ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă guvernul român are reticențe din cauză de obediență acută față de stăpânire, Patriarhul României, care are și titlul moștenit de Locțiitor al Tronului Cezareei Capadociei - care se găsea în centrul actualei Turcii (Anatolia) -, cred că are o datorie de conștiință pentru aceste locuri frământate de istorie și, acum, devastate de cutremure. Mai ales către Siria, unde încă mai sunt creștini păstoriți într-una dintre cele mai vechi Biserici din lume.

Citiți Guvernul român a stabilit ajutorul pentru Turcia, cât și pentru Siria

Nu cred că distincțiile primite ieri de Preafericirea Sa din partea partea Comandamentului European al Forțelor Armate ale Statelor Unite ale Americii, ar putea să ducă la o lipsă de îngrijire, determinată strict politic, față de nenorocirea prin care trec sirienii în aceste zile.

Vedeți Intervenție diplomatică de mare finețe și substanță a Patriarhului Daniel către preoții capelani din NATO reuniți la Patriarhie: Hristos nu ne‑a lăsat o învățătură cu privire la RĂZBOI ci ne-a dat nenumărate îndemnuri de a trăi unii cu alții ÎN PACE

Mai ales că Patriarhia Antiohiei, prin vocea P.F. Ioan al X-lea (fratele său, Mitropolitul Paul - Yazigi din Alep, a fost răpit în aprilie 2013 de combatanții ISIS și este, foarte probabil, ucis) a făcut un apel fierbinte către toată lumea pentru ajutorarea poporului sirian.

Cred că noi, credincioșii Bisericii Ortodoxe, putem cere păstorilor noștri, cu sufletele zdrobite de tragedia prin care trece poporul sirian, o binecuvântare pentru strângerea de ajutoare pentru aceștia. Să fim precum Samarineanul milostiv, nu precum preotul și levitul din pilda spusă chiar de Mântuitorul!

Totodată, Preafericitul nostru Părinte poate media, mai ales că a primit semnele prețuirii Armatei Americane, instituție de bază a SUA, un acord de ridicare a embargoului asupra Siriei, care afectează atât de grav viețile și demnitatea unui popor mult prea chinuit de vicisitudini. Este și dorința Patriarhiei Ordodoxe Antiohiene.

Dar, până atunci, o colectă publică ar fi mult mai lesne de realizat.

Dumnezeu cu mila!