ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vom avea o reacție! ,,Să punem pumnul în pieptul furtunii, că de nu, pierim”. Dați de știre, să afle tot românul această trădare:

Avram Iancu va fi ridicat în funii la Turda și scos din centrul orașului! Vor face la fel cum au făcut cu statuia Mihai Viteazu de la Oradea. Primăria Turda a început ,,lucrările de modernizare” a spațiului pietonal din mijlocul urbei, reamenajarea presupunând conform planului, mutarea (,,relocarea”) statuii lui Avram Iancu din centru, în spatele bisericii catolice.

Acești trădători ne desenează practic atât de clar harta ocupației, îi duc spre periferie pe români, odată cu statuile neamului luptător, pentru ca ”centrul”, adică decizia mersului lucrurilor în această țară, să fie ocupat de străini.

Nu suntem nici proști și nici naivi, să credem că pietonii se împiedică de statuia lui Avram Iancu, sau poate trotinetele globaliste nu au destul loc să circule?

Nu credem că orice fel de modernizare urbanistică implică eliminarea simbolurilor naționale, la fel cum nu credem că modernizarea programei școlare presupune o bibliotecă de istorie universală și doar o pagină ruptă de istorie națională, în care Ștefan cel Mare și Sfânt, Mihai Viteazu sau Avram Iancu sunt trecuți într-un index ce tinde să devină ilegal; nu credem că modernizarea înseamnă Brukenthal, ci că ea este Horia și Cloșca și Crișan.

Ea nu înseamnă Mihai Eminescu, arestat în cușca de lemn de la Oradea și în trei rânduri triste dintr-un manual.

Modernizarea înseamnă Mihai Eminescu în manualul de Istorie, alături de toți sfinții, voievozii, martirii și luptătorii acestui Pământ, căci fără ei nu am avea astăzi ce să mai modernizăm, căci nu am mai exista ca popor român. Împotriva tuturor liftelor străine aceste baricade identitare au luptat cu sabia, credința și mintea.

Au rămas statuile lor drept mărturie de rezistență. Aceste mărturii acum sunt dărâmate, pentru ca noi să uităm ce am putut fi, pentru ca libertatea și demnitatea să ne fie anulate, pentru ca dintr-un popor să devenim o populație aptă doar de muncă pentru internaționale dar inaptă pentru generarea unui Ideal Național.

Nu știu dacă primarul din Turda își dă seamna exact ce face, nu știu dacă o face din proprie inițiativă sau la ordin, vom afla, dar atât îi spun, le spunem: ferească Dumnezeu să-l vedem pe Avram Iancu săltat în funii de o macara la Turda sau oriunde în această țară!

Vedeți și Actualizarea: ActiveNews susține întru totul Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din România în demersul de a păstra Statuia Eroului Național în centrul orașului Turda, la locul ei cuvenit, la împlinirea a 150 de la moartea Crăișorului Munților. PROTEST

Mulțumesc jurnalistei Daniela Ciută de la Buletin de Carei pentru semnalarea fărădelegii și pentru atitudine!

Împreună mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

VIDEO cu fărădelegea mascată în „modernizare”: