ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trăim vremuri de la marginea apocalipsei. Ni se urzește pieirea: ca oameni, ca țară, ca popor dreptmăritor creștin.

O șleahtă de nemernici a pus stăpânire pe România, cu un tupeu inimaginabil, apărați de impunitatea ocultei globaliste, nederanjată aproape de nimeni. Este cea mai mizerabilă „clasă politică” din întreaga istorie, nedepășită la trădat, hoție, compromis și slugărnicie nici de huliții fanarioți. Sunt loviți cu leuca, iar dacă i-ar fi cunoscut, Lombrosso și-ar fi bazat teoria atavismului taman pe ei.

Țara e pe tobogan, guwernul se împrumută zilnic de milioane, absolut iresponsabil, avem o datorie publică absolut amețitoare, de peste 600 mld. lei. De fapt, pe lângă realitatea că suntem în război – deși nimeni nu o spune – suntem în criză! Unde eram în 1989? Unii ne-am trăit traiul, ne-am mâncat mălaiul, dar nu mai apucăm să o achităm și vom lăsa o moștenire cumplită copiilor și nepoților. Iar de se va mai drege ceva și va veni iertarea, nu o merităm!

Președintele îl primește la Cotroceni pe garoiul de la OMV. De ce? Pentru a mai urzi ceva în această frăție a jafului și cotropirii și a i se pune condiții. Nicodată cineva nu se poate înstăpâni fără tradarea din interior. Cum ar fi ca mai toți șefii de mari firme să facă coadă la biroul celui care disprețuiește românii, îndeosebi „infatuații ortodocși”?

În lumea asta mare, nici vecini nu avem, iar diplomația noastră plutește abisal. Când la Viena îl pui pe unul doar pentru că ți-a curățat de scame costumul de ginerică de Cotroceni după ce a revenit de unde a fost trimis, a lucrat la postul antiromânesc DW, silabisește cu accentul cerut și rânjește diplomaticește, ce pretenții să mai ai? Vedeți cum se comportă ungurii, pentru că și ei și austriecii au legături vechi, dubioase și ascunse, joacă la mai multe capete și au interese cu rușii, sunt cerșetori, că fără țițeiul lor sunt distruși. Prin decizia cu spațiul Schengen, se adeverește că au o frăție care urmărește interese oneroase, federalizare și rapt teritorial, dezbinare, azvârlire în brațele ursului, vegheați îngăduitor de criminalii Ursula și Putin, stând pe un norișor curcubeu.

Masterplanul e pe termen lung, dar el se înfăptuiește sub atenta protecție a tartorului imobil și imobiliar de la Cotroceni, cel care a distrus tot, fix așa cum ne-a zis în fițuica aia: pas cu pas. În zi de întâlnire NATO la București (28.11.2022), premierul Ciucă, sluga ideală a sasului și a stăpânilor din afară, a cerut liniște din partea anemicei opoziții și a menționat expres ,,reforma administrativ-teritorială”. Acum vedem că cuplul Boc-Băsescu a fost pistol cu apă. A se citi în loc de reformă federalizare, dar totul bine îmbrăcat, perfid justificat, înșelător, garnisit eventual cu un șantaj, că în balanță ne va pune ceva rău, ultimativ și prăpăstios. Victima va alege răul mai mic, exact ca acum: dacă te lasă babilonul distructiv al UE, te strânge în brațe ursul de la răsărit și bese baba în tine! Iar dacă nu vor reuși acum, no problem, peste ani, în locul unui Ciucă, Iohannis, Orban, Ponta, Cîțu, Ciolacu, Helvig, Arafat sau Hunor va iscăli fără să clipească un român get-beget, ,,școlit” acum, preparat afară, pentru care, aidoma bolșevicului Roller, Ștefan cel Mare a fost un aventurier,  Mihai nu se știe cât de viteaz a fost, trebuie să căutăm oportunități, credința e un moft, străbunii au fost niște opincari și tot ce e românesc pute.

Cu habsburgii nici nu avem graniță, dar ei în cap sigur au alte granițe de pe vremea când erau stăpâni în Oltenia și Bucovina. Fără un gram de petrol la ei, noi i-am pus pe acești berari stăpâni. Tot o trădare a fost, din vremea lui Bombonel, când făcătura era la începuturi.

Ni se mută statui, se lucrează la pieirea simbolurilor identitare. Hava, cel ce se spetește, chipurile, pentru țărișoară la Bruxelles, a botezat cetatea. Fostă Apulum,  Bălgrad, apoi Alba Iulia, unde maghiarii au dat foc bisericii lui Mihai Viteazul, acum i-a zis în derâdere Alba Carolina în așteptarea unui stăpân din negura istoriei, care se va înțelege prin tălmaci cu poporul român îndelung răbdător. O întreagă generație spălată pe creier de ,,educația incluzivă” a lui Iohannis-Pralong-Cega lustruiește statui de bronz care au costat o căciulă de bani, dar care n-au absolut nicio tangență cu istoria acestui popor întotdeauna nedreptățit. La doi pași de locul martirajului lui Horea și Cloșca, ,,operă” nouă, Clopotul reîntregirii zace spart pe caldarâm, oglindă tragică a degenerării și dezunirii noastre, cei care stăpânim doar cu numele și îngăduim scuipatul în obrazul țării.

