ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pare că negocierile de pace au căzut. Războiul, așa cum îl știam cu toții din imaginile făcute anii trecuți în Belgrad, Bagdad, Tripoli sau Damasc, abia începe. Harkov și Kiev sunt principalele orașe atacate. Sunt vizate clădirile guvernamentale și bateriile de artilerie grea amplasate în cartierele de locuințe.

Ideea lui Zelensky, de a da populației civile arme, mi se pare tot atât de criminală cum a fost cea a clicii lui Iliescu, la „revoluție”, când au murit sute de oameni nevinovați din calculul cinic de a avea cât mai mulți morți care să legitimeze lovitura de stat. Pe lângă faptul că deja sunt cazuri în care se împușcă între ei, orice civil înarmat este o tintă sigură pentru un soldat profesionist. Unde este armata ucraineană, totuși? 

O imensă coloană de blindate a ajuns la marginea orașului Kiev și vor fi puse în dispozitiv, forțând o demisie a actualei puteri. Kremlinul vrea să înlocuiască actualele marionete globaliste cu propriile lor marionete, care să asigure Rusia că vor rămâne în zona lor de influență și nu vor intra în structurile euro-atlantice.

Ucraina va fi desfăcută în provincii, cea „occidentală” probabil cu capitala la Lvov-ul catolic.

Analiștii de război (cei reali, nu de la TV) spun că trupele ruse vor ajunge la Odesa. Dacă se întâmplă asta, nimic nu-i va opri să intre până în Bugeac (sudul Basarabiei), deci la gurile Dunării, făcând joncțiunea cu Armata a 14-a, staționată în Transnistria.

În funcție de răspunsul NATO, războiul poate afecta direct Republica Moldova și România, mai ales bazele americane din Dobrogea. 

Abia de acum vor fi, probabil, refugiați reali, familii din Ucraina (care pot fi orice, ucraineni, ruși, români, maghiari, tătari, evrei ș.a.m.d.), oameni care se vor feri din calea dezastrului. Primul „val” a fost de oligarhi (care au plecat cu avioanele personale), al doilea, de ucraineni bogați, care au ieșit cu mașinile de lux, al treilea, de străini (mai ales indieni și pakistanezi) și familii din zona de graniță. Sunt ceva refugiați din orașele din zona Mării Negre, care au ajuns în Constanța și orașele din Dobrogea.

Posibil să se ajungă la un milion de refugiați în România, poate chiar mai mult. 

Dumnezeu să-i apere și să ne miluiască pe toți!