Istoria Neamului ale Țasta din Vădastra (V): Rondurile de flori din București

De la prietenul meu din copilărie Marcel Ivan, din neamul ale Bătrânaicu, aflu că Mihalache a avut un copil, pe Marcel, asistent / tehnician medical.
În București au locuit în zona Facultății de Construcții Civile din Tei / Parc Plumbuita.
Am fost prima dată la București când eram mititel, cu Tita, care era președinte la CAP, cu un „Buceag” al Cooperativei. Ca prin vis îmi aduc aminte că m-au impresionat florile de pe mijlocul bulevardelor.
Tot ca prin vis îmi amintesc că scopul deplasării a fost ca să aranjeze cumpărarea casei învățătorului Grigorescu cu moștenitorii acestuia. Sper că nu mă înșel, dar casa unde era sediul CAP-ului deja era cumpărată de la moștenitorii Căpitanului, care fusese boierul locului și al cărui nume îl poartă balta, secată pe vremea lui Ceaușescu și refăcută de primarul Sorin Rădulescu.
Tita și Măița au avut doi copii: George (tata) născut în 1936 și Dumitra-Dida, botezată de coana Dida a lui Mitrică, născută în 1943.
Gheorghe a avut doi copii: Pe Florea (Floricel ale Drăgan), însurat cu Elena (Lenuța) ale Boieradu, fata lui Costică (Costea) zis Stuparul, crescător de albine și invalid de război, și pe Fontița, măritată cu Genel, care stăteau pe linia (ulița) Sârbilor unde Genel avea atelier de tâmplărie în curte, fiul lui Costică ale Tingirică.
Leana, măritată cu Costică ale Pațacu, a avut trei fete: Mița, căsătorită, cu Florea Stroe de la Stăvaru, multă vreme influent șef al Întrerpinderii de Construcții Metalice din Corabia; Georgeta, măritată cu Mărgărit ale Nucu și Aurica, care a rămas în casa părintească și s-a măritat cu Ștefan (Fane) Oanță de la Vădăstrița
Geta (moașa mea) s-a luat din mare dragoste cu Ion ale Toma lui Nae, unul dintre bețivii și leneșii de vază ai Vădăstrii.
Tita zicea că Ion (Moșoiu) semăna cu unul dintre înaintașii lui, Lișoiu, care era atât de leneș că vara dormea în pârâu cu capul pe mal.
Moșoiu a fost trimis prin anii 50 la Facultatea de directori de un an de SMT (viitoare SMA – Stațiunea pentru Mecanizarea Agriculturii) care se făcea la actala Universitatea de Științe Agricole din București.
După absolvire, a fost numit director la SMT Ciorogârla. N-a rezistat decât câteva luni, pentru că s-a îmbătat și a intrat cu un tractor cu șenile în gardul mănăstirii din localitate.
Ion și Geta au avut un singur copil, Cornel (zis Raj), sudor de meserie care a lucrat o vreme în București și la Uzina de Vagoane din Caracal, până s-a dedicat total băuturii.
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Peninsula Iberică este noul Wuhan?

Viganò: Conclavul este falsificat – De aceea, viitorul Papă nu va avea autoritate

BTI: A venit adevărata nucleară: ambasada SUA sugerează că alegerile nu vor fi recunoscute

A vrut un Nürnberg al Covidismului: A fost aruncat în pușcărie!

Psiholog militar Laurențiu Niculescu: Asistăm la destrămarea psihică a unei întregi națiuni. Acest lucru trebuie oprit!

EMISIUNE LIVE: Doru Paraschiv, ofițerul de informații care l-a prins cu minciuna pe Marian Enache de la CCR ÎN DIRECT la ActiveNews și Starea de Libertate. ACTUALIZARE
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (1)