ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De 1 Decembrie 2015 a avut loc la Târgu-Secuiesc primul marș al românilor prin centrul orașului, de Ziua Națională. Am fost atunci cu toții la un pas de moarte, iar cei care au vrut să ne arunce în aer cu bombe artizanale sunt astăzi premiați la locul faptei, la Târgu-Secuiesc, pentru că „au luptat pentru autonomia Ținutului Secuiesc fiind condamnați la 5 ani închisoare din motive politice”, conform publicației Magyar Nemzet, susținătoarea guvernului rusofil Viktor Orban, care și anunță evenimentul la care va participa si un lider UDMR.

Premianții fundației „Pal Vasvari” din Ungaria sunt liderii HVIM, Istvan Beke și Zoltan Szocs, care la câteva zile după ce am anunțat prima acțiune „1000 de Steaguri Tricolore pentru Harghita și Covasna de Ziua Națională”, exprimându-ne intenția ca 500 dintre acestea să le dăruim românilor care se adună la Târgu-Secuiesc, au început să plănuiască atentatul terorist.

Conform stenogramelor înregistrărilor DIICOT, SRI, acestia plănuiau pe lângă „fapta” de la Târgu-Secuiesc și plasarea altor dispozitive explozive de Crăciun, la conductele de gaz ce traversează zonele din Transilvania.

Prin actul de ”vitejie” de la Târgu-Secuiesc, sperau la o finanțare din Rusia în urma acestei dovezi concrete de luptă armată, HVIM având strânse legături cu grupările pro-ruse din Republica Moldova, Ucraina și Bulgaria.

Din fericire planul lor a fost stopat, cei doi fiind arestați în noaptea premergătoare zilei de 1 decembrie, fiind apoi condamnați pentru terorism, la domiciliul lor găsindu-se importante cantități de praf de pușcă precum si bombele artizanale care ar fi urmat să fie declansate de la distanță în timpul paradei Zilei Naționale la care au participat români de pe întreg cuprinsul jud. Covasna, din Brașov, Făgăraș și București.  

Cele 500 de steaguri venite de la români din întreaga țară au ajuns la Târgu-Secuiesc și alte 1000 în alte orase și sate din Covasna și Harghita, depășind planul inițial.

Dragostea noastră a fost mai puternică ca ura lor.

Imaginați-vă ce s-ar fi putut întâmpla dacă ar fi explodat bombele, fiind omorâți și răniți sute de oameni, inclusiv zecile de copii care au participat alături de noi la manifestări.

În urma arestării celor doi, au avut loc manifestații de susținere a teroriștilor atât la Târgu Secuiesc cât și în alte orase, manifestații destul de ample.

Dar dacă noi, românii, am fi fost ucisi, sunt sigur că zeci de mii de frați de-ai noștri din toată țara ar fi venit la Târgu-Secuiesc pentru dreptate, înainte ca cei de la HVIM să fugă în Ungaria.

Astăzi teroriștii capătă un premiu.

Ar fi „culmea” ca și președintele Ungariei aflat într-o vizita semioficiala în România, să gireze cumva premierea indivizilor respectivi.

Nu uitați, de Ziua Eroilor ne vedem la Valea Uzului, Cimitirul Internațional al Eroilor, pentru Crucile celor care si-au dat viața în Duhul Neamului românesc.

Doamne ferește să fie dărâmate...