ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pomenirea arhierească din 11 Iunie 2022 a Părintelui Justin a fost un eveniment mai deosebit decît în alți ani prin plinătatea de har și sentimentul pascal.

Mulțimea pelerinilor și obștea noastră s-au bucurat împreună cu inimă lină, cu pace hristică, cu trezvie, cu fierbințeala rugăciunii, cu frumusețea cîntărilor, cu agapa îmbelșugată și cu prezența foarte simțită a duhovnicului nostru iubit – Părintele Justin Pârvu.

Sute de oameni s-au spovedit și s-au împărtășit, au stat la priveghere pînă tîrziu în noapte și a fost o adevărată sărbătoare duhovnicească în care mulți și-au mărturisit minunile făcute de Părintele Justin în timpul vieții și după adormirea sa, și amintirile cu sfinția sa care le-au schimbat viața și i-au unit cu Hristos.

Bucuria din sufletele tuturor este mărturia cea mai evidentă a sfințeniei momentului.

Dumnezeu să răsplătească miilor de pelerini care și-au adus prinosul de dragoste la căpătîiul marelui duhovnic al unui neam răstignit și au arătat că prin rugăciune și ascultarea de Hristos și de Biserica Sa ei înșiși sînt florile și lumînările ce l-au împodobit. 


Părintele Stareț, Arhimandritul Hariton Negrea, în Altarul de vară

De asemenea, Mănăstirea noastră a lansat un volum cu Părintele Justin, conținînd texte teologice, dogmatice, imnografice și aforisme ale părintelui. Deocamdată primul stoc s-a epuizat, însă un altul va fi disponibil în următoarele săptămîni.

„Duhul Sfînt să binecuvinteze România!” (Arhim. Justin Pârvu)

La mulți ani, de ziua de naștere a Bisericii Ortodoxe!

Mai multe Fotografii la Mănăstirea Petru Vodă

VIDEO:

Citiți și Părintelui Justin Pârvu i se potrivește ceea ce spune Coșbuc într-un vers: „Sunt suflet din sufletul neamului meu". Pomenire la Petru Vodă. Joi, 16 iunie, se împlinesc 9 ani de la trecerea la Domnul a Duhovnicului Neamului