambachshof, Dillingen, Berlin - profesor Colegiul de limba germana Goethe. Director administrativ: Banescu Vasile.

IMENSUL SCANDAL GOETHE, MUȘAMALIZAT

Experiența insuflată de tată și ambiția personală, probabil, au împins-o pe patroana de grădiniță să tânjească chiar la conducerea Colegiului German Goethe din București unde lucra deja de câțiva ani. A fost instalată directoare cu sprijinul Forumului Democrat German din România și a tronat în funcția supremă timp de două mandate, adică 8 ani, încheiați abrupt printr-un scandal enorm de corupție soldat cu anchete mușamalizate și „capul la fund”.

În perioada în care aceasta era directoare, scandalul provocat de depistarea unei așa-numite „învățătoare-șpăgare” a adus la lumină tarifele care se practică la liceele „de fițe” din București la finalul anului, drept cadou din partea părinților pentru profesori. Potrivit acesteia, șpaga-cadou ar fi fost de 300 de euro la Goethe. „La Colegiul German Goethe, luând în considerare numărul elevilor și învățătorilor potrivit organigramei, obținem o șpagă de Crăciun de "doar"... 250.000 de euro. O sumă în fața căreia veniturile pe 2013 ale directoarei, Cristina Popa, par un "mizilic": 30.000 de lei.”, scria la începutul anului 2014 presa dedicată subiectului.

AU DEMIS-O !

Dar și această sumă pălește în fața sumelor care s-ar fi dat ca șpagă pentru accederea unui elev în Colegiu, cifră cu trei zerouri în coadă care ar fi ajuns până la 5000 de euro per copil, puțintel mai mare decât cea de 4500 de dolari per cap de etnic german, din Afacerea Sașilor, în vechiul regim. Colegiul are circa 2000 de elevi pe ciclu educațional. Inspectoratul Școlar și Ministerul Educației s-au sesizat vrând-nevrând. Pe fondul acestui scandal monstruos care a erupt în martie 2016, Forumul Democrat German din România și-a retras sprijinul directoarei Popa și a silit-o să-și dea demisia. Deci, se poate...

Imediat după ce ISMB a demis-o pe directoarea Colegiului Goethe, conducerea FDGR a anunțat într-un comunicat că a cerut înlocuirea acesteia, exprimându-și profunda indignare față de „noua politică școlară a Colegiului German Goethe promovată de Cristina Popa, cu sprijinul unor părinți și elevi, care însă nu aparțin minorității germanilor din România". Aluzia pare să fie la ce se derula în special cu acești părinți, pentru că cei de origine germană aveau întâietate.

Actorul Mihai Călin este unul dintre cei care au depus plângeri penale împotriva conducerii Colegiului Goethe, nota atunci Sindicatul Tinerilor Profesori.

Ce s-a întâmplat nu este foarte clar pentru ca cazul de aparentă corupție generalizată a fost mușamalizat ca să nu se terfelească imaginea organizației-mamă a tătukului țării. Internetul reține însă pe numeroase forumuri de părinți și în comentarii ale unor articole de presă dezvăluiri și relatări teribile rămase necontestate din moment ce ele există în continuare, chiar și după 7 ani. Notăm însă că dacă așa stau lucrurile, după cum reclamă părinții, se poate pune o întrebare îndrituită:

UNDE E DOSARUL ANCHETEI ȘI DE CE A DISPĂRUT?

Redăm câteva dintre relatări, pentru a păstra bombonica la final:

„La noi oricum se creeaza familii mafiote in scoli, situatia scapa de sub control. Va dau exemplu concret cazul mediatizat in ultima vreme de la Colegiul German Goethe din Bucuresti.

Fosta directoare de pana acum o saptamana, Cristina Popa Banescu (ex Curticeanu), in incercarea de a-si asigura un cerc de profesori loiali, care sa o sustina in continuare in faradelegile ei, a mers pana acolo incat ca sa scape de profesorii vechi ce nu i s-au alaturat, a comis fapte penale pentru care va fi cercetata:

- uz de fals, fals si abuz in serviciu intrucat a inaintat inspectoratului si Ministerului un plan de scolarizare fals (sustinand ca are aprobarea Ambasadei Germaniei - pentru infiintarea unor clase speciale). Cand i s-au cerut actele doveditoare din Germania nu a putut sa le prezinte. Mai mult Ambasada Germaniei a dat un comunicat in care spune clar ca nu este amestecata in asa ceva.

