ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cine i-a plâns de milă lui Arafat că rămâne fără pâine după ridicarea Stării de Alertă s-a înșelat. După ce a condus Poliția COVID-ului, va conduce Securitatea Internetului.

Ridicarea bruscă a Stării de Alertă a uimit pe toată lumea. Puțini românii fost pregătiți pentru o asemenea eliberare totală. 

Supuși zilnic, timp de doi ani, unei canonade propagandistice înspăimântătoare, în care li s-a împuiat capul sistematic cu toate grozăviile, oamenii s-au îmbolnăvit de Terifită cronică. 

S-au învățat să își ducă zilele cu coada între picioare, cu capul în jos, cerșind cu ochi slugarnici, pe deasupra botniței, aprobare de la Stăpân pentru cel mai mărunt gest.

Dresajul a funcționat perfect.

Marcați de teroare, se tem acum să iasă din cuști. Le e frică de Libertate. Sunt speriați de Viață. 

Se simt dezorientați. Stăpânul a dispărut la fel de brusc precum apăruse. Oamenii îi duc lipsa. Tânjesc după gratii și după ordine.

Vasile Dâncu, om nu prost de felul lui (doar ticălos), a sesizat oportunitatea. 

A pregătit pe șest un proiect de Stare de Criză care să înlocuiască Starea de Alertă. Era vorba practic de un Certificat de Deces al democrației în România. De instaurarea efectivă, câtuși de puțin eufemistică, a unei sfinte Dictaturi Militare. 

Mai mult, odată cu Democrația urma să fie prohodită și îngropată și Suveranitatea, de vreme ce conducerea țării putea trece oricând în mâinile unor structuri străine.

Pretextul „Crizei” era Războiul din Ucraina. Pasămite, în timp ce Armele latră la granițe, Libertății trebuie să i se administreze un bocanc peste bot ca să tacă naibii din gură.

Dar proiectul de lege a fost dat în vileag de presă și a provocat un scandal imens. Dâncu a ieșit repede și a încercat să minimizeze daunele: e doar o ciornă de lucru care nu mai e de actualitate, o adunătură nevinovată de articole din proiecte de legi diferite, ca un jurnal roz în care o fată mare își strânge gândurile nubile visând la Zburători. 

Bref, nimicuri.

Lumea care intrase în panică (nu multă!) s-a mai liniștit.

(Când este epuizată fizic și psihic, Victima este dispusă să creadă tot ce îi spune Torționarul.) 

Oamenii s-au luat cu războiul, cu benzina, cu facturile și cu alte frici înlocuitoare ale COVID-ului.

O declarație a lui Vasile Cîțu de acum câteva zile a trecut aproape neobservată: șeful PNL speră ca proiectul lui Dâncu să fie adoptat săptămâna viitoare.

Dictatura trebuie bătută în cuie cât e caldă Frica.

*

 
De parcă Starea de Criză nu ar fi fost suficientă, din sertarele Infernului a fost scos un alt proiect drăcesc: crearea unei Platforme informatice care urmează să scaneze presa online, blogurile și rețelele sociale, chipurile pentru a descoperi și combate dezinformarea și propaganda pro-rusă, în contextul Războiului din Ucraina.

Potrivit Profit.ro, care publică în exclusivitate detalii despre proiect, respectiva Platformă va fi manipulată de un „grup de lucru” (denumire consacrată de Dictatura COVID) creat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și la care vor participa Guvernul României, CNA și mai multe ONG-uri.

(Ulterior, CNA a dezmințit că ar participa la acest proiect, deoarece obiectul muncii sale nu este Internetul. Cu toate acestea, pe 13 februarie 2022, Sorin Roșca Stănescu avertiza că în Parlamentul României se pregătește o extindere a competențelor CNA asupra spațiului electronic.)

Revenind la Platforma pusă la cale și – se pare – coordonată de Departamentul aceluiași Raed Arafat, aceasta va urmări și cenzura un talmeș-balmeș de teme, noțiuni, organizații și persoane.

Dacă dezvăluirile făcute de Profit.ro sunt reale, atunci nimeni nu va mai putea scrie pe internet (site, blog, Facebook, Instagram etc.) că „sprijinul României pentru Ucraina este o greșeală”, că „România este o colonie a Vestului”, că „NATO/UE sunt slabe”, că „democrația de tip vestic a eșuat”, că „NATO a provocat Rusia”... 

Nici măcar despre corupția membrilor puterii de la București (!).

