ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Presa mainstream deplânge reticența lucrătorilor din sănătate de a se vaccina cu serurile experimentale Covid, scoțând la iveală procente care să dea ca sigură o majoritate foarte fragilă a vaccinaților, abia trecând de 50%, dar și o jumătate „îngrijorătoare” a nevaccinaților, cărora se încearcă să li se smulgă consimțământul fie prin stimulente, fie prin condiții care să le facă imposibilă sau indezirabilă desfășurarea activității în condițiile de până acum. S-ar părea că vorbim despre două jumătăți aproape egale, dacă facem media națională, însă, defalcând situația pe județe, există și scoruri de 30% vs. 70%. Ne luăm după statistici?
 
Știm că cine numără acela scrie rezultatul, la sondaj ca și la votare. Indiferent care ar fi însă scorul, o problemă rămâne: tendința de a impune vaccinarea Covid și celor care nu sunt de acord să-și asume riscul ei. Pentru că, aceleași autorități care clamează oficial că vaccinarea este voluntară și neobligatorie, și-ar dori de fapt rezultate de tipul 70% vs. 30% sau chiar 90% vs. 10%. Cu singurul scop de a impune minorității, în chiar epoca în care minoritățile impun majorității. Dar contabilitatea vaccinistă își urmează implacabil cursul, pentru că aici vorbim de economie, nu de propagandă. Cineva a cumpărat mari cantități de vaccinuri, cineva trebuie să vaccineze mari mase de oameni. Într-o logică de „totul sau nimic”, drepturile minorităților nu contează.

Să fie cei nevaccinați o minoritate? Potrivit unui sondaj publicat de Federația „Solidaritatea Sanitară” din România, media națională a personalului medical vaccinat e de 45%. Adică, o minoritate semnificativă. Iar nevaccinații, 55% la nivel național, sunt o majoritate pe cale să se erodeze. Referitor la situația punctuală din județul Sibiu, publicația Turnul Sfatului ne spune că media procentului de vaccinare a personalului în 8 din cele 11 spitale din județ abia trece de 50%, potrivit datelor de la „Solidaritatea Sanitară”, coroborate cu informații obținute de jurnaliști de la spitale din județ. S-ar părea că aici lucrătorii din sănătate navaccinați devin o minoritate semnificativă. Dar cum au trecut de 50% vaccinații? Pentru că se face media cu spitale din orașe mici care, probabil, au vrut „să dea un exemplu” pe județ, obținând pompieristic scoruri de peste 70% la vaccinarea personalului, cu spitalele din municipiul reședință de județ, unde media este sub 50% personal vaccinat.

Dacă la spitalul din Cisnădie s-au vaccinat 72,7% dintre angajați, iar la cel din Agnita, 79,1% dintre angajați, la Spitalul Județean Sibiu s-ar fi vaccinat doar 49,7% dintre angajați, iar la cel mai mare spital privat, Clinica Polisano, doar 27% dintre angajați. În cel din urmă caz, nu există date decât despre personalul vaccinat în cadrul Centrului de vaccinare propriu, care a funcționat doar în faza 1 de vaccinare. 

Oricum ar fi procentele, că vorbim de 45% vs. 55%, că vorbim de 55% vs. 45% sau de 70% vs. 30%, ce le stă în ochi atât jurnaliștilor ideologizați, ca și factorilor de decizie din sfera politicului altoit cu interesele financiare, e jumătatea sau partea nevaccinată a lucrătorilor medicali. Și nu numai a acestora, ci și a lucrătorilor din toate instituțiile de stat, dar și private, care desfășoară activitate cu publicul: de la profesori, judecători, transportatori și până la lucrători în restaurante, în industria alimentară sau în fabricile de apă minerală.

Dar, revenind la lucrătorii din sănătate, ciuda ziariștilor ideologizați e de ce procentul de vaccinare nu atinge 100% ca în Italia, unde Guvernul a decretat vaccinarea obligatorie a lucrătorilor medicali, iar ciuda ministrei Sănătății e de ce medicii și asistentele pot avea opinie separată față de ceea ce dictează „medicina oficială” - aia care a cumpărat sau redus la tăcere toate vocile ce nu cântă în cor. În corul care prezintă versiunea unică despre „eficiența” vaccinării cu niște produse bazate pe o tehnologie deocamdată îndoielnică și care se află în studii clinice până în 2023, neexistând în 2021 concluzii definitive despre siguranța lor. Dar existând deja, de vreo jumătate de an încoace, relatări și rapoarte despre reacții adverse mortale.

„Vorbim de personal care intră în contact cu pacienții și vorbim de personal care ar trebui să aibă o pregătire foarte consistentă în ceea ce înseamnă medicină bazată pe dovezi, și atunci este inadmisibil ca o persoană care are pregătire medicală și care transmite mai departe mesaje către pacienți să refuze să se vaccineze, dar din nou vorbim și de un risc pe care noi dorim să îl controlăm în ceea ce privește expunerea pacienților la personal medical potențial infectat și, din acest motiv, analizăm mai multe scenarii prin care putem stimula această dorință de vaccinare a personalului medical, fie prin modificarea ordinului care reglementează prevenția infecțiilor asociate asistenței medicale, fie prin modificarea ordinului care reglementează redeschiderea spitalelor”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă la B1TV, săptămâna trecută.

Actualul ministru al Sănătății a fost întrebat dacă vaccinarea va deveni obligatorie printre angajații din spitale. „Nu va fi obligatorie dacă utilizăm acele pârghii, dar, da, studiem diferite scenarii prin care să facem indezirabilă lipsa dorinței de vaccinare. (…) Nu m-aș duce neapărat la pedepse, dar poate că o frecvență mai mare a testării și o obligativitate a testării, și o periodicitate crescută a testării personalului care este nevaccinat este un scenariu de abordat, dar toate acestea le discutăm în aceste zile și vom vedea pe care dintre ele le vom adopta”, a mai spus Ioana Mihăilă, citată de Turnul Sfatului. Cu alte cuvinte, șantajarea și hărțuirea personalului navaccinat, până la smulgerea „consimțământului informat”, dar dirijat!

În timp ce ministra Sănătății confundă personalul sănătos nevaccinat cu cel „potențial infectat”, aplicând medicalicește prezumția de vinovăție implicită oricărui om nevinovat, și se hazardează să închipuie proceduri care să facă imposibilă sau indezirabilă activitatea lucrătorilor nevaccinați din spitale, o adresă oficială a Ministerului Sănătății din 7 aprilie 2021 statuează clar următoarele:

„Nici un angajat nu poate fi condiționat de către angajator să se vaccineze împotriva Covid-19, vaccinarea este un act medical preventiv, bazat pe consimțământul persoanei, iar impunerea vaccinării împotriva Covid-19 de către angajator o apreciem în afara cadrului legal”, se arată într-un răspuns al Ministerului Sănătății către instituția Avocatului Poporului, citat de ActiveNews.