- uz de fals, fals si abuz in serviciu - intrucat a falsificat rezultatele unui concurs de angajare invatatoare ( o persoana ce nu a participat la selectie a aparut ulterior ca fiind admisa)

- uz de fals, fals si abuz in serviciu - au fost completate in mod tendentios adeverinte de vechime pentru anumite cadre didactice si acest lucru a dus la diminuarea drepturilor salariale ale celor in cauza. Drept care inspectoratul si ministerul au fost date in judecata si mai mult ca sigur vor fi bune de plata.

Miza era foarte mare: "taxa" de 5000 euro perceputa parintilor ce doreau sa-si vada copilul admis la aceasta scoala de limba germana unde se da test pentru admitere, chiar daca odrasla nu stia boaba din aceasta limba.

In plus gestionarea frauduloasa a banilor de la primarie si a banilor "pentru fondul scolii", da, care stiti ca este acum ilegal dar pe care ea il cerea in continuare sub amenintarea ca la clasele cu cea mai mica suma stransa va baga profesorii cei mai slabi. Pe care avea grija sa-i angajeze chiar si fara drept (vezi una din faptele de mai sus) sau chiar daca se clasau ca punctaj mult mai jos decat profesorii neagreati de ea.

Ori spuneti dumneavoastra, ce s-ar fi intamplat daca legea asta ar fi fost deja in vigoare? Le-ar fi ras in nas tuturor.

Acum, ca i s-a ridicat mandatul de director, s-a bagat in concediu de sanatate, cum de altfel procedeaza mai toti infractorii luati la ochi de organele legii.

Nu inainte sa mai incerce un circ mediatic, sustinuta de cei din gasca ei si de parintii cotizanti ce si-au vazut sperantele si banii dusi pe apa Sambetei cu exact o saptamana inainte de examenul de admitere ce a avut loc ieri.” - stă scris pe Forumul Sofpedia.

Altcineva comentează la scurt despre cine este vorba: „Cristina Popa, fiica nomenclaturistului comunist Curticeanu, condamnat pentru crimele din decembrie ‘89. Dânsa era profesoară de română, n-avea nicio treabă cu cultura germană și era numită prin delegație în baza intervențiilor soțului ei care lucra la Patriarhie.” Ups! Se adaugă și trafic de influență?

ANALIZĂ și SINTEZĂ

O persoană extrem de avizată, după toate probabilitățile, a lăsat următoarea sinteză profesionistă a Cazului Cristina Popa Bănescu (foto la liceu):

1. Directoarea Popa a fost demisa pentru ca sistemul instituit de ea a devenit insuportabil atat pentru cadrele didactice din scoala, cat si pentru parinti. Reteta este una simpla, clasica as spune: oricine doreste ceva, trebuie sa plateasca, adica sa dea spaga. Si nu una oarecare.

Traseul spagii este unul simplu:

- pentru admiterea la clasa pregatitoare, unul dintre cele mai importante mobile colector si transmitator de spaga este celebrissima Tante INA din gradinita scolii.

Cu alte cuvinte, chiar daca copilul dvs. nu stie nicio boaba de germana, apelati cu incredere la Tante Ina si cu 5.000 de euro aveti copilul admis la testul de limba. Spaga se colecteaza elegant, cu ocazia meditatiilor pe care le ofera Tante Ina. O puteti plati si in rate!

- Tot pentru admiterea la clasa pregatitoare sunt si doua gradinite "agreate”, respective Fridolin si Max und Moritz.

I. Fridolin si-a deschis si scoala primara cu invatamant intensiv in limba germana si are tot interesul ca Scoala germana de stat din Bucuresti sa fie declarata scoala bilingva. Drept pentru care cotizeaza cu frenezie la d-na Popa ca aceasta sa realizeze acest lucru. Si, desigur, ca sa aiba prestigiul de avea toti copiii admisi la clasa pregatitoare la Goethe, pentru cei care nu raman in scoala particulara, se cotizeaza din plin. Suma? Ati ghicit: 5.000 de euro de copil. Si aici se poate plati in rate!!!!

