ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Maica Ecaterina Fermo se întoarce azi, la ora 13.00, în țărâna din care a fost zămislită, în sfântul lut al ctitoriei de maici a Părintelui Justin Pârvu de la Paltin-Petru Vodă, unde viețuia după ce a venit din Țara Sfântă, în urmă cu un deceniu. La Ierusalim devenise monahie chiar în mănăstirea Bunicii Maicii Domnului, cu binecuvântarea Părintelui Ilarion Argatu, în anii '90, cel care a și botezat-o ortodox, la 33 de ani.

Comentatorul ortodox Laurențiu Dumitru o surprinde într-un crochiu duhovnicesc din câteva fraze: „Am aflat de trecerea la Domnul a Maicii Ecaterina Fermo și inima a făcut un salt în trecut, în urmă cu mai bine de 12-13 ani, rememorând vremuri și locuri. Avea o râvnă fierbinte cum n-am văzut la mulți convertiți, avea curajul de a striga de pe acoperișuri lucruri care mai mult se șușoteau pe la colțuri despre „minunata lume nouă”. („Marea Resetare” de azi - n.n)

Maica Ecaterina părea un persoană dură, dar avea o căldură aparte, care nu se zărea de la depărtare. Într-o vreme mai povesteam telefonic despre una și alta, uneori mă lăuda și dădăcea în aceeași frază. Încă din vremea aceea se deplasa greu și purta crucea suferinței trupești.

Când voi auzi și reauzi cuvântul aramaic al Evangheliei: „Talita kumi” (titrat și pe cartea sa autobiografică), îmi voi aminti mereu de ea, căci Hristos i-a zis și ei: „Copilă, ție îți zic scoală-te!” (Marcu 5, 41). Maică Ecaterina, bucură-te de acum de Raiul pregătit de Domnul celor ce-l iubesc pe El și roagă-te și pentru noi!”

În urmă cu peste un deceniu, în timpul campaniei anti-cip a vrednicului de pomenire Părinte Justin, am avut bucuria să fiu alături de Maica Ecaterina, timp de un an, ca prieten, coleg de studiouri TV și conferințe, șofer și, încă din vremea lui Ceaușescu, „frate de cristelniță”, după cum spunea ea. Maica Ecaterina propovăduia, „cu râvnă fierbinte”, cuvântul devenit testamentar al Părintelui Justin Pârvu, ale cărui profeții, contestate de mulți înșelați - dintre care unii, mai la modă, primesc veritabile palme duhovnicești azi -, se împlinesc literă cu literă în zilele noastre.

Redăm aici, în video (mai sus) și transcriere (mai jos), una dintre aceste dovezi de mărturisire a dreptei credințe, de la Radu Moraru, pe vremea când apreciatul și bătăiosul jurnalist ținea la B1 TV talk-show-ul Nașul, care era cea mai urmărită emisiune din țară la ora aceea. Ulterior, și eu și Radu Moraru am fost îndepărtați din „presa centrală”, prietenii știu de cine.

„Măreață și minunată este lumea sfintei libertăți. În afara ei, cu neputință este mântuirea ca îndumnezeire a omului. Neapărat trebuie ca el însuși (omul), liber să se determine pentru veșnicie. Întreaga făptură tânjește către slobozirea dintru robia stricăciunii întru libertatea fiilor lui Dumnezeu” (Arhim. Sofronie, „Vom vedea pe Dumnezeu precum este”)  - amintea Maica Ecaterina într-un articol despre Părintele Justin Pârvu, ce mult l-a iubit, și cu care se va regăsi acum, în Ceruri, pentru a continua lupta pentru libertatea poporului român și împlinirea de fapte bune pe pământ.

Draga noastră Maică Ecaterina, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, păcătoșii!

DATA: 25-02-2009
EMISIUNEA: NAȘUL
POSTUL: B1TV
MODERATOR : RADU MORARU
INVITAȚI: VICTOR RONCEA
MAICA ECATERINA 

Transcriere aproximativă / Video mai sus

Radu Moraru: Bună seara, bun găsit la „Nașul”. Sunt Radu Moraru, o emisiune lungă aseară, dar am văzut cât de mulți oameni au fost interesați de subiectele de aseară. Astăzi, cum am anunțat, continuăm o dezbatere care sincer nu credeam că vă stârni atâtea valuri de audiențe, dar și de scrisori. Astăzi a fost o… nu știu dacă a fost urmare a emisiunii, dar s-a întâmplat ceva în Parlamentul României, și anume HG-ul acela satanic, cum îi spuneam eu în glumă, 1566, adică 1 + 5 = 6 și încă 2 de 6, am putea spune 666 în glumă, a fost trimisă înapoi la comisie pentru a fi din nou discutată. După cum știți, pe șest, pe final de mandat, Călin Popescu Tăriceanu a dat acest HG fără să existe însă o dezbatere în opinia publică. Și atunci noi ne-am gândit să facem această dezbatere și aseară ați văzut, Maica Ecaterina și Victor Roncea m-au combătut puternic când încercam să dau argumente pro-pașapoarte biometrice, sigur încercând să joc pe avocatul diavolului. În această seară ne-am gândit să chemăm și un deputat din Parlamentul României, să discutăm în continuare despre oportunitatea introducerii în România de asemenea documente. Se vorbește de pașapoarte biometrice, de permise de conducere și cu siguranță cu toții ne gândim și la ce spuneau verstele Bibliei legat de cifra fiarei, de acele implanturi care sperie pe toată lumea. E greu de crezut astăzi că în România ar putea cineva să fie de acord sau mulți să fie de acord cu aceste implanturi, adică să avem băgate pe sub piele niște cipuri care să conțină toate datele noastre. Discutăm în această seară despre tot. Aștept mesaje de la dumneavoastră, argumente pro și mai ales aș vrea să îi trezim pe cei care sunt pro în această seară și să ne scrie. Poate că argumentele lor pot fi mai puternice decât cele pe care le-am prezentat aseară, le vom prezenta și astăzi. (…) Viitorul omenirii e sumbru. O știm de 2000 de ani. În câteva clipe Maica Ecaterina și Victor Roncea la „Nașul”. Reluăm discuția lansată aseară.