În vreme ce poporul spălat pe creier se holbează și face laifuri la schimbarea gărzii în uniforma împilătorilor și ucigașilor de români, biserica românească din veacul al X-lea stă acoperită de moloz, pentru ca lângă ea să rămână, falnică, cea a catolicilor, unde flutură drapelul maghiar. Ce mai contează că tot în județ, bisericuța de la Râmeți i-a fost pus foc de austrieci la 1762, prin unealta lor, Nicolae baron de Bucow și că avem în calendar sfinți care nu au mormânt și au pierit la Kuffstein? Trăiască prietenia între popoare, în această ,,peroadă” cum ar zice ăla mare.

Venit iute după plandemia covid, cu tot cortegiul de teroare medicală, moarte, cartelă de libertate și atac grav la sănătatea publică, lucrătura uriașă a ocultei modiale e PNRR, cel mai mare și mai înșelător mijloc prin care Bruxellesul va federaliza UE, va supune, va jefui și va subjuga pe cine trebuie și-o să rămânem ,,cu deștu în gură”. Constituția și legile țării sunt hârtie igienică. În fapt, PNRR este un șantaj ordinar și totodată mijlocul prin care se vor pune în aplicare toate ideile distructive ale Noului Babilon.

Cu război la granițe, armata primește vechituri, industria națională de apărare e la pământ, rezerviștii au fost umiliți ca niciodată taman de unul provenit dintre ei, terfeliți în mass-media și transformați clar în asistați social! În caz de mobilizare, nu știu câți mai răspund prezent. Nu întâmplător, pe acest fond la care s-a adăugat mereu câte ceva, în preziua Zilei Naționale, au apărut mesaje-manifest ale „Armatei Române Libere” care îndemnau la insubordonare (foarte grav!), calibrul 7.62 mm, Târgoviște 2.0, refuzul salutului către politicieni și la luarea liniei de ochire spre tribuna oficială, văzută ca un inamic.

Cât privește siguranța publică a cetățeanului, luați-vă adio! După ce poliția a intrat cu bocancii peste Sf.Liturghie, ceea ce nici turcii nu cutezaseră, anul ăsta ghiftuitul sălăjean Bode a băgat cu ghiotura încadrați direct în MAI. Consecințele se văd: la școlile de agenți de poliție de la Cluj-Napoca și Câmpina pentru prima oară în istorie nu au mai venit doritori. Este un dezastru fără precedent, iar scadența nu va veni acum ci în câțiva ani. Ferească Dumnezeu de un cutremur sau un rezbel, că suntem pe cont propriu!

Așa cum sub masca egalitarismului și drepturilor omului au distrus femeia și ne-au băgat devianța sexuală cu sila, sub pretextul ,,decarbonării” au închis tot, inclusiv Termocentrala Mintia dată la preț de teren viran. Ceaușescu, care va avea statui peste ceva timp, a fost executat pentru nimica-toată față de acești tâlhari nepedepsiți. Una dintre uneltele străinătății este taman ministrul Virgil Popescu, și este cât se poate de limpede că o ocultă îl ține în scaun, pentru că aproape tot ceea ce iscălește acest individ ciudat, această coadă de topor, este în contra poporului român. Ultima, este taxa pe panourile solare, despre care acum minte spunând că intră în 2026.

Un proiect de OUG a fost pus de Daea și el vine în completarea „noii lumi”. Astfel, sub motivul ,,transpunerea legislație UE” se ascunde perfid masterplanul controlului total, a lăcomiei fără limite, că pe ticăloșii corporațiilor îi enervează mielul, porcul, găina și palma de pământ – câtă mai e  - a țăranului român, încă nu i-au dat lovitura de grație. Poate că planul a fost tărăgănat câțiva ani. Acum au sluga perfectă: generalul rotofei, șovinii maghiari și trepădușii pesedei.

Statul român – stăpân, vertical, puternic, suveran, unitar – nu mai există, decât pe hârtie, este foarte clar. Că stat înseamnă teritoriu, popor și organizare. Atacul s-a dat la toate! Nu mai are nici dulăi de pază, pentru că a avut grijă UE și tenebrosul Soros ca ăia mari din instituții să fie prelucrați la cursuri străine. Fraierii nici nu și-au dat seama de manevră, bucuroși că au mai pus pe umeri o stea de general, iar în parcarea vilei le zace un BMW.

