ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Probabil ați auzit de părintele Dan Damaschin, preotul care aduce zâmbetul pe buzele copiilor nefericiți din cauza unor situații precare. În fiecare an ajută zeci, sute de copii și familii. În fiecare vară duce la mare grupe de copii care nu au văzut niciodată marea în viața lor și poate nici nu ar fi văzut-o vreodată. Oferă haine, alimente și multe ajutoare pentru familiile sărace. Oferă sfaturi duhovnicești mămicilor aflate în dificultate. Și culmea, fix părintele Dan Damaschin este în centrul unei manipulări feministe. Alo, „doamnelor”, cred că pe voi chiar v-a adus barza în această lume. Un om normal la cap ar face un parteneriat cu Biserica pentru a oferi un strop de fericire celor care nu au avut parte de bucurii. Și acum ce vreți voi? Biserica să nu se implice în Campania educației sexuale, Biserica să nu fie împotriva avorturilor. Dar ce vreți voi să facă Biserica? Știți câți copiii abandonați sunt sub umbrela Bisericii? În anul 2020 situația a fost cam așa:

„În așezămintele Bisericii Ortodoxe Române au primit asistență 137.679 beneficiari, după cum urmează: 50.529 copii din așezămintele sociale ale Bisericii, dar mai ales din familii sărace și fără posibilități de întreținere, sau cu părinții aflați la muncă în alte țări; 8.115 persoane cu dizabilități, cu deficiențe de vorbire, vedere și auz, consumatori de droguri sau alte tipuri de dependențe, persoane infectate cu HIV/SIDA; 53.170 persoane vârstnice din așezămintele de protecție socială bisericești, din centrele sociale de tranzit și adăposturi de noapte, bătrâni singuri, nedeplasabili, abandonați de familie și care prezentau grave probleme de sănătate; 25.676 șomeri, adulți în dificultate, victime ale traficului de persoane, victime ale violenței familiale, deținuți eliberați, victime ale calamităților naturale.” - PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. 

Dacă credeți că acești oameni neajutorați au nevoie de războiul acesta pe care îl purtați împotriva Bisericii, vă înșelați. Ei au nevoie de fapte.

***

Acesta aceste părintele Dan Damaschin și cam așa este în fiecare zi, măi „feministelor” aduse pe lume cu barza. Acesta este părintele pe care voi îl criticați și îl puneți pe paginile voastre, transformându-l într-o țintă de dat cu vorba rea. Acum nu vreau să vă întreb câte case ați construit voi sau câți copii ați salvat de la avort, pardon...voi sunteți pro avort...dar nu este vorba despre câte ați făcut, ci este vorba despre ce vă reține să dați o mână de ajutor? În loc să criticați preoții pe paginile voastre, mai bine ați pune mâna la treabă. Până una-alta, părintele a lăsat haina sacerdotală călcată la dungă și pantofii făcuți cu cremă de ghete și a luat aceste haine de șantier pentru a oferi bucurie oamenilor necăjiți. Voi ați lăsa tocurile, unghiile și hainele scumpe pentru a dărui bucurie?