ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Monumentul lui Zelenski se clatină tot mai tare pe postamentul înalt. Îl zgâlțâie din toate buloanele tocmai cei care l-au cocoțat acolo.

Idolul nu le mai trebuie. Vițelul de Aur de la Kiev a devenit nu doar incomod și dăunător, ci chiar periculos (vezi Zaporojie).

Am arătat că prăbușirea lui Zelenski este iminentă.

Pentru aceasta, însă, este nevoie mai întâi de o operațiune de dez-idolatrizare. De dezvrăjire.

Înainte de a fi dărâmat, idolului trebuie să i se mutileze imaginea. Să i se smulgă de pe chip poleiala de aur pe care i-a lipit-o propaganda.

Eroului mitic de la Kiev trebuie să i se restituie chipul original, de actoraș jalnic care cânta cu penisul la pian spre amuzamentul mitocanilor.

Zelenski trebuie linșat chiar de publicul idolatru, dezmeticit din adorație și furios că a fost înșelat groaznic. Ca într-un act de reparație istorică.

Adevărații creatori ai monstrului vor sta pitiți în culise asistând la execuția ritualică și rânjind sardonic.

Intrăm în faza finală: colosala mașinărie de propagandă care l-a poleit pe Zelenski a dezvăluit mai întâi că, pe frontul din Ucraina, lucrurile nu stau deloc atât de bine pe cât tot ea spunea.

Că armata ucraineană este dezorganizată și prost dotată (în ciuda zecilor de miliarde de dolari cheltuiți de Occident), că nimeni nu știe de fapt unde ajung armele occidentale și că regimul corupt de la Kiev s-ar umple de bani din contrabanda cu armele primite ca ajutoare.

În faza a doua, mașinăria de propagandă a arătat că sancțiunile împotriva Rusiei nu doar că nu funcționează și nu slăbesc regimul lui Putin, ci se întorc ca un bumerang prost lansat, devastând economiile occidentale.

https://www.activenews.ro/opinii/Goarnele-anunta-Schimbarea-de-Macaz-in-Ucraina-175375

Faza a treia este rezervată demolării propriu-zise a idolului Zelenski. Ea a fost împărțită în două părți.

(Trebuie precizat aici că liderul de la Kiev nu are nici pe departe viclenia diabolică pe care tot mașinăria de propagandă i-a atribuit-o: omul este prostuț și, odată lăsat din brațe, cade în toate gropile spre care e împins.)

Prima parte a etapei a treia a fost rezervată distrugerii imaginii lui Zelenski în Occident. Pictorialul din Vogue, în care el și nevastă-sa postau ca niște vedete de cinema, în timp ce țara le era răvășită de război, a fost o capcană devastatoare.

Mesajul era evident și pentru un chior: Idolul de la Kiev este de fapt un cabotin. Adulatul Occidentului este doar un ahtiat de celebritate. Un războinic de mucava cu sclipici de Hollywood.

Distrugerea lui Zelenski acasă la el era însă o operațiune de Kompromat mult mai dificilă. Era nevoie de ceva care să zgâlțâie zdravăn opinia publică ucraineană.

Raportul exploziv al Amnesty International, în care regimul de la Kiev era acuzat de crime împotriva poporului său, a pregătit terenul pentru Lovitura de Grație.

Astfel, i s-a aranjat ahtiatului de popularitate de la Kiev un interviu de nerefuzat în Washington Post. Interviu în care Zelenski este împins să se laude cu abilitatea sa de politician, capabil să ia mari decizii istorice, oricât de dureroase ar părea ele pentru omul momentului.

El recunoaște că primise de la CIA toate informațiile care dovedeau că invazia rusă va avea loc. Inclusiv directorul CIA, William Burns a făcut o vizită la Kiev, în ianuarie, pentru a-l convinge.

În ciuda tuturor dovezilor prezentate de americani, Zelenski a continuat să minimalizeze pericolul unei invazii ruse. Motivul este halucinant: ar fi provocat panică și fuga compatrioților din țară, având drept consecință o pagubă economică (!) uriașă:

„Dacă am fi comunicat acest lucru... atunci aș fi pierdut 7 miliarde de dolari pe lună din octombrie trecut, iar în momentul în care rușii ar fi atacat, ne-ar fi cucerit în trei zile.”

(Remarcați diferența de persoană: NOI am fi comunicat – EU aș fi pierdut...)

Ce dezvăluie Zelenski este devastator pentru propria persoană: recunoaște că și-a sacrificat compatrioții de dragul economiei și al orgoliului SĂU.

După ce a lansat bomba interviului marți, Washington Post o și detonează, ca să fie sigur că vorbele lui Zelenski sunt percepute în toată monstruozitatea lor.

Drept care ziarul american publică joi un articol-capac în care disecă dezvăluirea liderului de la Kiev și valul de indignare pe care l-a provocat în Ucraina.

Articolul pare redactat după manualul de propagandă, fiind din acest punct de vedere o lecție a modului cum pot fi manipulați cititorii cu informații reale, dar punând accentele potrivite.

(Eterna obsesie pentru simboluri a Păpușarilor: Zelenski este executat chiar cu arma care l-a făcut mare – propaganda.)

*

Încă de la primele cuvinte, textul îl altoiește la gioale pe Zelenski, pentru a nu exista nici un dubiu care este rostul articolului.