Radu Moraru: Am revenit. Două emailuri: „Hai să fim serioși, cu ce deranjează un cip? De ce trebuie să ne prostim? Ce ar fi să ne întoarcem în peșteri, ce ar fi să renunțăm la electricitate? Chiar trebuie să ieșim în stradă pentru orice avans tehnologic? Manipulați vor fi numai cei slabi. E inevitabilă această schimbare. Suntem conduși de noi înșine sau trebuie un preot ca să ne spună ce să facem? Cât mai trebuie să rămânem în urmă?” spune Stan Radu Vasile, din Târgu Neamț. Bună seara. Multe mesaje după emisiunea de aseară, sunt multe argumente contra acestor implanturi, contra acestor cipuri din documentele noastre de călătorie. Până la urmă credeți că interpretăm bine versetele din Biblie? Credeți că marii cărturari au înțeles cu adevărat sensul acelui verset în care vorbim de numărul fiarei?
Maica Ecaterina: E o problemă foarte delicată. E ca un reziduu al discuției dumneavoastră în sensul că s-a creat așa un fel de peliculă, să îi spunem, asupra țării noastre. Ea funcționează de vreo câteva sute de ani, nu de acum. Și pelicula acoperă capacitatea noastră de penetrare în divin. Spre divin. De aceea punem sub semnul întrebării orice fel de cuvânt care vine din partea unei autorități bisericești, chiar a Bibliei în sine. Dispute interminabile, în foarte mare parte sunt datorate celor două războaie mondiale și a activității umane între cele două războaie mondiale, a căderii absolute din perioada aceea, cu pecetluirea definitivă a comunismului din țara noastră. Și atunci acest tip de gândire pe care dumneavoastră l-ați aruncat în eter acum…. deci, pe scriptă, noi funcționăm ca 87% popor ortodox. Îmi plânge sufletul de durere a acestor cuvinte. Biserica nu mai prididește să bage în pangare și în librării cărți doveditoare a celor 2000 de ani de creștinism pe pământul ortodox român. Că suntem creștinați de 2000 de ani de Sfântul Apostol Andrei. Aici este…
Radu Moraru: Credeți că biserica a pierdut competiția cu mass-media?
Maica Ecaterina: Absolut. Și atunci astfel de întrebare, e… îmi cer iertare, că vine din partea dumneavoastră, vă stimez, vă apreciez munca pe care o faceți… e o mărturisire, și e extraordinar de mare lucru în zilele noastre, dar ea vine cu un mare semn de întrebare…
Radu Moraru: Știți ce presupune meseria mea? Să fiu de multe ori avocatul diavolului.
Maica Ecaterina: Da. Nu uitați că sunt nepoată și fiică de ziarist, cunosc problema. Dar ce facem cu sufletul românesc care era ancorat până mai acum 2000 de ani, atât din punct de vedere religios, cât și din punct de vedere civil, zi de zi…
Radu Moraru: Să vă dau un răspuns. Aș fi de acord, pe de o parte, cu aceste documente cu cip, nu aș fi de acord să mi se bage în corp nimic străin, electronic, nicio antenuță. Nimic. De ce credeți că odată ce se introduc aceste documente, suntem prinși în acea capcană în care nu vom putea să ne mai opunem și vom cere să fim implantați?
Maica Ecaterina: E vorba de o influență extraordinară care se petrece încă începând din momentul în care codul de bare s-a aruncat pe piață. Vă rog să mă credeți că eram din acei partizani care au aruncat prima dată în rândurile creștinismului ideea feririi de astfel de obiecte care conțin codul de bare.
Radu Moraru: Astăzi ai muri de foame, că toate conțin codul de bare.
Maica Ecaterina: Efectiv despre asta e vorba. În sprijinul acesta sunt zeci de articole și de scrieri ale sfinților părinți trecuți, ale sfinților părinți din zilele noastre, din secolul 20… numai un singur fragment vă citesc…
Radu Moraru: În America ați fost vreodată?
Maica Ecaterina: Nu, mulțumesc lui Dumnezeu că n-am ajuns acolo.
Radu Moraru: De ce spuneți așa?
Maica Ecaterina: Pentru că o consider o țară care sub titulatura de democrație și libertate acoperă extraordinar de bine niște orori monstruoase. Și libertatea e o chestie, un drept dat de Dumnezeu omului.
Radu Moraru: Nu exagerăm aici?
Maica Ecaterina: Domnul Radu Moraru, avem liberul arbitru să alegem. Ce credeți că avem liberul arbitru să alegem cu PSD sau cu PNL? Nu. Să alegem să fim cu Dumnezeu sau cu diavolul. Radu Moraru: Și credeți că americanii au ales să fie cu diavolul?
Maica Ecaterina: Nu. Deci este o țară în care conducătorii și elitele…
Radu Moraru: Dați-mi altă țară unde nu e ca în America?
Maica Ecaterina: Nu prea mai găsim.
Radu Moraru: Cică găsim, dacă a zis papa că aici e Grădina Maicii Domnului… De ce o fi zis așa?
Victor Roncea: Pentru că este, pe de o parte, din tradiția noastră ortodoxă.
Maica Ecaterina: Vedeți dumneavoastră, timp de câteva, o mie și ceva de ani s-a discutat mereu, domn'e, Biserica trebuie să își vadă de rugăciunea lor, de Doamne miluiește, și să lase politicul în pace. Problema, dacă o privești de la începuturile creației, de la facere, de la momentul căderii lui Lucifer, revenind la textul pe care l-am spus ieri, titulatura de 322 te duce la facere, căderea lui Adam, și căderea lui Lucifer din titulatura de înger al lui Dumnezeu, în diavol pe pământ, asta e dorința. În dedesubt e aberant, e anacronic, să vii la o televiziune mondenă în zilele noastre și să spui, domne, vezi că ăia se luptă cu diavolul. Pare aberant. Luăm însă seria întreagă de filme făcute, care s-au strecurat…
Radu Moraru: Deci diavolul v-a luat-o înainte ca discurs.
Maica Ecaterina: Totdeauna face asta.
Radu Moraru: De ce o fi lăsat Dumnezeu competiția asta pe pământ, și tot timpul diavolul să aibă un pas înainte?
Maica Ecaterina: Dar nu e un pas înainte. Pentru că eu vă pot spune din experiența proprie… viața mea n-a fost o viață ușoară la început și nici o viață lipsită de periculozități în sensul acesta.
Radu Moraru: Pentru cei care nu știu, ați fost actriță, ați avut o viață tumultuoasă, poate facem și o emisiune o dată.
Maica Ecaterina: Mulțumesc, nu mă deranjează. Chiar mă bucură. Pentru a vedea omul că dintr-un exponent și un practicant aproape fără voie al satanismului, se poate ajunge un slujitor al lui Dumnezeu.
Radu Moraru: Dar atunci nu era diavolul cu atâtea televiziuni…
Maica Ecaterina: A, mulțumim…
Radu Moraru: În România nu aveați decât două ore.
Maica Ecaterina: Aveam altele. Uite un spiritist, uite un yoga, uite un paranormal, uite un bioenergie… asta a fost toată creația asta newageistă în care eu m-am format în tinerețea mea, și mult înainte… anii ’60 să ne amintim, formația Beatles, care a pus bazele rockului și a muzicii psihedelice din ziua de astăzi, formația Beatles îl are ca mentor pe unul dintre cei mai sataniști oameni din lumea asta, de altminteri creator al cultului satanic…
Radu Moraru: Cine?
Maica Ecaterina: Aleister Crowley.
Radu Moraru: Dar Beatles a făcut o muzică atât de frumoasă…
Maica Ecaterina: Da, ca să atragă. Pentru că diavolul nu va veni la sfârșit… nici microcipul nu va veni cu forța. Toți ne vom duce.
Radu Moraru: Dacă vei fi șantajat… dacă nu te primesc în spital fără cip, ai de ales între a muri și a pune cipul.
Maica Ecaterina: Dacă ai conștiință creștină… pentru asta am ieșit aici, în fața telespectatorilor, pentru a striga către 23 de milioane de oameni. Dacă m-or auzi măcar 3, și vor crede, să se trezească la conștiința adevăratei credinței creștine, a adevăratei meniri pe pământ a omului. Omul, zice Psalmul 1 al lui David, cu puțin l-ai micșorat Doamne pe om față de înger. Oare ce o fi vrut să spună David aici? Ce e omul până la urmă? Și de ce suntem veniți aici pe pământ?
Radu Moraru: Ca să pierdem în final bătălia cu diavolul.
Maica Ecaterina: De ce să o pierdem?
Radu Moraru: Păi el are toate. El poate să vină cu cipul, el poate să vină cu toate…
Maica Ecaterina: E o provocare. Pentru că în smerenie, în binecuvântare, în umilință, în rugăciune… unde sunt 2 sau 3, e și Dumnezeu cu ei.
Radu Moraru: Este întotdeauna Dumnezeu cu noi atunci când discutăm despre…. chiar și despre acest subiect. Dar întrebarea e așa, un om care are cip credeți că nu poate să fie milos?
Maica Ecaterina: Nu, nu mai poate să fie nimic. Spune telespectatorilor despre cazul pe care îl știi din America referitor la colegul nostru…
Victor Roncea: Sorin. Da, e vorba de un caz foarte grav care a fost relatat în presă foarte fugar și tot la modul acesta derizoriu. Un român, întâmplarea face să fie român, a făcut o glumă nepotrivită într-un avion din Statele Unite, în sensul că vorbind la telefon, stewardesa l-a rugat să închidă telefonul, și el a spus, e doar un telefon, nu e o bombă.
Radu Moraru: Dar cumva a glumit? Că știrea venise că e o bombă.
Victor Roncea: E posibil să fi fost înțeles greșit, sau stewardesa să fi vrut să fi înțeles greșit, dar pur și simplu i-a făcut-o, atunci chem FBI-ul, ceea ce a și făcut. De la o simplă conversație la telefon, omul a ajuns la Guantanamo, implantat cu cipuri, bătut, interogat…
Radu Moraru: Implantat cu cipuri?
Victor Roncea: E obligatoriu în zona în care a fost. Un cetățean român, e vorba de Sorin Ifrim, despre care nu știu cât s-a auzit în România sau la Ministerul de Externe.
Radu Moraru: Și el ce face?
Victor Roncea: A fost arestat, între timp a fost eliberat în urma mărturiilor unor apropiați, după lungi interogatorii, în stilul Guantanamo…
Radu Moraru: Și cipul încă îl mai are în organism?
Victor Roncea: Are la ora aceasta două cipuri în organism, implantate în zona pieptului, care îi controlează mișcările.
Radu Moraru: Deci el e eliberat sub supraveghere?
Victor Roncea: Cam așa ceva. Nu s-a terminat procesul, e în continuare potențial „terorist”.
Radu Moraru: M-a mirat faptul că ai noștri când au scos acest HG, cu introducerea acestor pașapoarte, au evitat din start anumite instituții, Parlament, SRI, SIE, Curtea Constituțională…
Victor Roncea: Au evitat în primul rând orice dezbatere publică.
Radu Moraru: Dar de ce n-au propus o lege, domne, hai să punem cipuri infractorilor ăstora care au comis crime, violuri?
Maica Ecaterina: Pentru că nu e vorba de asta. Asta e o undercover/acoperire. E o manevră…
Radu Moraru: Credeți că urmăresc un scop precis clar?
Victor Roncea: Absolut. Pe termen lung.
Radu Moraru: Care e scopul lor?
Victor Roncea: Controlul total al omenirii. În momentul în care se știe ce brânză vinde oierul nostru din munte, de ce trebuie oierul nostru să își pună codul de bare pe brânză? Ca să se știe la câte grame vinde și câte persoane cumpără? E o aberație mondială prin care se dorește controlul total. Dacă Stalin ar fi avut posibilitatea să impună această tehnologie, credeți că ar mai fi murit vreodată comunismul? Mă îndoiesc. Dacă în 21 decembrie 1989 cei care au ieșit în stradă aveau cipurile sub o formă sau alta, credeți că ar fi îndrăznit să mai iasă pe stradă? E o formă de dictatură.
Radu Moraru: Vă dau niște elemente noi. Mirela Sofronie spune, „o directivă a Uniunii Europene spune că măsurile obligatorii a fi introduse prin directive ale Uniunii Europene nu vor face obiectul unei dezbateri”. Asta înseamnă că ceea ce ne obligă Uniunea Europeană, Guvernul nu mai supune dezbaterii, ci pur și simplu asta trebuie introdus.
Victor Roncea: E teroare. Am aici opinia Grupului european de etică în știință și noi tehnologii către CE, care cere dezbatere între 18 și 36 de luni.
Radu Moraru: Data introducerii s-a amânat de Guvern de 4 ori, din 2005 până acum.
Victor Roncea: Dar ei nu au făcut dezbaterea, deși s-a amânat.
Radu Moraru: Aici e vina Guvernului.
Victor Roncea: Evident. Dar vedeți când spunem chestia asta cu europenii, s-a transformat Bruxelles-ul în Moscova, e „lumina de la Răsărit”? De ce trebuie să ne aplecăm cu toții în fața Bruxelles-ului?
Radu Moraru: Da. Eu spun că Guvernul nostru trebuia să facă o dezbatere, băi Bruxelles nu pot să introduc în România, că uite ce spun ai noștri.
Victor Roncea: Uitați ce spune Varujan Vosganian, ministru la data respectivă, care a contribuit și el printr-o semnătură pe o ordonanță similară, din 18 decembrie, cum își bate joc el de români. Astăzi s-a dezbătut în Senat problema acestor pașapoarte…
Radu Moraru: Nu, s-au dezbătut doar niște corecturi la aceste… nu s-a discutat dacă să se oprească această HG.
Victor Roncea: Evident. Dar cred eu că dacă nu exista această dezbatere publică de ieri-seară, dacă nu ieșeau niște nebuni în stradă de două ori, dacă nu era apelul părintelui Iustin, poate totul trecea neobservat.
Radu Moraru: Ce a zis Varujan Vosganian?
Victor Roncea: A atras atenția că „orice superstiție vine din lipsă de informare, ceea ce generează teamă, și eu cred că ar trebui să mai cumpănim și să facem o dezbatere”. Păi de ce n-a făcut-o când era în Guvernul României?
Maica Ecaterina: Dar despre care superstiție ar fi vorba?
Victor Roncea: Un alt senator, Toni Greblă, afirmă: „În realitate datele incluse în pașaportul electronic sunt de două categorii, o fotografie care există și în prezent, și amprentele de la două degete”. Păi acest senator PSD e chiar o greblă, pentru că nu știe nici măcar normele metodologice. E vorba de amprentele tuturor degetelor, de amprenta facială, oculară… toate electronice.
Maica Ecaterina: Deci amprentele nu se iau ca pe vremuri așa. Dar să venim cu informația, noi am participat la întâlnirea de la AZEC (Asociația Ziariștilor și Editorilor Creștini - n.n.), unde doi domni colonei de la MAI au venit să ne expună datele de pe pașaport cu obiectul în mână. Și ne-au spus, conține 52 de măsuri de securitate. S-a întrebat din sală, astea sunt incluse în microcip? Nu, microcipul e aparte. Microcipul conține antenă. Acolo înăuntru e un text. Nu se știe ce scrie acolo. Nu ni se spune.
Radu Moraru: Păi trebuie să conțină antenă ca să poată fi citit.
Maica Ecaterina: Da, dar poate să fie citit de la distanță.
Radu Moraru: Vă citesc ce aflu de la Mirela Sofronie: „Nu este nicio legătură între nr. 666 și elementele din cip de tip RFID. Datele nu se pot citi decât de la maxim 20 de cm. Apoi degeaba citești, că datele sunt criptate. E așa-numitul pki, public key infrastructure”.
Victor Roncea: Îi recomand Mirelei să intre pe internet… arma asta a adevărului, dar și a minciunii, și să caute pe youtube.
Maica Ecaterina: Dumneavoastră știți cum se numește computerul de la Bruxelles? Fiara! The Beast.
Victor Roncea: Să spunem că e o poreclă.
Radu Moraru: Nu sunt prea multe fiare acum?
Maica Ecaterina: Bine, dar pe aia chiar o cheamă Fiară. Iar pe microcipulețul acesta pe care noi vrem să îl purtăm tot timpul, așa cum pe umărul drept se așează îngerul de la botez….
Radu Moraru: Mă gândesc că internetul acesta, care nu mi-ați spus a cui armă e…
Victor Roncea: În momentul în care e propovăduit adevărul, e, grație lui Dumnezeu, arma adevărului.
Maica Ecaterina: Din partea mea veți vedea lucrul acesta, că Dumnezeu folosește chiar armele diavolului pentru ca să te aducă la el.
Radu Moraru: Deci Diavole, te-am păcălit cu arma asta, internetul.
Victor Roncea: Deci pe youtube să tasteze 3 cuvinte, cloning, RFID, passport, și o să dea de o filmare a unui hacker american…
Radu Moraru: Avem și noi imaginile, poate clona aceste…
Maica Ecaterina: Dar de la 100 de metri, 200 de metri, nicicum de la 20 de cm.
Radu Moraru: Întrebarea mea e de ce o antenă, pe care o avem și noi acum…?
Maica Ecaterina: Da, numai că se dau erori.
Radu Moraru: Dar de ce antena asta e bună și antena asta pe care o are acel cip din pașaport nu e bună?
Maica Ecaterina: Dar nu spune nimeni că e bună. S-au introdus toate aceste măsuri și se vor introduce până la momentul final al implantării în corp. Nu înseamnă că buletinul sau pașaportul e diavolul în el. Nu înseamnă că mi-am pierdut identitatea definitiv și mi-am pierdut mântuirea, dacă eu iau acest lucru. E vorba de faptul că e o obișnuință.
Radu Moraru: Zice așa: „adevărata credință nu înseamnă bigotism. În legislație există posibilitatea procurării unui pașaport temporal, valabil 6 luni, fără cip”.
Maica Ecaterina: Da, așa este.
Radu Moraru: „Nașule, mai bine fă o emisiune despre șpăgile care se dau pentru a ocupa un post de preot în București sau oriunde în țară”.
Maica Ecaterina: Să ne lase doamna Mirela, să se ducă, poate se gândește că mai există și mănăstiri…
Radu Moraru: Dar să știți că și eu am auzit de șpăgi.
Maica Ecaterina: Pădure fără uscături nu există. Dar nu asta e discuția. Biserica e și ea o instituție cu oameni ca și noi. Ca și oricine.
Radu Moraru: Și Burkina Faso și China și India au aceste pașapoarte electronice.
Victor Roncea: Tocmai asta e problema. Dar în China nu există un popor creștin ca în România, nici în Burkina Faso. Și asta ar trebui să înțeleagă…
Radu Moraru: Ziceți că în religia noastră, e clar că aceste pașapoarte biometrice reprezintă acea etichetă a fiarei despre care vorbește Biblia.
Victor Roncea: Nu o spun eu, o spun mari duhovnici și mari sfinți.
Maica Ecaterina: O spun de la 1600. Eu propun ce am propus… ca și monarhie, eu locuiesc în Israel. Dar totuși îndrăznesc, în ciuda faptului că locuiesc acolo, îndrăznesc să cer BOR, dacă sunt de acord cu parlamentarii, cu guvernele mondiale, să scoatem sfinții părinți din calendare. Din moment ce nu ne mai interesează părerile lor.
Radu Moraru: E vreun sfânt părinte care să fie de acord?
Maica Ecaterina: Nu există așa ceva.
Victor Roncea: Un sfânt părinte nu este, dar s-ar putea să fie un sfânt Sinod care să fie de acord, pentru că vin vești proaste de la Patriarhie, anume că Patriarhia Română, ceea ce ar fi un precedent în lumea ortodoxă, ar putea fi prima Patriarhie…
Radu Moraru: Nu e precedent. Serbia a introdus.
Victor Roncea: Eu vorbesc de poziția patriarhiilor. Nici Biserica Ortodoxă sârbă, nici cea rusă, ucraineană, greacă, rusă, bulgară… nu au acceptat vreodată.
Maica Ecaterina: La început s-au opus.
Victor Roncea: Niciodată nu au acceptat. Dimpotrivă, au respins de la bun început.
Radu Moraru: Rusia a introdus de peste un an, Grecia a introdus și ea…
Maica Ecaterina: Asta vorbim la nivel guvernamental. Biserica a fost forțată să primească aceste lucruri. Din Biserică sunt și ei cei care circulă peste granițe și își iau pașaportul respectiv, și cei care susțin, domne, nu? Deci există și posibilitatea, de exemplu, în Moldova s-a făcut referendum și s-a ajuns la concluzia, pentru a obține dreptul de a nu avea CNP și nici buletinul cu CNP, au cerut Guvernului și s-a aprobat, o perioadă…
Victor Roncea: E o perfidie a guvernului comunism de la Chișinău, care înțeleg că va fi aplicată și la București. Despre ce e vorba? Patriarhia Română am înțeles că va da mâine un comunicat prin care va sugera Guvernului să dea posibilitatea alegerii. La ora aceasta e obligatoriu să ai pașaport cu cip. Și nu e vorba numai de pașaport, e vorba de permis auto și din 2011 de carte de identitate. (Dumnezeu a rânduit să se tot amâne acest termen. Până acum. - n.n.)
Radu Moraru: Crezi că până la urmă vom fi obligați?
Victor Roncea: Păi la ora asta suntem obligați.
Maica Ecaterina: Dacă luați celelalte țări.
Victor Roncea: Din 2011 o să avem cu toții cărți de identitate cu cip.
Maica Ecaterina: Noi am participat la întrunirea asta unde au fost cei doi reprezentanți ai MAI care ne-au certificat, toate datele prezente în pașapoartele din momentul acesta vor fi prezente în buletinele care vor fi gata pe întreg teritoriul României, în 2011. Care va să zică că ele deja sunt în lucru.
Radu Moraru: Dar dacă acceptăm acest compromis? Se vorbește de foarte mulți ani să ai un singur card, pe care să ai toate datele. Cei de la bancă vor citi doar date de bancă, cei de la Poliție doar elementele de poliție, cei de la Sănătate doar date de sănătate. În sensul că nu va exista niciun organism care să poată citi toate datele.
Victor Roncea: Și într-o zi ca să eviți posibilitatea de a-l pierde, se va implanta, că e mai simplu.
Maica Ecaterina: La noi au apărut ceasurile astea, la metrou, de exemplu. Sunt niște ceasuri. În loc de cartela de intrare la metrou, dar și la RATB, tramvai, tren, autobuz, orice, vei avea acest ceas.
Radu Moraru: Să vă dau un alt exemplu.
Maica Ecaterina: I-a fost luat un interviu unui tânăr care a zis: „O, dar ce minunat! Până acum îmi cădea tot timpul din blugi, acum îl am în ceasul de la mână și am terminat”.
Radu Moraru: De fapt aici e întrebarea. Eu cred că totuși e libertatea noastră. Unii vor prefera să aibă acest card în buzunar tot timpul. Alții vor prefera, domne, știi ce, mă mai duc la piscină… știți că în cluburile de lux se dă o brățară pe care o pui acolo două săptămâni, dar cu brățara aia care are și cip, te duci comanzi mâncare, băutură și acolo ți se contorizează toate notele de plată. Când ești în chiloți nu trebuie să umbli cu portofelul la tine, cu cheia de la hotel…
Maica Ecaterina: Dar ce facem cu miile de implanturi care s-au făcut deja?
Radu Moraru: Deci până la un punct e de bine.
Victor Roncea: Acestea sunt argumentele celor care încearcă să ne manipuleze. Dar există și o metodă inteligentă de a evita toată această poveste. Că dacă ai cipul la tine scapi. În accident…
Radu Moraru: Aici să știi că sunt de acord.
Victor Roncea: Da, dar există o metodă mult mai simplă. Stocarea de date. Fiecare dintre noi e într-o bază de date.
Radu Moraru: Tu cazi pe stradă, n-ai niciun act la tine…
Victor Roncea: De aia ni s-a cerut să avem buletinul cu CNP.
Maica Ecaterina: Dar hai să scoatem antena din microcip, hai să scoatem datele… 0101 devine 4, nu 6.
Radu Moraru: Dar 0101 e un sistem binar… lumea de astăzi, totul e bazat pe sistemul binar.
Maica Ecaterina: Există o grupare de ciberneticieni japonezi, creștini… pentru că creștinismul s-a răspândit, apropo… e unul din semnele care se explică în Biblie înainte de venirea ca tot globul pământesc să aibă 666, numărul fiarei, trebuie să se transmită toate datele creștine la tot globul pământesc.
Radu Moraru: Adică dumneavoastră sugerați că practic se urmărește și numărarea creștinilor, identificarea creștinilor? Cum se făcea identificarea evreilor cu steluța respectivă?
Maica Ecaterina: Exact.
Victor Roncea: Cipul poate înmagazina mai multe date. Inclusiv dosarul tău personal, în care scrie: ești ortodox, ai ochelari, nu îți place de Călin Popescu Tăriceanu și așa mai departe.
Radu Moraru: Mie-mi place de Călin Popescu Tăriceanu.
Maica Ecaterina: Da.
Radu Moraru: Dar mai citiți-mi un pic versetul din Biblie…
Maica Ecaterina: Plecăm în Vechiul Testament unde la David…
Radu Moraru: Mai e valabil Vechiul Testament?
Maica Ecaterina: Cum să nu?!
Radu Moraru: Am auzit de multe ori oameni care spun, domne, eu trăiesc după Noul Testament, nu după Vechiul.
Maica Ecaterina: Acei oameni trăiesc după capul lor. Fac o biserică a lor, o credință a lor și mulți din românii pe care i-am auzit, de foarte proastă factură, au spus, eu am credința mea, în sufletul meu, eu fac ce vreau eu, gândesc cum vreau eu, mă ghidez după anumite cărți, nu după ce spune popa… deci aceste conlucrări…
Radu Moraru: Adică toți avem un mod de a trăi propriu. Ce spune în Apocalipsa, Noul Testament…
Victor Roncea: 13, cu 16-17. „Și ea îi silește”, deci fiara despre care vorbeam, The Beast, în engleză, cum ați speculat dumneavoastră…. „și i s-a dat ei să insufle chipului fiarei”. Deci există un chip al fiarei, separat de fiară. Chipul fiarei există, acest ecran minunat pe care noi tot îl urmărim.
Radu Moraru: Care e nuanța aici, cine e fiara și cine e chipul fiarei?
Maica Ecaterina: 666.
Radu Moraru: Îl ștergem pe Călin Popescu Tăriceanu de aici, că l-au șters și românii din memoria recentă. Avem așa, fiara și chipul fiarei.
Maica Ecaterina: Vedeți, i s-a dat ei, acestei fiare, să insufle Duh chipului fiarei.
Radu Moraru: Deci fiara trimite Duh chipului fiarei.
Maica Ecaterina: „Și să grăiască acel chip al fiarei. Și să îi omoare pe toți câți nu se vor închina chipului fiarei”.
Radu Moraru: Cine să omoare, chipul fiarei…?
Maica Ecaterina: Să omoare pe toți câți nu se vor închina chipului fiarei.
Radu Moraru: Deci fiara omoară pe toți cei care nu se vor închina chipului fiarei.
Victor Roncea: Deci care nu acceptă cipul.
Maica Ecaterina: „Și ea îi silește”, ea, fiara…
Radu Moraru: Deci toți cei care sunt cu chipul fiarei, ăștia n-au treabă. Sunt exceptați.
Maica Ecaterina: „Și ea îi silește pe toți, pe cei mici, pe cei mari, pe cei bogați, pe cei săraci”, ea fiara adică, „slobozi, robi, să pună semn pe mâna lor…”
Radu Moraru: Deci frunte sau mâna dreaptă.
Victor Roncea: Și e bine de observat că această companie, VeriChip, care implantează cipuri în America, recomandă implantarea în mâna dreaptă.
Radu Moraru: Am văzut că sunt unii care au făcut cercetări și au zis, domne, cea mai bună poziție pentru acest cip este sub scalp, adică sub pielea capului, sau pe mâna dreaptă. Asta e o coincidență, să zicem.
Victor Roncea: O altă coincidență.
Radu Moraru: Sau băieții au studiat Biblia și au zis, dacă Biblia ne indică acolo, hai să facem acolo. Ori la mișto, ori…
Maica Ecaterina: Dar știți cine e firma care se ocupă cu asta? Mondex. Mon, e jumătatea din money, bani, și dex, dexter, dreapta. Deci banii la mâna dreaptă. „Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei”.
Radu Moraru: Deci toți acești oameni, doar ei vor putea vinde sau cumpăra.
Maica Ecaterina: Care au numele fiarei. Deci toți care au un număr, e vorba de numele… deci pe mine mă cheamă Maica Ecaterina sau Monica Femă, pe el îl cheamă 666. Pe fiară.
Radu Moraru: Dar fiecare va avea alt număr.
Maica Ecaterina: Alt număr da, dar tradus în dedesubt e 666.
Victor Roncea: E vorba de pecete.
Radu Moraru: Codul de bare înseamnă un infinit de numere, dar au toate 666 comun, ca simbol.
Maica Ecaterina: Da.
Radu Moraru: Deci aceștia, care vând și cumpără, au 666.
Maica Ecaterina: Asta spune Apocalipsa. Pentru că e numele, sau numărul numelui fiarei. Deci spune clar. Și numărul este, „aici e înțelepciunea, cine are pricepere să socotească că numărul fiarei e număr de om, și e 666”.
Radu Moraru: 666. Aceștia sunt toți care vor avea un semn în frunte sau mâna dreaptă, ei, doar ei vor putea să vândă și să cumpere, și toți au numele numărului fiarei, adică un număr, 666. Știți ce înseamnă asta? Un fel de OK. Se vede colegii? Cică semnul acesta înseamnă 3 de 6. 666.
Maica Ecaterina: Da, așa este.
Victor Roncea: O altă coincidență.
Radu Moraru: Dar ce pățesc ceilalți?
Victor Roncea: Ceilalți suntem noi, care trebuie să ne opunem.
Radu Moraru: Dar ce spune Biblia pentru ceilalți?
Maica Ecaterina: E vorba de apelul Părintelui, că de aici am pornit.
Victor Roncea: Avem astăzi un nou apel al Părintelui Justin. Care practic a fost un avertizor public. Pentru că dacă dânsul nu făcea acel apel memorabil de pe 14 ianuarie, la ora asta nu vorbeam despre cip, Patriarhia evita la ședința sfântului Sinod să se adreseze statului, și în Senat trecea totul pe șest. Și maică, vă dau apelul de astăzi.
Maica Ecaterina: Da, primul apel, era vorba de apelul către creștinii care cunosc Biblia, care înțeleg…
Radu Moraru: Restul, ce se întâmplă?
Maica Ecaterina: Spune Părintele Justin: „Apelul acesta pe care l-am făcut eu împotriva cipurilor biometrice și care a fost atât de controversat, nu l-am făcut ca să înspăimânt pe nimeni. N-am vrut să îngrozesc pe nimeni. N-am vrut să terorizez mintea nici a bogatului, nici a săracului, nici a înțeleptului, nici a neștiutorului, ci am vrut să amintesc acestui popor de unde a plecat. Că în venele lui curge un sânge românesc și curat ortodox. Care nu poate să îngenuncheze în fața cotropitorilor nu numai a trupului acestuia pe pământ, ci prin dictatura aceasta a tehnicii, ei ne cotropesc sufletele noastre asupra cărora nu au niciun drept. M-am adresat către cei care nu și-au stins cu desăvârșire flacăra credinței în inimile lor. Cu multă durere sufletească spun, și îmi cer scuze că trebuie să fac această observație prin care nu incriminez și nu învinuiesc pe nimeni, dar mă doare sufletul să văd atâta nepăsare și ignoranță din partea elitelor acestui neam, din partea oamenilor de cultură, laici sau clerici, care prin tăcerea lor săvârșesc o lepădare de Biserică și de neamul în care s-au născut. Simplul creștin ortodox parcă e mai atent la aceste greutăți. Participă cu mai multă durere decât participă chiar preotul lui. Stând în afara tuturor acestor conflicte, nepăsători față de oaia care e sfâșiată de ogor, sau la distanță, și se uită cum o devorează lupii. Cu multă durere am sesizat că cei mai mulți dintre părinții noștri parohieni nu au luat nicio măsură, măcar câtuși de puțin să facă cunoscute niște momente grele în istoria noastră.”
Radu Moraru: Bun, să vă arăt și eu două materiale interesante, care cred că se completează. În exclusivitate filmate de Victor Roncea, primul cu Părintele Arsenie Papacioc și al doilea cu Părintele Justin Pârvu. Hai să vedem imaginile. Sunt subtitrate…
Reporter: „Părinte, cum ne îndemnați să luptăm acum împotriva însemnării acesteia electronice, cu cipuri?
