ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Paul Gabriel Andrei analizează tentativa CNA de a atrage ActiveNews într-o capcană și pune o întrebare pertinentă pe contul său de Facebook : „Încearcă CNA să intre pe un teritoriu unde nu are nicio atribuție?”. Redăm în continuare postarea sa:

„Redactorul-șef al Activenews, Victor Roncea, susține că a primit invitația de a participa la una dintre ședințele CNA - Consiliul Național al Audiovizualului - pentru a lămuri un articol de pe site-ul lor intitulat "Hoții de nemurire".

Consiliul Național al Audio-Vizualului, după cum spune și numele, nu are nicio competență pe partea de online.
În capturile de mai sus la punctul 3 se vede că era pe ordinea de zi discuția privind acest site și articolul său. Evident, cineva a făcut o sesizare în urma apariției lui.

Din ce știu eu și spun și legile, deocamdată internetul e un spațiu public, dar liber, nu există organism care să-l controleze. Și deși uneori se fac abuzuri, se comit ilegalități și e folosit uneori pentru lucruri reprobabile, el trebuie să rămână liber. E singura metodă prin care punctele de vedere diferite încă mai pot fi susținute fără să existe o cenzură așa cum se încearcă pe zona audio-video.

Lăsând la o parte unele simpatii sau antipatii față de respectivul site, chiar nu înțeleg ce caută pe ordinea de zi a CNA-ului. Poate cineva ne și lămurește.

Însă te poți gândi că acest organism a devenit unul incomod pentru instituțiile de presă conservatoare, atâta timp cât a ajuns membru cu puteri depline unul ca Mircea Toma, propus din partea USR, fost președinte la ActiveWatch, cel care în urmă cu câțiva ani făcea o comparație între Iisus și ISIS, organizația teroristă.

De aceea e nevoie să tragem toți un semnal de alarmă când vedem un derapaj indiferent de convingeri. Azi sunt unii, mâine alții la rând să fie sancționați pentru simple opinii.”