II. Max und Moritz are un mod si mai interesant de a actiona. Patroana Gradinitei, o anumita doamna Drughean se pare ca e si mare arhitecta si ii face diverse lucruri ahitecturale d-nei Popa si-a angajat fiica pe post de invatatoare la Colegiul German Goethe. Misiunea acesteia este de a face parte din comisiile de examinare a copiiilor care dau testul la pregatitoare.

Deci, lupul paznic la oi. Cine e in relatii bune cu d-na si domnisoara Drughean, are sanse sa intre la Goethe. Si aici suma e de 5.000 de euro, negociabila in sus si platibila in rate!!

Sa facem un calcul simplu: 5.000 de euro de copil x minim 120 copii/an inseamna cca. 600.000 de euro pe sesiune de admitere la clasa 0. Cel putin jumatate din suma ajung la d-na Popa, care, de 8 ani e directoarea scolii. Sunt ceva milioane de euro accumulate numai din admiterea in scoala fie cls. 1, fie, ulterior, cls. 0.

- pentru admiterea la clasele de liceu si absolvirea liceului trebuie indeplinite niste conditii minimale: meditatii cu profesorii liceului, in special cei de germana. De regula, profesorii "agreati” de d-na Popa nu sunt monitorizati in respectarea programelor scolare, au orarele cele mai permisive si favorabile, astfel incat sa poata desfasura nestingheriti orele de meditatie. Unele chiar in scoala, sub pretextul unor "consultatii”. Evident ca acesti profesori fac parte din camarilla directoarei, cotizand lunar sume de bani cuprinse intre 800 si 2000 de euro. A se vedea profesoara Colceriu si mesajele elevilor care nu au dorit sa fie meditati de dansa la limba germana!!!!
Si aici daca facem un calcul, pentru un minimum de 25 de cadre didactice "agreate”, se strang aprox. 35.000 euro lunar. Inmultind cu minimum 10 luni, cat are anul scolar, se ajuge la peste 350.000 euro pe an. Cine nu cotizeaza, nu are parte de un invatamant de calitate sau de calificative profesionale bune…riscand sa fie eliminat din scoala.

2. Intre anii 2013 si 2015, scoala a avut parte de foarte multe inspectii. De fiecare data inspectiile au intarit pozitia doamnei Popa, facand-o pe aceasta de "neatins”. Acest fapt a avut drept consecinta un comportament discretionar fata de cadrele didactice ale scolii si fata de parinti, impunand sub masca legalitatii, sistemul paralel descris partial mai sus. De fiecare data aceste inspectii comunicau la nivele ierarhice superioare doar ceea ce d-na Popa dorea sa se comunice. Persoanele care au sprijinit aceasta stare de fapt sunt inspectoarele Peter Alexandrina si Gaspar Florentina de la ISMB, precum si directorul pentru minoritati din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii, Szocs Domocos si prof. Christiane Cosmatu, reprezentant al minoritatii germane in Guvernul Romaniei.

Desigur ca toti au facut aceste actiuni in mod benevol, placandu-le ochii albastri ai doamnei Popa, atat de albastri ca Mediterana din jurul Siciliei!!

3.
Pentru a scapa de cadrele didactice incommode, in anul 2015 au fost luate o serie de masuri care au sporit tensiunea in scoala, mai ales in ceea ce priveste invatamantul primar: invatatoarea cu experienta Christine Georgescu a fost trimisa la gradinita, prof. institutor Adriana Teodorescu a fost pensionata, chipurile "la cerere”, in realitate fortata sa plece, prof. Ioana Ceccarelli a fost ademenita pe un salariu mai bun la Fridolin iubirea d-nei Popa, Beatrice Herbert a fost schimbata din functia de sef de catedra tocmai pentru ca nu dorea sa participe la misiunile de colectare a spagii. Si exemplele pot continua….