Dacă vom mai fi vreodată liberi, toate acestea vor fi consemnate în cărțile de Istorie ca Tezele din Martie.

Practic, Internetul se va transforma într-o Cântare a României, Ucrainei, NATO și UE. Dacă ar fi trăit, Ceaușescu ar fi fost mai încântat decât de Ideile Ciuce ale prietenului său Kim.

În schimb, vor fi permise cu toată generozitatea postările despre rețete de omletă, drumeții, animale de casă (mai puțin despre pisicile rusești). În condiții speciale și sub o atentă supraveghere, se vor putea posta și bancuri...

*


În ziua în care Putin a invadat Ucraina, am scris (n-aș mai fi scris!) că „Războiul este un pretext și mai bun (decât COVID-ul) pentru a călca în picioare drepturile și libertățile oamenilor”.

Am avertizat (fi-mi-ar tastatura afurisită!) și că războiul va fi „pretextul pentru noi reguli draconice și un control total asupra Internetului”.

Control nu înseamnă doar Represiune și Cenzură. Ci și Propagandă dirijată.

Războiul este acoperirea perfectă pentru a legitima toate ororile.

Astfel, compania Meta a lui Zuckerberg, care controlează Facebook și Instagram, a decis să permită „temporar” postările care fac apel la violență împotriva rușilor sau instigă la asasinarea lui Vladimir Putin.

Să mai amintim că aceleași rețele sociale și-au făcut un titlu de glorie din a cenzura tot ce părea susceptibil să fie încadrat la „hate speech” (discurs dușmănos)?

Au fost de pildă eliminate sistematic orice informații, comentarii, critici despre originea islamică a teroriștilor care făceau băi de sânge în Occident (apropo: unde au dispărut teroriștii peste noapte?). 

La fel, au fost șterse toate informațiile despre valul de monstruozități (crime, violuri, jafuri) săvârșite de imigranți asupra populațiilor care i-au primit și i-au găzduit cu generozitate.

După cum sunt vânate și eliminate sistematic orice referiri la inechitățile și abuzurile săvârșite în numele unor categorii ideologice precum Corectitudine Politică, Teoria Critică a Rasei, Cancel Culture, Protejarea Minorităților, Intersecționalitate.

Însă „Moarte lui Putin” și „Moarte Rușilor” sunt permise.

După cum sunt permise răbufnirile de ură la adresa artiștilor ruși, care sunt umiliți și obligați să se lepede public de convingerile lor intime (cât de discutabile ar fi ele) pentru a-și mai putea face meseria.

(Cum Dostoievski a refuzat să se lepede de Putin, a fost interzis și el fără scrupule, ca o mâță moscovită.)

Până acum am fost supuși unei dictaturi cumplite în numele combaterii COVID. De acum, intrăm într-o dictatură și mai groaznică, în numele combaterii dictaturii rusești.

Putin este noul Goldstein din 1984, împotriva căruia se organizează „minute de ură”. 
 

Rusia este Eurasia (sau Estasia, după caz), dușmanul de moarte al Oceaniei.

Oceania este cea mai bună din toate lumile posibile peste care domnește Big Brother.

Iar noi, dumneavoastră și cu mine, suntem toți niște bieți Winston Smith care încercăm cu disperare să ne pitim prin cotloanele tot mai înguste unde nu ne aude/vede Fratele cel Mare.
 

Încercăm cu disperare să fentăm cenzura, scriind „COVID”, „pandemie”, „vaccin”, sau „NATO”, „UE”, „Ucraina” în toate felurile și cu toate hieroglifele posibile, încât nici noi nu mai înțelegem ce am vrut să spunem.

Ne mascăm Ideile cum ne-am mascat și Chipul. 

Acesta este planul diabolic: să mutilăm Cuvântul și să ne mutilăm pe noi, cei făcuți după chipul și asemănarea Lui. 

 
P.S. Recitind ce am scris, îmi dau seama că, în aceste vremuri de Război și Cenzură, nu ar mai rămâne mare lucru dacă ar fi să treacă prin Patul lui Procust pregătit de Iohannis, Ciucă și Arafat.

După operațiunea de Verificare și Sterilizare, textul de mai sus ar ajunge mai negru decât contractul dintre Pfizer și UE prezentat de Ursula.

De aceea, cu nădejdea naivă de a păcăli cenzura închei corespunzător:

„Moarte lui Putin! Welcome Kamala! Trăiască lupta pentru Pace! Nu trageți tovarăși!”