ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Manifestația românilor, a societății civile, pentru susținerea reactivării Mitropoliei Tomisului are loc sâmbătă, 10  la Constanța!

ACTUALIZARE 9.02.2024: Comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului

Ora 15,30, adunarea participanților în Piața Ovidiu! Pornim în marș către Prefectură. Ne oprim pentru rugăciune în fața Catedralei Arhiepiscopiei Tomisului.

Ora 17, în fața Prefecturii jud. Constanța, se va desfășura adunarea generală, care va cuprinde mesaje, alocuțiuni, din partea organizațiilor care merg pe calea neamului românesc. Îl așteptăm cu mare Nădejde în mijlocul nostru pe Înalt Preasfințitul Teodosie pentru binecuvântare și cuvânt duhovnicesc.

Considerăm că reactivarea Mitropoliei Tomisului contribuie atât la restabilirea unui adevăr istoric, cât și la întărirea Bisericii Ortodoxe Române, avându-l în frunte pe Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române sub a cărei ascultare suntem.

Îi pomenim în rugăciuni, așa cum se face la Sfânta Liturghie, pe toți Ierahii noștri. Suntem în Biserică și avem certitudinea că doar prin Biserica Ortodoxă Română putem rămâne ca popor în duhul neamului românesc.

Cu Dumnezeu înainte, pentru Biruință!