4. D-na Popa a impus cotizatii in sume de 50 – 100 lei/copil/an pentru fondul Asociatiei de Parinti pe scoala, lucru interzis de lege. Ce treaba avea directorul scolii cu banii parintilor? Raspunsul e simplu: in scoala invata 2000 de elevi. La un calcul simplu, se strang sume de cca 200.000 lei anual aprox. 45.000 de euro. Aceasta suma se cheltuieste discretionar cu ajutorul unui anumit domn Bodea, care era presedintele Asociatiei de parinti pe scoala si membru in Consiliul de Administratie al scolii. Parintilor li se spune ca suma este cheltuita pentru modernizarea scolii, insa achizitiile se fac prin firmele afaceristului Boldea si prietenii sai, cu cotizatia necesara catre d-na Popa. De altfel, directoarea scolii verifica periodic sumele cotizate de fiecare clasa in parte si, in functie de valoarea acesteia repartizeaza cadrele didactice, amenintand direct pe acei parinti care nu platesc "tributul” catre asociatia de parinti pe scoala ca odraslele lor nu vor primi cea mai buna incadrare la clasa. Marturie stau procesele verbale ale sedintelor asociatie de parinti pe scoala si mailurile trimise de parinti. De ce acest interes pentru aceasta suma? Simplu: ea nu apare declarata nicaieri, nu e contabilizata si prea putina lume cere socoteala despre modul in care este cheltuita. Deci….o alta sursa de bani negri.

5. Directoarea Popa a fost "unsa” in functie ca urmare lectiilor particulare pe care le-a oferit beizadelei Macovei. Care Macovei? Monica Macovei, femeia tortionar de Romania. Pe linia PDL d-na Popa a sprijinit pe mai multi lideri ai acestei formatiuni politice sa isi aduca beizadelele in scoala germana. Reprezentativi sunt cei nasiti de Silviu Prigoana, pe nume, din cate se pare, Chiriac si a caror mama este tartora la World Trade Center. Dupa ce PDL-ul n-a mai guvernat, d-na Popa face o miscare "inteligenta” si isi asigura sustinerea PSD, prin angajarea in scoala a sotiei senatorului Catalin Croitoru, fost lider al sindicatelor din invatamant.

6. D-na Popa a fost asiduu sustinuta de Forumul Democrat al Germanilor din Romania FDGR, in special de mentorul ei, prof. univ. dr. Nikolaus Kleiniger. Substratul acestei sustineri a fost cotizatia substantiala facuta de d-na Popa in vederea sprijinirii campaniei oficiale a lui Bernd Fabritius pentru Parlamentul German, acesta obtinand mandatul de parlamentar german. Tatal lui Bernd Fabritius este prieten la catarama cu Nikolaus Kleiniger, iar pe linie de FDGR a fost lansata o campanie de colectare de fonduri, la care d-na Popa a participat sarguincios, in schimbul sustinerii din partea minoritatii germane. Mecanismul de cotizare a fost simplu, implicand aici si biserica evanghelica luterana din Bucuresti. Astfel, prin intermediul pastorului reformat Daniel Zikeli, banii erau donati in sume relativ mici si dese bisericii luterane care, la randul sau, sub masca unor actiuni umanitare, directiona banii catre tinte precise. De altfel, actiunile scolii sunt bine supravegheate de pastorul Zikeli, acesta fiind si profesor la Colegiul German Goethe. Avand in vedere: apropiata campanie electorala; faptul ca exista multe voci care contesta actiunile directoarei Popa; faptul ca aceasta a invocat mereu elementul german al actiunilor sale, respectiv "facem asa cum ne spun nemtii” sau "nu se poate rezolva aspectul X pentru ca nu ne lasa Ambasada Germaniei”, lucruri dezmintite, de altfel, de catre ambasada, FDGR a luat decizia retragerii sprijinului acordat doamnei Popa. In acest sens a fost folosit pe post de "trompeta” dl. Christian Toepfer, cel care, pana mai ieri, era agreatul doamnei Popa pentru a rosti discursuri mirobolant de germane la serbarile scolii si caruia i-a fost speculata nemultumirea profunda legata de schimbarea invatatoarei odraslei sale la inceputul acestui an scolar.

7. Domnisoara Curticeanu, fata lui Silviu Curticeanu, cel care a cerut imperative sa fie omorati cei care scandau impotriva lui Ceausescu, actualmente Popa (interesanta diversiunea de nume) este sotia purtatorului de vorbe al Preafericitului Daniel, respectiv Vasila Banescu. Deci sa ne punem bine cu Preafericitul! Va dati seama ce se intampla daca Spagarul Celor Sfinte, ale Aghiazmei, Anafurei si Sfintei Impartasanii pe bani ii afuriseste pe cei de la Inspectorat si Minister? Mai are curaj domnul Curaj?
Asadar, Domnului sa ne rugam si Binecuvanteaza Doamne Sfanta SPAGA pentru preoti si mireni, acum si pururea si-n veci vecilor, amin! Asteptam cu nerabdare reactia postului de televiziune Trinitas. Prietenii stiu de ce!”

George Pavelescu intervine în discuție cu câteva detalii:

Totul a pornit de la niste adeverinte de venit completate gresit. Astfel o parte din invatatoare nu si-au primit banii dupa reintregirea salariilor taiate de guvernul Boc. Intrucat d-na fosta Popa a fost extrem de agresiva, violenta verbal si psihic si nu a recunoscut aceasta problema, s-a ajuns in instanta de judecata, unde din pacate pentru ea au fost implicate si inspectoratul si ministerul. De aici a venit caderea, pentru ca pe langa aceasta problema de imagine, au fost scoase de la naftalina toate problemele ascunse in timpul lui Traistaru fostul inspector general.

Intrucat actualul ministru si inspector general nu pot fi santajati de Popa si acolitii, s-a ajuns in sfarsit la demiterea acestei persoane care nu a facut decat sa transforme actul de directorat intr-o afacere personala, impreuna cu Bodea, Mirea, Dragusanu, Mladin etc.”

Concluzia e de „Breaking News: Ca o masura reparatorie fata de doamna Popa, Ministerul ii ofera acesteia un post de coordonator al acreditarilor gradinitelor cu profil german din Bucuresti. Adica d-na Popa urmeaza sa-si acreditezele cele cateva gradinite la care are interese directe si prin interpusi....Deci cum ramane cu iesirea din invatamant? Si Patriarhia Romana ii ofera post, ca si Fondul Roman de Contragarantare tot Kleiniger sa traiasca!!!!

Sursa: https://www.portalinvatamant.ro/articole/scoala-mea-87/colegiul-german-goethe-din-bucuresti-in-centrul-unui-scandal-cu-iz-politic-de-ce-a-fost-demisa-directoarea-6203.html

ACTUALIZARI și NOTA REDACȚIEI: Mai multe site-uri de edituri și librării online au prezentat-o pe soția dlui Bănescu, Cristina Popa, ca traducătoarea unor cărți de Qi Gong, Tao și Sex. Informațiile editurilor și libăriilor online (patru la număr) au fost eronate. Facem cuvenita precizare cu următoarele actualizări:

Noi ”informații” despre Vasile Bănescu și o autodemascare scoțiană. Câteva clarificări

Răspundem acuzelor: Cazul Bănescu-Popa-Curticeanu, faza pe librării. Întrebarea lui Ion Cristoiu: Ce s-ar întâmpla dacă Purtătorul de cuvânt al Guvernului ar înjura un ministru? UNDE este CV-ul lui VASILE BĂNESCU? 

ActiveNews își cere scuze pentru informațiile eronate prezentate de Cartepedia, Citești, Librărie și Polirom cu privire la soția lui Bănescu, Cristina Popa - Curticeanu. Care este situația cu șeful Cancelariei lui Ceaușescu și cea de la Colegiul Goethe

Concluzia articolului după fotografia de mai jos:

În Vinerea Mare, „aniversată” sau „comemorată”, „sărbătorită” sau „celebrată” de Vasile Bănescu la postul TV EuroNews, pentru că după el Vinerea Mare avusese deja loc cu o săptămână în urmă, conform Calendarului papahagian, zi solemnă în care nu s-a abținut să atace public un ierarh al Bisericii Ortodoxe Române, Bănescu a zis, între altele, în aceeași calitate falsă de „Purtător de cuvânt al BOR” că „Nimeni din Biserică nu este împotriva educației sexuale” (Foto-captură mai sus). Pardon? Parcă începem să înțelegem mai multe...

Nu cu mult timp în urmă, același Bănescu recomanda în mod fraudulos din partea Bisericii Ortodoxe Române vaccinarea cu seruri experimentale Covid, „salutate cu bucurie” deși au efecte adverse grave, unele cauzatoare de moarte, și toate, dar absolut toate, sunt dezvoltate din celule recoltate din fetuși umani înainte de fi uciși de vii. Oare nu ajunge?