ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Între 16-22, Armata a tras în noi.

Au tras, au tras, dar noi am mai rămas...

...Au ars, au ars, nimic n-a mai rămas".

Se împlinesc, astăzi, 33 de ani, o cifră biblică, de când trupurile a 43 de timișoreni, uciși cu sânge rece, în lupta pe viață și pe moarte cu un sistem tiranic, erau duse la București, arse la crematoriul Cenușa și în încercarea disperată de ascundere a acestei monstruozități, aruncată cenușa într-un canal, la Popești Leordeni.

Venirea sărbătorilor de sfârșit de an nu înseamnă pentru toți românii prilej de bucurie și sărbătoare.

Din păcate, societatea românească, după 33 de ani de la Marea Vărsare de Sânge Românesc, este într-o fundătură, asta datorită nouă, tuturor, care n-am știut să folosim cum trebuie Libertatea, cadoul făcut de cei care au înroșit cu sângele lor caldarâmurile marilor orașe.

Așa cum spune imnul martirilor Timișoarei, „ne-au ars, ne-au ars, nimic n-a mai rămas”.

Ne-au ars atunci, ne „ard” în continuare și cei pe care îi tot alegem în democrație!

Dacă atunci ,din limbajul de lemn al dictatorului, mai răzbăteau și sonorități cu iz românesc, acum, din limbajul de lemn al noului dictator , nici urmă de așa ceva, doar ritmuri de polcă.

Pentru că românii care puteau să schimbe mersul țării, nu s-au implicat, Securitatea a luat măsuri O parte, cea mai inteligentă, s-a băgat în afaceri, iar yesmenii sunt în guvern, parlament și pe unde e nevoie de ridicat mâna, pus semnătura și ștampila.

Dar, e un mare dar Până când nu se va face lumină, până când cei care au murit pentru Libertatea noastră nu-și vor găsi liniștea în mormintele lor, știute sau neștiute, GOLGOTA poporului român este in desfășurare.

Citiți și IOAN SAVU: 33 DE ANI, DOAMNE!