ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Azi-noapte, CIA și-a luat Brazilia înapoi.

Brazilia pe care o pierduse în 2019, odată cu alegerea lui Jair Bolsonaro. O copie fidelă a lui Donald Trump.

Poate de aceea, „recuperarea” Braziliei de către mâna lungă a CIA s-a făcut după același modelprin care Statele Unite au fost „recuperate” în 2020 de mâna ceva mai scurtă dar la fel de abilă a FBI.

Un model cu trei trepte, ca rachetele lansate spre Lună in illo tempore.

Treapta I: alegerile sunt furate cu ajutorul mașinilor de numărat voturile Dominion (nu este de mirare că principala revendicare a protestatarilor brazilieni care au luat cu asalt Congresul din capitala Brasilia a fost „Vrem codurile mașinilor”).

Treapta a II-a: cum atât Trump cât și Bolsonaro reprezentau un pericol uriaș de răspândire a virusului naționalist, suveranist și anti-Sistem, ambii trebuiau nu doar îndepărtați de la putere ci și compromiși definitiv. Ei și toți adepții lor.

De aceea, s-au pus la cale ambuscadele din 6 ianuarie 2021 de la Washington, respectiv 8 ianuarie 2023 de la Brasilia.

Forțele de ordine au mimat pactizarea cu manifestanții pentru a-i atrage în capcană.

(Și în 22 decembrie 1989,„Armata a fost cu noi” în primele ore, pentru ca apoi să tragă în plin.)

Brazilienii, ca și americanii în urmă cu doi ani, au fost instigați și apoi lăsați să pătrundă și să „ocupe” câteva clădiri-simbol ale puterii, doar pentru a putea fi apoi acuzați de „fascism”.

Treapta a III-a: Compromiterea.„Fascismul” este acuzația cea mai gravă care i se poate aduce oricărui om de pe pământ, cu excepția lui Zelenski.

Acuzația de fascism înseamnă scoaterea în afara legii, proscrierea și anihilarea politică. Uneori, și fizică - vezi cazul Ashli Babbit.

(Spre rușinea lui, Lula a fost mai puțin bărbat decât Pelosi, părăsind capitala pentru a vizita – chipurile – inundațiile de la Sao Paulo.)

Date fiind cele petrecute în Statele Unite, în ultimii doi ani, știm ce urmează în Brazilia: vânătoarea de vrăjitoare. O mare epurare în toate domeniile – de la politică la sindicate, de la justiție la universități și de la poliție la servicii secrete și – poate - armată.

(Spun „poate” pentru că armata deține încă o putere uriașă, iar reacțiile sale riscă să fie imprevizibile.)

Modelul „6 ianuarie” este respectat la indigo. Arestările în masă au început deja. Presa și liderii internaționali urlă de indignare că au fost ocupate clădirile guvernamentale.

În învălmășeala de azi-noapte a fost băgat și un „șaman”, copie identică a celui de la Capitol Hill. Pentru ca orice prost să priceapă legătura toxică dintre cele două mizanscene.

După modelul luptei împotriva MAGA și a „trumpismului”, eticheta de „bolsonarist” va fi aplicată pe fruntea tuturor oponenților activi și potențiali. A tuturor celor care pot prezenta un pericol pentru Sistem, nu doar prin acțiunile lor, ci și prin concepțiile și influența lor.

Conform vechiului și sănătosului principiu „Cine nu e cu noi, e împotriva noastră”.

*

Asemenea lui Trump, Bolsonaro și-a meritat soarta. A refuzat să se lase racolat de Sistem, ba chiar s-a apucat să lupte împotriva lui. Și Sistemul l-a distrus. Nu oricum, ci exemplar, printr-o execuție ritualică. Pentru a servi tuturor de învățătură de minte.

Asemenea lui Trump, Bolsonaro nu a acceptat să fie îndepărtat de la putere ca o măsea stricată și a continuat să lupte, chiar și după fraudarea alegerilor din octombrie 2022.

Deși fusese avertizat să nu o facă. În luna mai, directorul CIA, William Burns, a descins în Brazilia și i-a pus în vedere să nu cumva să aibă tupeul de a contesta alegerile.

Burns a dat buzna la Bolsonaro acasă ca un comisar politic sovietic într-o țară ocupată și a bătut cu pumnul în masă, ordonându-i să își facă bagajele și să se care.

Cum i-a bătut Bodnăraș cu pumnul în masă Regelui Mihai.

Când Burns l-a amenințat pe Bolsonaro, i-a și arătat ce îl așteaptă dacă nu se execută.

O coadă de topor a lui Lulla, parlamentara Natalia Bonavides, a avertizat exact în timpul vizitei lui Burns (pentru a fi citată de toată presa) că Bolsonaro ar pune la cale o acțiune asemănătoare celei din 6 ianuarie 2021, de la Capitol Hill.

Faptul că Bolsonaro nu s-a aflat în țară când au fost ocupate Congresul și celelalte clădiri din Brasilia nu l-a scutit de acuzații. Dimpotrivă.

Refugierea în Florida, în vecinătatea lui Trump și în fieful lui De Santis, constituie o circumstanță agravantă.

În urmă cu câteva zile, în presa americană apăreau deja  comentarii rupte parcă din Pravda, că cei trei demoni conservatori vor să transforme Florida într-un „fief putinist”.

Drept care, Establishmentul de la Washington a cerut nu doar extrădarea lui Bolsonaro, dar și punerea sub acuzare (încă o dată!!!) a lui Trump pentru ce s-a întâmplat duminică noaptea în Brazilia.

Executarea mediatică, politică și juridică la pachet a lui Trump și Bolsonaro (eventual și De Santis) are avantajul că va asigura răsunetul de care are nevoie un proces politic pentru a băga bine în capul maselor ce le paște dacă nu se supun.

*

CIA și-a luat Brazilia înapoi. BRICS, marele pol economic care ambiționa să concureze Occidentul, a primit o lovitură teribilă care l-a lăsat șchiop: RICS.

Este o altă consecință planetară a nopții de ieri.

Brazilia, o țară uriașă, cu bogății asemenea și mână de lucru multă și ieftină, s-a întors sub papucul american.

Paradoxal, în aceste condiții, valoarea Rusiei și a resurselor sale, crește. De aceea, China și India vor trebui să se implice mai mult în Războiul din Ucraina, pentru a nu pierde și bogățiile Rusiei.

Războiul devine tot „mai mondial”.

*

Alegerile fraudate din SUA, în 2020 și în 2022, au pus capăt marelui Mit Occidental al alegerilor libere.

Nu mai există alegeri libere! Deci, nici Democrația!

Atât în SUA cât și în Europa Occidentală, scoaterea populațiilor la urne a rămas doar un exercițiu de pantomimă. Toate partidele au devenit o apă și un pământ, cernute atent prin toate sitele progresismului, care își selectează și racolează liderii încă de la grădiniță.

Deși pot apărea accidente și deviații, precum Brexit, Trump sau Bolsonaro, ele sunt în cele din urmă corectate și eliminate.

Un alt „accident”, formațiunea politică naționalistă Alternativa pentru Germania (AfD), a fost scoasă din joc la sfârșitul anului trecut, prin diversiunea „loviturii de stat”, pentru care a fost scoasă de la naftalină momâia unui anume „rege” Henric al XIII-lea.

(De altfel, Germania este țara unde s-a recunoscut oficial Moartea Democrației și inutilitatea opiniei alegătorilor.)

Alteori, Sistemul însuși creează „accidente”, pentru ca Simularea Democrației să pară cât mai veridică. Vezi cazul Meloni.

Așa cum just remarcă Dan Chitic, diversiunile la indigo de la Capitoliu, din 6 ianuarie 2021 și de la Congresul din Brasilia, din 8 ianuarie 2023, au pus capăt altui mit: acela că puterile politice susținute de Sistem pot fi date jos prin mișcări sociale, revoluții, insurecții etc.

Dar lucrurile sunt chiar mai grave de atât. Nici măcar grevele și alte proteste sindicale nu folosesc la nimic. Dimpotrivă.

Prin efectele lor distructive asupra economiei, ele accelerează Marea Resetare.

Build Back Better presupune tocmai dezintegrarea actualei organizări economice, pentru ca, pe terenul viran să construiască Noua Ordine Mondială.

Încă din vremea COVID-ului, orice închidere de fabrică, orice întrerupere a muncii, orice faliment a servit Sistemului.

Când Sistemul își dorește singur distrugerea, cum poți să lupți împotriva lui?

„Rămâne să încercăm cu creierul sau cu pixul”, scrie Chitic.

Nu cred că e suficient. Vorbele, fie ele chiar deștepte și bine intenționate, nu salvează. Doar sporesc haloimăsul și confuzia.

Nu de trăncăneală ducem lipsă. Doar de aceea au fost inventate rețelele sociale.

Trebuie mai mult de atât. Nu de vorbe avem nevoie, ci de CUVÂNT. De Mărturisire și de Sacrificiu. Ceea ce e același lucru. „Martyrio” înseamnă deopotrivă „mărturisire” și „martiriu”.

Dintr-un Sistem care se sinucide și vrea să te tragă și pe tine în abis nu poți scăpa decât ÎN SUS.

Printr-o „Sinucidere cu semnul inversat”. Prin Jertfă.