Iohannis, ai învins. Ești principalul tartor al stării de acum. Împreună cu grețoasa camarilă de care te-ai înconjurat, din toate coluțurile, toate domeniile unde ai fost ghidonat prin dresaj, după ce ai fost punctat, recrutat și instruit –  ca orice agent străin – au fost minate:  Armată, Sănătate, Educație, Administrație, Biserică, plus bruma de solidaritate care se înfiripa. Și totul cu tupeul că ne  faci un bine, adică suntem în plin Sindrom Stockholm! Auzi, când obiectivul strategic nr.1 al nostru ar fi trebuit să fie reîntregirea țării, el vine cu Schengenul, și pe acesta îl ratează! Evident, nu va răspunde nimeni. Mai nou, corul triștilor are neobrăzarea să ne îndruge de „negocieri”, citește jaf. Cum să negociezi ceva unde îndeplinești tot? Apoi, mulți, printre care și piticul băsist de la Cluj-Napoca zice că nu le mai dăm bușteni. Asta e o mare nerozie, cum adică, până acum îi lăsam să își facă de cap în țară, cu ilegalități, apărați, necontrolați, de parcă așteptam o recompensă, iar de acum că ne-au lovit, nu!

Peste tot vedem numai ticăloși, avari (tot trib migrator), dilimandroși, alogeni, preparați, trântori sau hoți. Pare că totul e copleșit de mâzga asta urât mirositoare, iar românii sunt resemnați. Bine a mai zis academicianul Constantiniu: „un popor de oi naște un guvern de lupi”. Puține voci se aud, cu o presă la fel de mituită și nu numai de banca partidelor, AEP.

Și de vreme ce toate obiectele au cod de bare, iar majorității oamenilor li s-au adormit simțurile civice, ăștia ne proiectează la fiecare codul de bare în noua lume a „identității digitale” la care în fiecare zi adaugă ceva până la împilare, închisoare modernă. Tocmai a trecut de Senat Legea cloudului guvernamental, adică într-o singură mână se vor concentra toate datele digitale ale instituțiilor, un server imens. Cine garantează siguranța datelor și informațiilor, că nu ajunge la o forță străină, dușmănoasă, că nu e folosită? Toți ridică din umeri.

E o închisoare liber consimțită viața asta, la tot pasul nu vezi decât fețe posomorâte, bucurie deplină n-am mai avut demult și ne bucurăm ca boul când de la jug i se mai ia arareori resteul.

Trecem noi și peste asta, ar fi spus un țăran acum un veac, dar azi nu mai e valabil ! S-a cântat  de Ziua Națională „România mea, îi România ta, e România noastră și suntem stăpâni în ea.” Nu mai e cazul. Într-un timp atât de scurt s-au făptuit atâte schimbări la noi, majoritatea înspre distrugere, încât e de mirare că biata țară nu e de-a dreptul în hăul prăpastiei.

Din limba română – o împărăteasă – am făcut o cerșetoare, poluată cu americanisme, iar Eminescu nu are liniște nici pe lumea ailaltă. Copiii învață româna în paralel cu engleza la grădinițe, ceea ce e o imensă tâmpenie, dar ce să le spui părinților terminați de manelizare și dresaj, că ei înșiși nu știu ce înseamnă limba maternă?! Când lumea se calcă în picioare la tigăi, la promoții, la vinerea neagră, la un restaurant și o șaorma dată de un manelist, când gloata se bulucește la metrou spre corporațiile străinilor, dar nu iese la un protest, ce nădejde să mai ai de la un popor devenit biată gloată?

Aproape am uitat de ciocli terorismului medical, cumpărăm vaxinuri cu ghiotura, de milioane de euro, niciun procuror cu ouă nu și-a băgat nasul în achizițiile plandemiei (2020-2022), iar devalizatorii bugetului de stat și teroriștii medicali apar în continuare la tv, în loc să li se arunce dumicații de pâine după gratii, la mititica.

Avem deep-state și numai mass-medie mainstream, mituită de partide, dar nu din banii mafioților, ci din buget.

Țara grâului, țițeiului, aurului, cărbunelui, lemnului... a ajuns ca un cerșetor la bariera Vergului: mafia internațională a făcut-o să importe tot. Dăm bani buni și pe otrava de pe rafturile magazinelor, bucurându-ne că s-a ieftinit cu 30 de bani.

Zacem, ne complacem, să ne rezolvăm personal doar problemele noastre, răbdăm nepermis, că nu degeaba a zis Caragiale că democrația românească nu a reușit să creeze nici măcar conștiința de cetățean.

Avem resurse, avem vârfuri și vână de român, mai e o țâră de curaj, avem înclinație spre suferință, dar negreșit și spre jerfă. Încă nu e totul pierdut. Dacă nu mai luptăm, măcar mai putem totuși să murim boierește, nu să crăpăm țigănește, cum ar fi spus Argetoianu.