ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deci nelegile Predoiu au fost adoptate. Hohanu le-a ratificat. La scurt timp, într-un discurs retard, Hohanu, Ciociolacu (această Cicciolina a politicii românești) și CiuCiucă se laudă că meritul pentru ridicarea MCV este al lor! Da’ ce rahat mai însemna MCV, chiar și prin prisma gândirii lor obtuze la schengen?! Că mecanismele de monitorizare, că aderarea la spațiul schengen, nu au fost altceva în afară de mecanisme de șantaj! Pentru că în realitate a fost și este vorba de jaf, prăduială, subjugarea țării și a românilor.

Acum le explic și trădătorilor Hoha și Ciociolacu, care se laudă cu realizările lor, prin altfel de exemple. 
Multinaționala x, cu lanțul de supermarketuri aferent, a fost amendată în nenumărate rânduri pentru că a vândut produse expirate, pentru jeg și mizere, pentru că produsele importate au altă calitate – alt standard - față de produsele similare din străinătate, și multe altele. În mod normal, recidiva ar fi trebuit să ducă la închiderea completă. Nu dau articolele de lege internă, cert este că legislația internă ar fi permis radierea activității, mai ales că la mijloc vorbim de sănătatea publică. Magistrații oricum au mers pe burtă: procurorii nu s-au autosesizat, judecătorii nu au avut ce judeca și hotărî. Instituțiile statului român, plătite de la buget, nu au solicitat măsurile dure, adecvate. S-au mulțumit să-și bifeze activitatea și să dea niște amenzi pe care oricum multinaționala le-a recuperat din fraierirea în continuare a cumpărătorilor.

În schimb, dacă vă aduceți aminte, în urma unei făcături mizerabile, o cunoscută firmă românească de produse lactate, în urma ”vajnicelor” atacuri ale statului, prin instituțiile sale și prin magistrați, s-a închis și a dispărut complet. De curând, o cunoscută firmă din Topoloveni, a reușit să-și reducă valoarea colosală a amenzii primite, pentru că pe sticlele de oțet, marcă proprie nu era nu știu ce inscripție de rahat, cu valoare tautologică! Oțet/acid acetic!

Enelu zice că se retrage. A spoliat România și pe români, acum își mai ia niște lovele, își pune palma-n cur și pleacă! Unde sunt autosesizările, unde sunt acțiunile penale și civile ale statului român? Era deajuns să se ia caietul de sarcini și contractele care au stat la baza existenței și funcționării Enel în România. Rețelele de distribuție din ograda proprie, sunt praf. Punctele de transformare, la fel. Echipele de intervenție pentru avarii și sesizări sunt puține și incomplete. Profesioniștii buni au plecat. Investiții de doi lei! Acum, ce va face statul-palmă-barbă-cot! Se preface că răscumpără o durere, oricum nu are bani de investit, și după ce aruncă alte miliarde de euro cu răscumpăratul, o va face cadou printr-o nouă ”privatizare–liberalizare”, austriecilor de la... O.M.V., în combinație cu niște norvegieni...americani! Oricum, nu se va investi nimic!

În cazul prăduirii, anul viitor, a 20% din Hidroelectrica, și unele surse îmi spun că printr-o ”inginerie financiară” - și o știu, explicată, - cele 20% se vor transforma în aproximativ 40%, deci și în acest caz va fi vorba de un alt ”Enel” pe care statul îl va face cadou! Că așa este ordinul!

Acum, dacă Î.C.C.J. s-a pronunțat definitiv asupra celor două aspecte ale ”infecției”, prelungirea abuzivă a stării de rahat și îngăurirea forțată, în mod normal, Hohanu, Ciociolacu, MăCiucanu, și toți aflați la butoane, chiar și parlamentarii AUR-ului (dar probabil că încă n-a negociat nimic Simionică); deci în mod normal erau ”în gură și în faptă”, cu trasul la răspundere a celor vinovați! Mare parte aflați pe lista colegilor jurnaliști de la ”Activenews”. Dar cine să facă asta, când de fapt este vorba despre ei înșiși. Cum ar veni, turnătorul Rafila, omesistul de el, să-și ceară plata sieși! Dar văd că în continuare îl preocupă dozele...

La final, că este reprezentativ pentru sistemul magistraților din România: în timp ce un tânăr zace în spital și nu se știe cum va mai fi viața pentru el, dacă va mai fi, Monica Luisa Macovei, cea care a provocat accidentul fiind în ”stare de stare” – așa cum este recunoscută, l-a dat în judecată pe procurorul de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, pentru ”proastă gestionare a probelor din dosar”! Și asta se întâmplă în timpul anchetei penale!!! Adică șantaj și abuz de putere din partea Macoveicei!