Părintele Arsenie: Asta e o mare primejdie, dragă. Nu credeam să înceapă așa de curând. E fără discuție, nu trebuie acceptat cu niciun chip. Acum lucrează și el sistematic, de asta m-a îngrijorat pe mine poziția părintelui Justin, că le-am dat ocazie. Eu observ ce reacție s-a făcut în urmă: schimbă poziție, schimbă tactica. C-am văzut că pe toate părțile numai asta se discută, și numai asta mă întreabă lumea. „Ce facem cu astea?” Le-am spus domne, eu nu accept. Atât pot să vă spun. Sigur, ei vor să ne familiarizăm cu 666, asta vor. Să ni-l bage ori în piele, ori în identitățile noastre. O mare primejdie. Însă dragii mei… e un moment aprins...
Reporter: E luptă pentru libertate. Am plecat de la această idee, că statul ne-a supravegheat destul, statul a făcut destul de mult rău cetățenilor săi, iar statul nu e condus chiar de cine trebuie, nu prea sunt duși la biserică.
Părintele Arsenie: Eu nu numai pe stat îl învinuiesc. Pentru că… mi-a scris Părintele Justin câteva rânduri, mi-a spus după ce a făcut chestia asta. Eu n-am fost de părere să se facă. Avea dreptate, dar la luptă fără strategie e o mare greșeală. Mai ales acum când nu lupți cu un ins, lupți cu o fiară propovăduită deja. Și trebuie să fii organizat. Și s-a înțeles că eu sunt împotriva a ceea ce a spus Iustin. Nu. Dar nu trebuia să dea bătălia prea devreme, ci organizat.
Reporter: Dar de acum încolo ce putem face?
Părintele Arsenie: Ne închinăm, ce să facem? Velerim și veler, Doamne...
Reporter: Acum, părerea mea e că părintele Iustin a dat acest apel dintr-un motiv simplu. Anul acesta din luna ianuarie au început să fie aplicate ordonanța și legea de supraveghere. Acesta e motivul.
Părintele Arsenie: Întrebați-l care e timpul. Timpul e întotdeauna. Dar când se ivește o fiară care vrea să te înghită… cum spune și Antonie cel Mare „Păcatul de care trebuie să te ferești mai întâi este cel care e mai lângă tine”. Mi-a plăcut poziția lui Anania. E o instituție. Un Sinod mitropolitan are autoritate. Și a fost și episcopul și le spuneam, domne, ruginiți așa cum sunteți, în sinod acolo, dar sunteți o forță. Ei n-au putere de discernământ să analizeze forțele fiecăruia dintre noi, ca un dom, dar ne apărăm pe anumite poziții strategie, în momente din acestea, istorice.
Victor Roncea: „La lupta, muncitori!”, mai spune părintele Arsenie, și asta voiam să spun înainte, că și părintele Arsenie și părintele Justin au suferit în temnițele comuniste unul 15, altul 17 ani. La ora aceasta au 90 și 95 de ani pentru că Dumnezeu le-a recompensat suferința din închisoare, suferința pe care au avut-o pentru poporul român, pentru poziția lor tranșantă. Eu au fost arestați și au stat o viață de tânăr, închiși, pentru credința în Dumnezeu. Iată că ies acum la luptă pentru aceeași credință. Cum se face că după 45 de ani de comunism suntem gata să acceptăm cu atâta ușurință un alt sistem de control totalitar, printr-o tehnică mult mai îmbunătățită, e adevărat?
Radu Moraru: Dar am o întrebare. Până la urmă o să vedem și pe părintele Iustin… e ceva ce nu înțeleg. Știm de atâta timp, deci Biserica știe de atâta timp. Că la un moment dat asta se va întâmpla. Nu am avut argumente niciodată ca să nu se întâmple acest lucru. Și doi, mai știm ceva, parcă tot Biblia spune că va urma prigonirea creștinilor. Credeți că de asta se teme creștinismul, atunci când vorbim de aceste cipuri? Că odată ce știm, îi inseriem pe creștini, din momentul ăla știm exact pe cine trebuie să terminăm?
Maica Ecaterina: Deci lupta e fantastică, foarte mult acum… că de aceea vorbeam puțin de începutul de la Zeigeist. Filmul acesta a fost la mai multe instituții private… patronii au dat obligatoriu în email acest film. Mă întreb oare de ce? Ce s-a urmărit cu asta?
Victor Roncea: O pregătire practic, o ieșire din umbră…
Radu Moraru: Eu am văzut acest film împreună cu colegii mei, și am zis domne, aia mi s-a părut mult prea discutabilă, partea legată de religie.
Maica Ecaterina: Dar nu e vorba nici măcar de discutabilă.
Radu Moraru: Dar partea legată de criza financiară mondială are multe elemente plauzibile. Ușor cosmetizată.
Maica Ecaterina: Punem filmul acesta la o instituție unde sunt angajați mai mult de 50% între 18 și 25 de ani, fără nicio pregătire creștină…
Radu Moraru: Da, pot fi păcăliți.
Maica Ecaterina: Cad în plasa faptului că, iată, frate, cu multe mii de ani…
Radu Moraru: Tot Biblia zice că diavolul va avea întotdeauna o prezentare, un marketing mai bun.
Victor Roncea: Aceasta e strategia de amestecare a adevărului cu minciuna, în felul acesta minciuna…
Radu Moraru: Uită-te în presa românească. La cei care se dau colegii noștri. Uită-te la ei cum mint fără să clipească. Uită-te la ei cum spun niște bazaconii mai mari decât casa.
Maica Ecaterina: De aceea sunt guvernele astfel conduse și de aceea țările sunt astfel conduse. Pentru că sunt 1999% din ei sunt așa.
Victor Roncea: Dar nu numai guvernele, ci și bisericile. Vorbeam mai devreme că pozițiile bisericilor surori au fost împotrivă. Iată că se pare că de la Patriarhie ni se va spune că se poate și așa și așa.
Maica Ecaterina: Cu toate că eu am aici o foaie care spune că 8 arhierei și un arhiepiscop mitropolit, din județul Alba Iulia, Oradea, Cluj, Satu Mare și așa mai departe, sunt complet împotrivă. Deci oficial spun aici că hotărârea care îi privește pe toți cetățenii n-a fost precedată de o dezbatere, argumentul de supraveghere, care contribuie la identificarea și urmărirea delincvenților constituie o ofensă la adresa întregului popor român.
Victor Roncea: Pentru că nu suntem o bandă de infractori.
Radu Moraru: Dar mai e ceva, și spunea cineva, lăsați-ne să alegem, cei pe care i-am votat ar trebui să ne lase să facem un referendum.
Maica Ecaterina: Exact.
Victor Roncea: Dar referendumul trebuie făcut prin informare prealabilă, or, acest lucru nu s-a făcut, s-a evitat.
Radu Moraru: Până la urmă, domne, ai de ales. Vrei pașaport din ăla sau nu?
Victor Roncea: Eu îmi doresc un referendum, pentru că acesta ar arăta că poporul român e creștin și respinge o astfel de însemnare electronică.
Maica Ecaterina: Dar știți dumneavoastră că noi mergem la conferințe. Vorbim cu sute de oameni, care rămân cu fețele perplexe. Ei habar nu au nici de ce se întâmplă în țară, nici de ordonanțe… e o dezinformare.
Radu Moraru: Pașapoartele biometrice sunt o cerință primordială a Statelor Unite înainte de a include România în programul Visa Waver. De fapt e vorba de a nu mai avea nevoie de viză. Vă garantez că 90% din cei nemulțumiți de introducerea acestor pașapoarte își vor schimba părerea când vor afla acest lucru.
Victor Roncea: Eu vreau să vă aduc aminte că atunci când a izbucnit scandalul din Italia, e vorba de cazul Mailat, italienii au hotărât să amprenteze toți țiganii din taberele de refugiați. Și noi ne-am revoltat cu toții. Toate ONG-urile, așa-zis ale drepturilor omului din țara asta, au sărit cu fundul în sus că bieții țigani sunt considerați cu toții infractori. Iată că astăzi 22 de milioane suntem considerați infractori.
Maica Ecaterina: Cuviosul Paisie Aghioritu, un sfânt care a trăit în zilele noastre, a murit de curând, zice: „Încet-încet, după cartelă și buletinul de identitate, adică după îndosariere, vor înainta în mod viclean la pecetluire. Vor sili prin diferite mijloace viclene, pentru ca oamenii să primească pecetea pe frunte sau pe mână. Vor forța astfel lucrurile și vor spune: vă veți mișca numai cu cartele, banii se vor desființa”. Există zeci de cazuri ale băncilor mondiale care au propus astfel de desființări ale banilor.
Radu Moraru: Eu zic așa, haideți să vedem, oare suntem noi ortodocșii mai sensibili decât alte religii?
Victor Roncea: Nu cred. O să vă dau un exemplu, iată că putem fi și iehoviști. Adică nu că putem fi iehoviști, ci avem drepturi mai puține decât o minoritate, cum e cultul iehovist. Iehoviștii au dreptul să nu se atingă de armă, oriunde în lumea asta. E un drept care nu numai că li se respectă, dar le e și impus, de către Statele Unite, care vrea să ne bage pașapoarte biometrice. Deci de ce acordăm acest drept, de a nu pune mâna pe armă, de a nu-ți apăra țara ta, indiferent de cetățenie, dar mie trebuie să îmi obligi familia și tot neamul, să fie cipuit?
Radu Moraru: Eu cred că e și o lipsă de informare. Ar trebui să le spunem tuturor, domne, noi în credința ortodoxă ne e natural să fim împotriva acestei măsuri.
Victor Roncea: Acest lucru ar trebui să îl înțeleagă Bruxelles-ul, dar ar trebui să avem și un guvern care ține cont de creștini.
Radu Moraru: Întrebare, de la care mănăstire e măicuța cu care discutați și de la cine are binecuvântarea să vorbească la TV?
Victor Roncea: Asta e de la părintele Stoica cred, e cu dedicație pentru dumneavoastră.
Maica Ecaterina: E cu dedicație din Deal. Deci informez toți telespectatorii, eu locuiesc de 16 ani în Ierusalim, de altfel și portul după cum se vede, mă trădează. Sunt călugăriță, nu am portul românesc obișnuit, pentru că locuiesc de 16 ani în Ierusalim unde am plecat cu părintele Ilarion Argatu. Și din 1990 locuiesc în Ierusalim, aparțin Bisericii Ortodoxe Grecești din Ierusalim. Am făcut până acum 2 ani ascultare în cadrul Bisericii Ortodoxe Grecești din Ierusalim și locuiesc într-o mănăstire care se cheamă Mănăstirea „Bunica Maicii Domnului”.
Radu Moraru: Și ați spus că putem face o emisiune despre viața dumneavoastră, o viață extraordinară.
Victor Roncea: Dar de ce „Bunica Maicii Domnului”?
Maica Ecaterina: Pentru că Maica Domnului evident a avut și ea o mamă, care se cheamă Ana. Și mama Sfintei Ana era Sfânta Maria. Pe locul casei unde locuia această bunică a Maicii Domnului, s-a făcut o mănăstire pe la anul 300, și eu locuiesc acolo.
Radu Moraru: Luăm o foarte scurtă pauză. Vă propun să fiți atenți la experimentul de după publicitate.

Radu Moraru: Am revenit. În câteva minute vom încerca un experiment în premieră pentru acest subiect. Avem și emailuri, dar avem și imagini cu marele duhovnic Justin Pârvu, care s-a pronunțat pe acest subiect. Haideți să vedem. O filmare de la ziua dânsului:
Părintele Justin: „Dacă iei veacul acesta al 20-lea, l-am pătruns în totalitate mai puțin cu 10 ani. Apoi veacul acesta a fost veacul tulburărilor. Pentru că m-am confruntat cu 4 mari dictaturi politice care au tulburat lumea și Europa în special. Am avut perioada stalinistă, perioada hitleristă, perioada Mussolini, și toată gama aceasta a oamenilor - am putea spune puțin bolnavi mintal - de urmările lor se văd și până astăzi. Am fost în prea puțini ani în care într-adevăr am avut și eu ocazia să stau liniștit, să gândesc, și să văd cum s-a pus neamul acesta pe o temelie mai sănătoasă și mai temeinică, pe linia unei ortodoxii dăruită de Dumnezeu ca mare dar neamului nostru. Am avut de-a face cu oameni de toate categoriile, și oameni mici, și oameni mari, și oameni de mijloc, și oameni mai buni, și oameni mai răi, de toate soiurile. Și am avut mereu, cu această lume, doar de dobândit o experiență de rezistență și de menținere a vieții mele pe care am format-o de mic copil, de la familia mea, de ortodocși, țărani sănătoși, viguroși, cu gânduri frumoase în credință și în Biserica strămoșilor noștri. De aceea dacă astăzi am privit și privesc în urmă și mă gândesc la anii copilăriei, când eram într-o școală câte 120 de copii, când ne împărțeam noi frumos și făceam două rânduri, un rând care mergea spre nordul satului și altul care mergea în sudul satului, șir de copii și frumoși, voioși. Când întâlneam un bătrân, „Bună ziua, Bună seara”, când întâlneam preotul scoteam pălăriuțele: „Sărut mâna, părinte”. Și așa petreceam posturile mari, cum, de pildă, acum suntem la începutul Triodului, mergeam cu toții la biserică și acolo cântam împreună cu dascălii, cu învățătorii, făceam dezlegarea de post pentru spovedanie, după care urma spovedania, încât ni se dădea în primele două săptămâni ale postului și canon ce aveam de făcut, pentru ispășirea noastră de greșeli și păcate. Și apoi ne apropiam de marea sărbătoare a Învierii Domnului. Au venit vremuri atât de apăsătoare, 1944...”
Radu Moraru: Da, și o să mai fie o intervenție.
Victor Roncea: În care părintele vorbește despre cipuri. E întrebat de către o maică dacă știe ce cadou i-a făcut guvernul de ziua dânsului - care a fost acum, pe 10 februarie -, respectiv un cip. Și sfinția sa își spune părerea despre cip.
Radu Moraru: Căutați imaginile despre cip. Să vă citesc niște mesaje. „666 e reprezentat de fapt de cele 3 păcate mari care vor stăpâni lumea.”
Maica Ecaterina: Nu vor, ci le stăpânesc.
Radu Moraru: Care sunt cele 3 păcate mari și de ce fiecare are cifra 6?
Maica Ecaterina: Avariția, dorința de înavuțire, deci planul economic, lăcomia; desfrânarea, care întrece orice închipuire, Sodoma și Gomora erau mici copii pe lângă ceea ce se petrece acum în existența noastră, legiferarea homosexualității și a drepturilor lor pe toate drumurile, chiar făcută publică prezența lor în societate. Și al treilea e căderea totală, hula împotriva Duhului Sfânt, împotriva Dumnezeirii. A nașterii. Din ceruri.
Radu Moraru: Pregătim REferendumului, voiam o paranteză, creștinii sunt toleranți, îi accepți și pe homosexuali, nu ești de acord, dar nici nu poți să îi ștergi ca oameni.
Maica Ecaterina: Nu îi ștergi, din contră. Încerci să îi recuperezi pe drumul normal.
Radu Moraru: Păi de mii de ani n-au fost recuperați, credeți că ei pot fi recuperați așa repede?
Maica Ecaterina: Dar pe mine cine m-a recuperat, domnul Radu Moraru?
Victor Roncea: Credința și Părintele Argatu; Dumnezeu.
Radu Moraru: E o discuție lungă, nu avem timp acum. Dar aici aș avea multe contraargumente. Hai să lansăm, pentru prima oară în România…un sondaj Întrebarea sună așa: Vreți pașapoarte biometrice, aceste pașapoarte sunt cele care au încorporat acest microcip, cu micuța antenă? Cartela de la telefon e ceva similar, oricine poate testa acea cartelă SIM mică, dacă o rupeți veți descoperi înăuntru un cip. Cam așa vor fi aceste pașapoarte obligatorii pentru Uniunea Europeană, și buletinele vor fi la fel, și permisele de conducere. E practic o decizie a Uniunii Europene, noi va trebui să o aplicăm și probabil că ar trebui să cerem să avem și alternativă. Adică să putem să optăm pentru documente sau alt tip de documente clasice, fără acest cip. Nu uitați însă că spunea cineva, aceste documente vă vor permite multe facilități. Veți merge în Statele Unite fără viză…
Victor Roncea: Nu e așa sigur, că mâine-poimâine în Statele Unite se va descoperi că aceste pașapoarte pot fi clonate și atunci nu se va mai putea merge nici cu aceste pașapoarte și fără viză în Statele Unite.
Radu Moraru: Da, dar deocamdată e această ipoteză că cei care vor avea aceste pașapoarte vor avea dreptul să călătorească în Statele Unite fără viză. De asemenea Uniunea Europeană ne-a cerut să facem acest lucru în lupta împotriva terorismului, pentru a putea să fim mai bine protejați, pentru că asta se pare că e teama mondială, frica, teama de violență, de terorism,
Victor Roncea: O teamă indusă. Dar problema e că nouă ni se cere să fim solidari cu o Europă neterminată, și nedefinită, e o Europă fără Constituție, o Constituție care a căzut tocmai pentru că cei de la Bruxelles nu au vrut să introducă amendamentul bisericilor privind fundamentul creștin al Europei. Deci e un fel de Europă, o Europă fără Constituție.
Radu Moraru: Deci în acest moment puteți vota da sau nu pentru aceste documente, obligatorii din 2011 și în ceea ce privește permisele și buletinele de identitate.
Maica Ecaterina: Permisele deja funcționează.
Victor Roncea: O să vă dau explicația, de exemplu, privind biometria. Biometria, conform DEX, e știința care aplică la animale vii metodele statistice și ale calculului probabilităților. Deci noi am devenit niște animale vii pentru care cineva trebuie să facă niște statistici.
Radu Moraru: Trebuie să recunoaștem un lucru, și cred că vor fi de acord de pe lumea asta toți. Toate au ajuns la o limită. Și dicționarul și cuvintele nu fac față progresului unde am ajuns.
Victor Roncea: E adevărat.
Radu Moraru: Adică la noi toate au ajuns la o limită. Oamenii politici din toată lumea au ajuns să nu mai facă față societăților pe care le-au păstorit.
Victor Roncea: Probabil mâine definiția din DEX va fi biometrie = cea mai bună metodă de a te lepăda de Dumnezeu.
Radu Moraru: Să nu exagerăm. Dar trebuie să recunoașteți…
Maica Ecaterina: Dacă o luăm pe tema teroriștilor, mă întreb unde e bin Laden? De ce nu l-au găsit?
Radu Moraru: Pentru că nu are cip.
Maica Ecaterina: Asta e. Să îl găsim pe bin Laden…
Radu Moraru: Eu însă dacă mă întrebați, aș face următorul lucru: toți infractorii ăștia periculoși care au omorât, violat, tâlhărit, mi-ar plăcea să am un cititor, ei să aibă un implant, și când merg în autobuz să înceapă să bipăie, ăla e violator… ca să știu cum mă feresc.
Victor Roncea: În cazul de față cu toții vom fi tâlhari și violatori, pentru că cu toții vom avea cip. Care poate fi falsificat.
Radu Moraru: Eu cred că în România ăia vor avea mai multe metode să fie mai liberi decât noi. Încercați să nu vă lăsați influențați de nimeni, încercați să gândiți liber, e vorba de o întrebare, nu vă gândiți deocamdată la implant, deocamdată vorbim doar de pașaport electronic, cu acel microcip, vreți acest tip de pașaport sau nu?
Victor Roncea: Vreți cu toții să deveniți prizonieri biometrici?
Maica Ecaterina: Fiecare e liber să aleagă.
Victor Roncea: În deplină cunoștință de cauză.
Maica Ecaterina: Exact, nu peste noapte. Știați că în Spitalul Central din Târgu Mureș, acum câteva zile, a fost introdus de la 1, sistemul de intrare în spital, a tuturor cetățenilor angajați ai spitalului, cu metodă de amprentare electronică? De ce? Pentru că în sens opus, adică la Botoșani, în spitalul din Botoșani a intrat un individ dubios în blocul operator. Vai, trebuie să îi oprim pe toți infractorii. Dar n-au implementat toată povestea în Moldova, ci s-au dus în Ardeal, unde lucrurile stau foarte rău, mai ales spiritual.
Radu Moraru: Cipurile RFID au fost instalate în bancnotele euro emise după 2005, spune Cristian. E adevărat?
Victor Roncea: Ce spuneam și ieri-seară, se dorește ca toate etichetele de pe acest pământ să aibă etichete RFID, într-un sens sau altul.
Radu Moraru: Cardurile bancare cu cip și de identitate vor avea un cip RFID.
Victor Roncea: Mai puțin cele care vor fi date SRI, SIE, personalului Senatului, Camerei Deputaților…. dar știți ce am observat după ce am spus ieri? Că cine a făcut ordonanța, parte și-a făcut. Lipsește Președinția și SPP-ul. De ce? Pentru că legea a fost făcută de Călin Popescu Tăriceanu. Eu dacă aș fi în locul generalilor…
Radu Moraru: Dar și Călin Popescu Tăriceanu se amprenta, că Guvernul nu era scutit.
Victor Roncea: Da, dar el e și în Parlament
Radu Moraru: Hai să fim serioși, cred că legea asta e doar tradusă de noi, după ce s-a cerut în Europa.
Maica Ecaterina: Absolut.
Victor Roncea: Nu cred că acolo s-a făcut excepție la Senat și la Camera Deputaților.
Radu Moraru: Aș vrea un europarlamentar dacă știe să ne spună dacă s-au făcut excepții și în Europa?
Victor Roncea: Pe de altă parte, nu trebuie să ne uităm tot timpul la Europa.
Radu Moraru: Nu, ca să vedem dacă acolo s-a trișat.
Victor Roncea: Dar dacă cei de la Bruxelles au făcut o greșeală, noi trebuie să o repetăm? Noi nu avem creier?
Radu Moraru: Și eu cred în ce spui tu, că astăzi toată lumea se va redefini. Și e momentul să ridicăm și noi mânuța să spunem, domne, avem drepturi egale cu orice membru al Uniunii Europene. Uite, noi credem că nu e în regulă să fim obligați să avem acest tip de documente. Și eu mai spun ceva, domne, Europa trebuia să oblige România pe bani europeni, ia desfășurați o campanie prin care să convingeți românii, că sunt multe elemente pro.
Victor Roncea: Da, acest lucru e stipulat într-o recomandare a Uniunii Europene.
Radu Moraru: Eu tot nu știu care sunt avantajele? Bun, am viză de America, ce mai e?
Victor Roncea: Eu nu știu care sunt avantajele pentru care a intrat România în Uniunea Europeană? Pentru că atunci când s-a intrat, pentru intrarea în Uniunea Europeană s-a votat în Parlament. Nici atunci n-a fost informată populația. Să ni se spună: băi băieți, care sunt avantajele până la urmă? Am scăpat de corupție în România? Nu. Avem drumuri? Nu.
Maica Ecaterina: Plus că mai e și NATO.
Radu Moraru: Dar unde să intrăm? Să participăm la celelalte războaie? Ori stai sub umbrelă, ori în afara umbrelei.
Victor Roncea: Vladimir Bukovski care a stat și el prin închisorile din URSS, el atrage atenția că această Uniune Europeană riscă să se transforme într-o URSS. De ce? Pentru că, de exemplu….
Radu Moraru: URSS-ul ăla de ieri, a luat-o în freză cu criza mondială și toți miliardarii ruși astăzi sunt ciocu’ mic. Noi trăim acum un moment de nu știe nimeni ce trăim. Iar oamenii uite ce spun, mie mi se pare că la referendumul nostru, uitați ce procent devastator e pentru „Nu”.
Victor Roncea: Ceea ce e un semn foarte bun.
Maica Ecaterina: Amin!
Radu Moraru: În Spania, toate buletinele au amprenta degetului pe ele, și nu deranjează pe nimeni. Sunt carduri bancare care au amprente.
Maica Ecaterina: Ba mai deranjează și acolo.
Victor Roncea: Dar nu auzim noi.
Maica Ecaterina: Comunități ortodoxe sau catolice care sunt informate. De asta vorbim, de dezinformare.
Radu Moraru: Încă o dată, eu dacă sunt un bun creștin, merg la biserică, urmez Biblia, dacă îmi fac pașaport din acesta, automat trec în categoria asta?
Maica Ecaterina: Da, categoric. Vreau să citesc despre ce a scris părintele Filoteu, care e cibernetician. „Conform dicționarelor, e vorba de cuvântul care în Biblie e cuvântul pecete.” Cuvântul pecete din Apocalipsă. Deci cel care va primi semnul fiarei se va pecetlui. Or, cuvântul e haragma în grecește. Care înseamnă așa, gravat, imprimat, întipărit, sculptat, cioplit. Nu o simplă pecete aplicată pe deasupra.
Victor Roncea: Ceea ce se poate traduce în termeni moderni, implant.
Radu Moraru: Deci eu sunt astăzi… mâine dimineață mă duc la pașapoarte, domne, vreau și eu un pașaport biometric. Eu până astăzi sunt cel mai cuminte creștin. Numai faptul că îmi iau pașaportul… trebuie să mă duc în America să zicem. Și n-am cum să ajung acolo. Trebuie să mă duc să salvez de la pierire și de la păcat un frate creștin în America. N-am cum să ajung acolo fără astfel de pașaport. Eu sunt deja declarat păcătos?
Maica Ecaterina: Uite ce spune părintele profesor Valica de la Iași, care a făcut un foarte pertinent raport vizavi de chipul omului. „În acest sens spune sfântul Vasile cel Mare, că omul e o făptură care a primit poruncă să devină Dumnezeu.” What about? Adică „chip al chipului”.
Radu Moraru: Deci nu al fiarei. Deci nu mi-ați răspuns la întrebare.
Maica Ecaterina: Păi asta e întrebarea, primind pecetea, primind pașaportul, eu semnez acolo. Pe el îl cheamă 666, pe mine mă cheamă Maica Ecaterina.
Victor Roncea: Vă răspund eu mai pe civilie. În urmă cu 30-50 de ani, dacă aveai carnet PCR aveai niște facilități. Ei bine, totuși, în 21 decembrie au venit niște oameni și au ars carnetele PCR, și au scăpat de acea pecete.
Radu Moraru: Deci sugerezi să luptăm pentru dreptul de a nu fi obligați să trecem pe asemenea tipuri de acte?
Victor Roncea: Dacă au fost unii care au acceptat carnetul PCR, sau care au acceptat fără să știe acest pașaport, permis auto, e bine să se ducă să facă ce am făcut și noi în 21 decembrie.
Radu Moraru: E diferență între a avea implant și a avea pașaport cu cip?
Maica Ecaterina: Sigur că e diferență. Atunci când ai implantul, ai terminat, ești deja în tartar.
Radu Moraru: La pașaport încă mai am o șansă.
Victor Roncea: Eu cred că dacă cei din Burkina Faso au putut fi păcăliți, românii nu pot fi păcăliți. Credeți că Gigi Becali ar accepta implant pentru el și familia lui?
Radu Moraru: Nu pot să răspund pentru nimeni.
Victor Roncea: Întrebați-l. Și ca el sunt mulți alții.
Radu Moraru: Am stat de vorbă cu mii de oameni în viață. Știi ce am descoperit? Că omul e foarte schimbător.
Maica Ecaterina: Dar cel ce e în Hristos, domnul Radu Moraru, și e un adevărat chip al lui Hristos, ăla nu va face așa.
Radu Moraru: Nu va cânta de 3 ori cocoșul și te vei lepăda de nimeni, și nu era oricine, era Petru.
Maica Ecaterina: Asta e drept, cu mila lui Dumnezeu, toți am trecut prin Petru. Dar zice sfântul Siluan, păstrează-ți mintea în iad, și nu deznădăjdui.
Radu Moraru: Telefon. Bună seara.
Ionuț Musceleanu: Bună seara. În primul rând aceste cipuri, e o mare diferență între niște cipuri de pe un pașaport și niște cipuri implantate în corpul unui om, care nu pot fi excitate la distanță așa de simplu. Deci sunt foarte diferite, chiar materialele din care sunt făcute ele sunt foarte scumpe și nu sunt fezabile economic pentru niște populații mari, cum zice domnul Victor Roncea. Dânsul nu știu dacă cunoaște sau nu care e tehnologia acestor cipuri.
Victor Roncea: E aceeași tehnologie, atât la cipurile VeriChip, cât și la cipurile din pașapoarte. E un dispozitiv de identificare și supraveghere prin unde radio RFID. Probabil că dumneavoastră credeți că… aceste hârtii sunt studii de la Uniunea Europeană și din Statele Unite, nu sunt hârtii goale.
Ionuț Musceleanu: Abjurarea de la o religie nu are legătură cu introducerea unui cip, ci e o chestie pur personală.
Maica Ecaterina: Ce religie aveți?
Ionuț Musceleanu: Creștin-ortodoxă, nu știu dumneavoastră ce religie aveți cu adevărat.
Radu Moraru: Vă spun eu, s-a botezat în religia creștin-ortodoxă…
Maica Ecaterina: Acum 20 de ani de către părintele Argatu.
Radu Moraru: Suntem ca la grădiniță.
Victor Roncea: Dar dragul creștin de la telefon e un dezinformator de profesie?
Ionuț Musceleanu: Vă mulțumesc că m-ați făcut de profesie, dar nu sunt.
Victor Roncea: Intrați pe internet, cipul costă 50 de cenți. Deci vorbește niște aberații. Verycip.com, vedeți cât costă un VeriChip. 50 de cenți. Deci nu mai dezinformați.
Radu Moraru: Deci dacă vreți votați, e cel mai simplu, dar nu acuzați. Dumneavoastră ați vrut să interveniți… Care sunt ideile?
Ionuț Musceleanu: Unu, nu sunt fezabile economic deocamdată. Doi, există o mare diferență între un cip de pașaport, de permis auto, și un cip care se introduce sub piele, deoarece nu e tolerat de organism orice material.
Radu Moraru: Dar cipul din pașaport, dacă se bagă într-o capsulă care e tolerată de organismul uman, s-a rezolvat problema?
Ionuț Musceleanu: Aparent. Nu sunt capsule. Există fel de fel de teorii conspiratiste, care pleacă din anii 1970…
Radu Moraru: Dumneavoastră de ce ați vrea să aveți implantul acesta?
Ionuț Musceleanu: Eu nu aș vrea. Aș vrea însă… există două tabere, unii contra, unii pro cipul acesta.
Radu Moraru: Nu mă interesează. Dumneavoastră de ce vreți să aveți documente biometrice?
Ionuț Musceleanu: Nu vreau niciun document biometric. Eu vreau să se folosească argumente rezonabile, pe când domnul Victor Roncea și doamna Maica Ecaterina, sau nu știu ce Dumnezeu o fi…
Radu Moraru: Eu altceva vreau să spun. Domne, eu sunt Toma Necredinciosul. Eu vreau să îmi spună cei care vor asemenea documente, de ce le vor, cei care nu vor, spun la masa asta. Nu mă interesează să acuz pe nimeni. De ce vreți documente de genul acesta, că e important.
Ionuț Musceleanu: E adevărat ce spuneți dumneavoastră, numai că nu știu în ce măsură mai putem noi să spunem dacă vrem sau nu, dacă suntem obligați din exterior să le deținem.
Radu Moraru: Democrația mondială și europeană ne-a învățat că avem drepturi.
Ionuț Musceleanu: Așa ni se spune. Dar diferența între realitate și teorie e mare. Și comunismul suna foarte frumos în teorie. Doamna măicuță nu e obligată de nimeni să aibă un pașaport. Ea poate să stea în cătunul nu știu care…
Maica Ecaterina: Nu era vorba de pașaport aici. E vorba de buletin care până în 2011…
Ionuț Musceleanu: Poate nici de buletin nu aveți nevoie. Vă cere cineva la acea mănăstire grecească buletin?
Maica Ecaterina: Cum să nu îmi ceară? E vorba de buletinele românești. Eu mă simt româncă.
Victor Roncea: Cred că deja e neobrăzat.
Radu Moraru: Opriți-vă. Dumneavoastră credeți în Apocalipsă? Credeți în fiara 666?
Ionuț Musceleanu: Domne, când o să vină Apocalipsa, la fel cum scrie și în Biblie, nimeni nu o să știe.
Radu Moraru: Schema aceasta ați înțeles-o? Am făcut această schemă bazându-mă pe versetele din Apocalipsă. Vi se pare de înțeles?
Ionuț Musceleanu: Dacă aș vedea-o pentru prima oară nu înțeleg nimic, deoarece scrisul e foarte mic și sunt niște săgeți alambicate. Dacă aș fi urmărit emisiunea de la A la Z probabil mi-aș da seama.
Radu Moraru: Mulțumesc pentru intervenție. Înțeleg că sunt bune aceste pașapoarte ca să puteți călători liber.
Ionuț Musceleanu: Să zicem.
Radu Moraru: Alt avantaj.
Ionuț Musceleanu: Domne, eu v-am spus, nu sunt pro, dar vreau, dacă aș fi contra, să am argumentele bune. Nu niște argumente puerile, să încurc tehnologia cu versete biblice, prost interpretate sau greșit interpretate, ca să nu jignesc iarăși, nu mă îmbrac în negru ca să îmi iau anumite posturi…
Radu Moraru: Am înțeles. Vă mulțumesc pentru intervenție. „În presă sunt prezentate lucrurile foarte anapoda. Se creează senzația că faci parte dintr-o sectă ciudată dacă îți ceri drepturile. Sunt prezentați în mare parte doar oameni care o țin una și bună cu 666, de parcă dacă ar fi alt număr acolo ar fi OK. Aspectul cu numărul nu e problema principală. Problema principală e încălcarea dreptului la intimitate și a prezumției de nevinovăție. În plus ni se încalcă dreptul de a alege”.
Maica Ecaterina: Exact.
Radu Moraru: Dar dacă dumneavoastră spuneți că în religia ortodoxă e un păcat, înseamnă că aia e chestiunea fundamentală.
Maica Ecaterina: Sigur că aia e chestiunea fundamentală. Dar pe lângă păcat e și dreptul de libertate umană. Aceste două aspecte se împletesc.
Radu Moraru: Spuneți că marii părinți au luat în considerare și faptul că ni se afectează libertatea, drepturile noastre.
Victor Roncea: Pentru cei care nu sunt ortodocși constituie un pericol în egală măsură. Și noi trebuie să le atragem atenția că aceste cipuri constituie un pericol.
Radu Moraru: Eu mai am un argument. Eu nu cred că aceste documente biometrice sunt în siguranță în numele statului român, gândiți-vă că la noi se falsifică cărți de identitate noi, cu care se fură terenuri, pământuri, identitățile oamenilor. Și-au pierdut casele foarte mulți. Or, noi putem să creăm o armă care nu sunt sigur, decât poate peste vreo 10 ani, ca aceste date personale vor fi cu adevărat în siguranță la statul român. Până atunci mi-e foarte frică să îmi fac acte de ăstea, că mâine mă clonează nu știu ce găinar din colțul străzii care are câte o relație prin Poliție, poimâine nu știu care din clanul nu știu care… adică nu cred, Europa dragă, că noi în următorii 10 ani, cât timp eliberăm violatori pe bandă, criminali pe bandă, nu cred că sunt datele astea în siguranță în mâinile unui șef de Poliție, șef de Pașapoarte, șef de nu știu ce. Aici avem noi o problemă. Avem un telefon. Dan Ioan Vasile. Bună seara din nou.
Dan Ioan Vasile: Bună seara. Privitor la diferența dintre microcipurile de pe pașapoarte și microcipurile care pot fi deja introduse în organismul uman, cei interesați pot vedea pe internet o sumedenie de filmulețe în care se vor lămuri cât de simplu e ca un microcip să fie introdus în corpul uman. E de ajuns să ai o seringă și cu ajutorul unei injecții ai fost implantat cu microcip. Ce conotație religioasă are implantarea? În momentul în care omul acceptă să aibă în trupul său microcip, prin intermediul acestuia mintea sa poate fi controlată. Există studii foarte precise care arată că prin intermediul microcipului implantat în organism, omului i se poate da stare de sete, foame, oboseală, i se pot induce halucinații, pur și simplu omul acceptă să fie controlat de la distanță. Unii zic, cum poate un creștin să controleze mintea? Părintele Paisie Aghioritu spunea că nu poți face semnul crucii pe microcip, pentru că nu se sfințește, așa cum urina nu se face aghiasmă.
Radu Moraru: Dumneavoastră sugerați că acest dispozitiv, RFID, vine de la Identificare prin Frecvență Radio? Atunci când trecem pe la Control pașapoarte, acest cip spune e Radu Moraru. Dar sugerați că cineva ar putea transmite prin unde radio date ca Radu Moraru să înceapă să danseze în aeroport?
Dan Ioan Vasile: Nu doar sugerez, există studii medicale.
Radu Moraru: Sunt niște tineri extratereștrii că nu știu din ce zonă sunt, care au implantat un cip, și zic: „Jos Traian Băsescu”, la fiecare 3 minute. Pe ăia îi cred. Cum credeți că poate cineva de la distanță să comande cipului din mâna extraterestrului ăla, să zică de mâine sus Traian Băsescu?
Dan Ioan Vasile: Se pot genera stări sufletești. În momentul în care Maica Ecaterina a făcut trecere la textul din Apocalipsă cu privire la pecetluire, acolo în ultimele traduceri scrie că e număr de om. Însă în original este numărul omului. Adică va exista o legătură între CNP și înscrierea acestui CNP în această pecete, în acest implant.
Radu Moraru: Asta înseamnă ca cei care fac aceste implanturi să ne mintă.
Dan Ioan Vasile: Nu e evident? Câtă vreme Ministerul de Interne spune că pașapoartele nu pot fi falsificate, și au fost falsificate grămezi de pașapoarte. Nu vă e clar că suntem mințiți în față?
Victor Roncea: Au mințit chiar ieri că permisele auto nu au cip. Or, noi avem o confirmare de la un comisar care descrie exact ce e în cipul acela. Suntem mințiți pe față, despre asta vorbim.
Radu Moraru: Dumneavoastră spuneți că noi în această perioadă suntem manipulați să acceptăm acest cip și odată ce îl avem acolo, vom putea fi teleghidați prin unde.
Dan Ioan Vasile: În clipa în care îl vom accepta în organismul nostru. Numai că într-o societate în care se renunță la bani, în care oamenii sunt învățați să își pună pe același card certificatul de naștere, asigurările de sănătate, cartea de muncă etc., după ce acest card unic va fi furat sau pierdut, se va duce o campanie similară și se va spune…
Radu Moraru: Exact ce am spus. La un moment dat unii vor spune, bă unde mă duc îmi tot trebuie cardul, la început o să și-l pună de gât, și au cardul aici. Și în final și-l vor pune implant. Ei uită, de exemplu, și asta e o spaimă, că vor veni unii cu cititor de carduri și ți-l clonează.
Victor Roncea: Plus starea psihologică, pentru că știi că ești permanent supravegheat.
Radu Moraru: Întrebare, ați fi de acord ca aceste implanturi să fie doar pentru infractorii periculoși, în așa fel încât să creăm două lumi? Lumea celor nenorociți, criminali, și lumea celor drepți?
Victor Roncea: Eu cred că în condițiile justiției din România, și de pe acest pământ, nu ne putem permite să ne jucăm de-a Dumnezeu.
Dan Ioan Vasile: În România există cadrul legislativ al eliberării deținuților care au pedepse mici, dacă vor purta la ei astfel de brățări de identificare pe mână sau pe picior. Numai că, deși există cadrul legislativ, nu există aparatura pentru a se face acest lucru. S-ar putea ca peste 5 ani să se treacă direct la implantarea deținuților. Dar nu are dreptul să fie pecetluit nimeni.
Maica Ecaterina: Același răspuns îl dau și eu. Orice om de pe fața pământului e un posibil criminal, dar e un posibil recuperat în fața lui Dumnezeu.
Radu Moraru: Să vă arăt o probă cum că un carnet de conducere conține ceva. Haideți să vedeți acest exemplu. Deci chiar e un cip în permisele ăstea?
Victor Roncea: Da. Asemenea teste au fost făcute cu bancnote euro.
Radu Moraru: Dar e cip RFID?
Maica Ecaterina: Da. În carnetul de conducere.
Radu Moraru: Asta nu știm.
Maica Ecaterina: Un singur lucru mai vreau să subliniez, foarte important, despre chipul omului. Revenim la faptul că ați spus, dacă iau numai buletinul, pașaportul, ce mi se întâmplă mie? A permite ca chipul nostru să fie clonat electronic… pentru că mie mi se ia amprenta electronică, și înregimentat în cipuri, apoi manipulat după bunul-plac al cuiva, înseamnă a amaneta ceea ce nu ne aparține, a diminua identitatea noastră iconică, care e unicat la un număr într-o bucată de plastic, spune părintele Valica
Maica Ecaterina: Părintele Justin spune că adevărul ne face liberi, nu ne pune cip. Aș vrea să amintesc și eu ce am făcut astăzi cu acțiunea pentru educație și libertate, care e o federație de organizații care se opune obligativității acestor cipuri, am depus la Parlament un memoriu și la Patriarhia Română, însoțit de 10 mii de semnături… deci sunt 10 mii de oameni care deja au spus „Nu” hotărât cipurilor biometrice, și numărul lor crește.
Radu Moraru: Procentul e de 94% al celor care nu vor pașaport biometric, 6% spun că vor. E un sondaj care e relevant doar pentru telespectatorii care se uită la „Nașul” și au urmărit în această seară. Mi se pare însă că au fost peste 4000 de mesaje, ceea ce arată că interesul e foarte mare. Arată două lucruri, că Guvernul trecut a greșit că nu a dezbătut această chestiune. E timpul ca acest Guvern să dezbată, e timpul să spunem Europei că atunci când am intrat în Europa nu ni s-a cerut să ne lăsăm credința sau religia la ușă, dar dați-mi voie pe final să spun că următorul subiect pe care îl am e legat de un violator foarte periculos, lăsat liber de justiția română, de trei judecătoare care de trei ori l-au pus în libertate. Eu care sunt un păcătos, chiar mai mare așa, eu i-aș pune și cip, și brățară, și orice e posibil…
Maica Ecaterina: Fără 666, suntem de acord.
Radu Moraru: În așa fel încât să îl găsesc pe acel tovarăș foarte repede.
Maica Ecaterina: Suntem de acord dacă microcipul și datele din interior nu conțin …
Victor Roncea: Asta în condițiile în care justiția ar fi corectă în România. Și eu cred că sondajul dumneavoastră trebuie să fie revelator și pentru Sfântul Sinod care pregătește comunicatul de mâine.
Radu Moraru: Luăm o scurtă pauză, ne întoarcem în câteva minute. Interesant, mă așteptam să fie mai mulți români, dar repet, e ușor în fața televizorului… dacă mâine ai de ales între bani, distracție, străinătate și a sta izolat aici cu pașaportul tău, s-ar putea ca procentul să se schimbe.
Victor Roncea: Deci să alegem libertatea sau sclavia, cam așa ceva.
Radu Moraru: E alt subiect. O așteptăm pe Maica Ecaterina, o viață incredibilă, jumătate de viață în care a slujit diavolul, cum spunea, și jumătate de viață de când îl slujește pe Dumnezeu. Nu numai atât, a fost și un instrument al diavolului, asta mi s-a părut… ceea ce mă face să cred că emisiunea următoare cu Maica Ecaterina va aduna milioane de români din toată lumea. Publicitate.
Radu Moraru: Am revenit, suntem în direct. Am impresia că unii au semnat pactul cu diavolul demult. Victor Roncea a făcut o rectificare. Semnăturile pe care le-ați văzut în acele cutii sunt 100 de mii! (ȘI au ajuns la 1 milion - n.n.) (Prin Monitoring Media/B1TV – Nașul, Ora 20:00)

Transcrierea emisiunii Nașul de a doua zi AICI.

Transcrierea unei alte emisiuni, cu Monahul Filotheu, AICI

Maica Ecaterina și o căprioară, la Cheia. Foto: Mihaela Vlăsceanu