ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La aniversarea celor 103 ani de la ocuparea Budapestei și eliberarea Ungariei de comunism de către Armata Română, spun din nou, ca la Tușnad: Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!

Putem rosti aceste cuvinte datorită jertfei și capacității militare a oștirii române care la un an după Marea Unire de la 1918 a spulberat trupele maghiare din Transilvania care nu recunoșteau actul istoric de la 1 Decembrie 1918. Armata noastră a rupt pur și simplu cleștele bolșevic cu un braț la Budapesta și altul, principal, la Moscova. Lupta noastră armată a avut atât un caracter național identitar cat si unul anticomunist. Am reusit atunci nu numai să consfintim din punct de vedere militar Unirea de la 1918, dar să și oprim invazia bolsevică spre Europa. Trianonul, recunoașterea juridica internațională a Unirii, s-a putut semna tocmai datorită victoriei Armatei Române asupra regimului comunist Bela Kun. Europa, inclusiv Ungaria de astăzi, ar trebui să ridice pentru asta statui fiecărui țăran român în opinci militare și fiecărui general român din Campania Militară din 1919. Europa, inclusiv Ungaria nu ar trebui să ne predea diferite lecții, ci să ia aminte la Lecția de Istorie militară și națională pe care le-am predat-o acum 103 ani.

Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc! Opinca unui țăran român a scris cel mai clar acest lucru pe turla parlamentului de la Budapesta, cu sângele lui Mihai Viteazu, cu oasele frânte și scrâsnetul lui Horea, Cloșca și Crișan cu strigătul de luptă si dreptate al lui Avram Iancu, cu sângele sfinților români transilvăneni.

Luați aminte vrăjmași ai vremurilor de ieri si de astăzi, voi ce vă hrăniți din cenușa amară a imperiilor, nu vom da niciun pas înapoi, Timpul Românesc este etern!

Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului!

Fotografie de la aniversarea Centenarului, București, Arcul de Triumf, unde ne-a făcut onoarea de a fi prezent și Domnul General Radu Theodoru.