ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stimată redacție, domnule Roncea,
 
trebuie să recunosc de la început că mă călăuzesc în viață mai mult după suflet decât după informațiile înmagazinate de-a lungul timpului, sau cu care mă „intersectez” mai mult întâmplător (nu le caut, nu citesc ziare, nu urmăresc știrile) și, slavă lui Dumnezeu, nu greșesc de multe ori, dimpotrivă, rămân adesea pe drumul adevărat, mai mult timp decât cei foarte bine informați și raționali! Toate acestea vi le mărturisesc nu ca să mă laud, ci ca să înțelegeți ce doresc să vă transmit!

Ați făcut anii trecuți o treabă foarte bună, în timpul „pandemiei” și laudele primite le meritați cu prisosință, așa cum le merităm și noi, cititorii, care v-am susținut cu experiența noastră! Sunt convins că împreună am ajutat foarte multă lume! Și nu mă refer aici doar la cei convinși să nu se „vaccineze”, ci la faptul că am scos lumea din perspectiva apocaliptică în care dorea statul să ne țină! Ați/am fost lumina, speranța, anti-depresivul multora!

Timp de peste 14 ani am fost bolnav grav și știu că boala, oricât ar fi de grea (și la mine a fost!), este mai ușor de dus dacă nu ți se spune, sau nu te gândești încontinuu că nu există speranță, că o să mori, că ești obligat să te privezi de multe (pentru câteva clipe de viață în plus)! Când înțelegi că toate sunt în mâinile lui Dumnezeu și le primești ca atare este infinit mai ușor de trăit!

Etapa a doua a resetării (eu consider războiul act al aceleiași piese în care necunoscuta este doar dacă Putin este obligat sau face de bună voie ce face) este mult mai greu de contracarat!

1.Dacă medici cu șira spinării eram destui, specialiști în războaie nu prea se găsesc!
 
2. Dacă  informațiile false erau ușor de  descoperit cu argumente logice în „pandemie”, în cazul războiului nu se mai poate chiar de către specialiști!
 
3. Dacă cu virusul se putea lupta de fiecare, cu mijloacele pe care le considera adecvate pentru el, cu războiul nu mai ai șansa asta!
 
Există însă un lucru care zic eu că ucide mai multă lume decât pneumonia covid, sau bombele, gloanțele: amenințarea continuă!
Nu o face poate fizic, dar cu siguranță psihic!
(Vă mai aduceți aminte ce vă spuneam de boala?)

Și acum revenim la ActiveNews, la care mă simt și eu o rotiță, chiar dacă una neimportantă!

Am început să evit să mai intru pe pagină pentru că uneori majoritare sunt titlurile care ne spun că: războiul e lângă noi, că politicienii europeni fac eforturi disperate ca acest război să devină unul mondial, că o să cadă bombe atomice curând în țară, că vom fi invadați, uciși, violați ș.a.m.d.

Mă gândesc dacă, de data aceasta, informarea nu face jocul păpușarilor? Dacă „pandemia” nu a reușit să ne distrugă moralul, amenințarea războiului o va face sigur!
 
Doriți asta? 
Probabil că nu!

Și, pe de altă parte, ca jurnaliști sunteți obligați să faceți adevărul cunoscut!
Dar cui folosește adevărul de data aceasta?
Cititorilor?
Mie în nici un caz! Ce aș putea face altfel știind că războiul se apropie? Nimic!
 
Grea dilemă!
Bine că nu este a mea!

Nu vă dau sfaturi, că nu sunt competent să o fac, dar vă rog să vă gândiți la fiecare articol CUI FOLOSEȘTE? sau dacă E NEVOIE DE EL!

Ca și în cazul „vaccinului” sau al oricărui medicament, folosul trebuie să fie mult mai mare decât dauna produsă!

Cu respect,
Ioan Sperling.
 
Nota redacției ActiveNews: Stimate D-le Ioan Sperling, vă mulțumim pentru onestitate și fidelitate! Noi avem credința că, la fel ca și pandemia la un moment dat și războiul va trece.
 
Totul va fi fi însă după voia Domnului și nu neapărat după dorințele artizanilor „Marii Resetări”.
 
Ceea ce putem și trebuie să facem este să relatăm faptele așa cum le vedem noi, având în vedere că informarea, analiza și sinteza, la fel ca în pandemie, zădărnicește măcar o parte din războiul informațional, care, altfel, ar avea capacitatea să împingă persoane și grupuri de oameni înspre decizii necugetate, în interesul altor state, neprietene.
 
Sigur că și noi mai greșim, pentru că suntem oameni și pentru că ambele părți principale implicate mint de îngheață Marea Neagră. C-așa-i în război...
 
Și în pandemie ni se reproșa uneori că scriem prea mult despre efectele reale ale serurilor experimentale Covid - și aceasta pentru că ne străduiam să compensăm propaganda pro-vaccinare și psihoza teroristă a presei mituite și să salvăm cât mai multe vieți, cât mai multe suflete - , dar acum mulți cititori ne mulțumesc că am fost o veritabilă „gura de oxigen” într-un ocean de minciună.
 
La fel, fiind război, nu putem să nu scriem despre el. Înțelegem că nu ne îndemnați să nu scriem, ci să fim atenți la felul cum o facem, pentru a nu sluji - fără vrerea noastră - interesele „păpușarilor”. Într-adevăr, acum e mai greu să decantăm adevărul - în pandemie puteam cita studii ale unor specialiști onești care erau cenzurați de presa ticăloșită, dar în război avem nevoie de mai mult decât de specialiști pentru că, așa cum spuneam, dezinformarea este parte a războiului. Avem încredere că vom răzbi pe drumul cel bun, numai și numai în interesul României.
 
În cazul acesta, informația folosește pentru apărare. Dvs, ca cititor ActiveNews din Germania, sigur că nu aveți ce face fizic cu aceste informații. Dar dacă tancurile rusești vor trece prin Basarabia ca prin brânză și se vor apropia de Iași, cum au mai făcut-o în istoria României, suntem siguri că informațiile noastre ar putea fi cât de cât folositoare.
 
Să ne rugăm să nu se întâmple acest lucru. Vedeți, încă un lucru pe care putem să-l facem împreună.
 
Așadar, la întrebarea Dvs dilematică, respectiv „Cui folosește adevărul?” nu avem decât un singur răspuns, cert: Adevărului. 
 
Hristos a înviat!