„Până săptămâna aceasta, ucrainenii păreau să îl vadă pe președintele Volodimir Zelenski ca pe un om fără reproș, un erou național care a rămas la Kiev în ciuda riscului pentru securitatea sa națională pentru a-și conduce țara împotriva trupelor rusești invadatoare.”

(Concluzia evidentă a acestei prime fraze este că Zelenski NU este NICI fără reproș, NICI erou național...)

„Declarațiile pe care le-a făcut la Washington Post pentru a justifica de ce nu le-a prezentat ucrainenilor informațiile repetate ale SUA că Rusia avea intenția să invadeze au spart acest balon, provocând un val de critici publice fără precedent de la începutul războiului.”

(Remarcați că aura de erou a lui Z este comparată cu un „balon” – adică umflată artificial. Plus expresia „fără precedent” care caracterizează „valul de critici”. De acum,„precedentul” a fost creat – calea pentru critici este deschisă.)

„Oameni de rând au postat mesaje despre experiențele haosului și bejaniei de după invazie, pentru care erau nepregătiți, și descriu cum ar fi avut mai multe opțiuni dacă ar fi știut ce urmează.”

(„Oamenii de rând” amintesc flagrant de „oamenii muncii” indignați, evocați negreșit în toate execuțiile publice comuniste. Școala de propagandă sovietică nu se dezminte...)

„Figuri publice și universitari au scris mesaje critice aspre pe Facebook despre decizia lui (Z) de a minimaliza riscurile invaziei, afirmând că el poartă cel puțin o parte din răspundere pentru atrocitățile care au urmat.”

(„Figuri publice și universitari”, nu doar „oameni de rând” – adică indignarea este răspândită în TOT poporul. „Cel puțin o parte de răspundere” sugerează că Z ar putea să poarte TOATĂ răspunderea. Iar cuvântul „răspundere” sugerează automat ideea de „TRAGERE la răspundere”...)

După ce rezumă în câteva rânduri ideea principală a interviului – DE CE Zelenski nu a spus adevărul poporului – articolul din Washington Post continuă pe același ton de rechizitoriu stalinist:

„Numeroși ucraineni nu au acceptat faptul că Zelenski a acordat prioritate sănătății economiei în locul binelui lor și au afirmat că multe vieți ar fi fost salvate dacă guvernul ar fi pregătit în mod adecvat populația pentru război.”

(Dacă acuzațiile de până acum nu erau suficient de clare, Z este făcut acum direct răspunzător pentru CRIME împotriva propriului popor...)

Lungul șir al indignaților este deschis de o femeie, redactor șef la un site de știri ucrainean, care se declară „ofensată personal” de explicațiile lui Zelenski.

Și mesajele celor oripilați curg, curg, înșirate cu minuție sadică de Washington Post.

Le puteți citi singuri în original. Eu mă voi mulțumi să decupez fragmentele cele mai devastatoare la nivel subliminal pentru Zelenski, subliniind cuvintele cheie:

„Sincer, MI S-A ZBURLIT PĂRUL ÎN CAP când am citit ce a spus (Z) despre evacuare. Cum este posibil ca o persoană care ARE PE CONȘTIINȚĂ Mariupolul, Bucea și Hersonul să spună că o evacuare ar fi scufundat țara?”...

„NU A VRUT să pregătească țara de război pentru că I-A FOST FRICĂ SĂ NU PIARDĂ PUTEREA.”...

Neavertizarea civililor care trăiau în zonele amenințate de invazie, COPII, BĂTRÂNI, INFIRMI,„nu este o gafă, nici o eroare, nici o neînțelegere nefericită, nici o greșeală de calcul strategic – ESTE O CRIMĂ”...

(Nicăieri, nici cea mai mică sugestie că aceste mesaje ar putea aparține mașinii de propagandă rusești, trolilor...)

Pentru a păstra aparențele de echidistanță, dând astfel mai mare credibilitate atacului la Zelenski, Washington citează și câteva mesaje care – chipurile – îl apără pe liderul de la Kiev.

În realitate, ele au rolul să îl îngroape și mai mult: acuzând populația că nu a înțeles singură ce trebuia să îi comunice președintele țării, astfel de mesaje au rolul de a asmuți și mai mult furia împotriva lui Zelenki.

Iată:

„Toți cei care nu și-au făcut bagajele după ce au citit știrile despre rapoartele serviciilor de informații americane nu au NICI UN DREPT să pretindă că nu au fost informați.”

Sau:

„Cu toții am știut și am înțeles că vine războiul. Nici o declarație a lui Zelenski nu ar fi schimbat nimic semnificativ.”

*

ÎnJandarmul și Extratereștrii, invadatorii dintr-o altă galaxie, care aveau capacitatea de a lua chipurile oamenilor, infiltrându-se în cercurile de putere, sunt atacați de jandarmii conduși de Cruchot / de Funés cu niște tulumbe cu apă.

Făcuți ciuciulete, extratereștrii – cât erau ei de dotați cu puteri ieșite din comun – ruginesc. În câteva secunde, super-atleții încep să meargă poticnit și să își lase pe drum, căzute cu zgomot, câte o mână sau un picior.

În final, din extratereștri rămân doar niște mormane de fier vechi.

La Kiev, statuia Eroului se prăbușește într-un tămbălău infernal de tingiri și burlane ruginite.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews